Yan bakma terörü esti!

Lise önünde öğrenciler ile "torbacılar" arasında "yan bakma" yüzünden kavga çıktı, lise son sınıf öğrencisi kalbinden bıcaklanarak öldürüldü, 2 kişi de yaralandı.

Yan bakma terörü esti!

Merkez Bağlar İlçesi Yunus Emre Mahallesi'nde iki grup arasında önceki gün yan bakma nedeniyle tartışma çıktı. İddiaye göre "torbacı" yani uyuşturucu satıcıları olduğu öne sürülen mahalledeki bir grup, kavgaya karışan ve Burhanettin Yıldız Endüstri Meslek Lisesi'nde öğrenim gören öğrencilerin de aralarında bulunduğu grup ile konuşmak istedi.

Dün öğle saatlerinde, okul önünde buluşan 2 grup arasında başlayan tartışma, daha sonra bıçaklı kavgaya dönüştü. Kavgada yaralanan 3 kişi hastaneye kaldırılırken, yaralılardan Lisesi öğrencisi Ruhat Yıldız tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Hastanede tedavi gören 2 yaralıdan birinin durumunun ağır olduğu belirtilirken, polis, Kavgaya karıştığı iddia edilen 3 kişiyi gözaltına aldı.

DİYARBAKIR'da iki grup arasında 'yan bakma' nedeniyle çıktığı iddia edilen kavgada, lise öğrencisi 18 yaşındaki Ruhat Yıldız kalbinden bıçaklanarak öldürüldü. Olayda biri ağır 2 kişi yaralandı.

OKUL ÖNÜNDEKİ TERÖR

Merkez Bağlar İlçesi Yunus Emre Mahallesi'nde iki grup arasında önceki gün yan bakma nedeniyle tartışma çıktı. İddiaye göre  sokağın karşısında bulunan Burhanettin Yıldız Endüstri Meslek Lisesi önünde 'torbacılık' yani 'uyuşturucu satıcılığı' yapan 2 kişi ile okuldan çıkan 18 yaşındaki lise öğrencisi Ruhat Yıldız'ında aralarında bulunduğu bir grup öğrenci arasında "yan bakma" yüzünden tartışma çıktı.

KALBİNDEN BIÇAKLANDI

Tartışma bir süre sonra okulun karşısındaki sokağa taşındı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüşünce şahıslardan biri, üzerinde taşıdığı bıçakla lise öğrencisi Ruhat Yıldız kalbinden, kavgayı önlemek için araya giren 2 kişiyi de vücutlarının çeşitli bölgelerinden bıçaklayarak yaraladı.

YILDIZ KURTARILAMADI

Ağır yaralanan ve kanlar içinde yere yığılan Ruhat Yıldız, olay yerine çağrılan 112 ekipleri tarafından ilk müdahaleden hemen sonra özel bir hastaneye kaldırılarak, tedavi altına alındı. Lise öğrencisi Yıldız, hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, yaşamını yitirdi.

İKİ YARALININ DURUMU

Hastanede tedavi gören 2 yaralıdan birinin durumunun ağır olduğu belirtildi. Buarada olayı haber alan öğrenci velileri de okul ve hastanenin önüne akın etti. Gerginliğin hakim olduğu gözlenirken, Olay yerinde incelemelerde bulunan polis, kaçan şahısların yakalanması için çok yönlü çalışma başlattı. Gözaltına alınan üç kişinin ise sorgulaması devam ediyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz