Yapıcıoğlu: Biz sükûnetimizi muhafaza etmeye devam edeceğiz

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, katıldığı bir canlı yayın programında, Trabzon'da partilerine yönelik gerçekleştirilen ırkçı saldırılar hakkında konuştu.

Yapıcıoğlu: Biz sükûnetimizi muhafaza etmeye devam edeceğiz

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, katıldığı bir canlı yayın programında konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Dünde Trabzon'da bir gerginlik oluştuğunu sonrasında provoke edilmiş vatandaşların dağıldığını hatırlatan Yapıcıoğlu, "Gerginlik oluşmasın diye stant toplandı. Arkadaşlar bugün tekrardan standını kurdular. Fakat bazı provokatörler yeniden yalan yanlış bilgilerle insanları oraya yığıp siyaset yapma hakkımızı engellemeye çalıştılar. Bu kanuni manada ciddi bir suçtur. Bu provokasyonun içinde CHP'nin, Zafer Partisi'nin, İYİ Parti'nin olduğu arkadaşlarımız tarafından net bir şekilde tespit edilmiştir. Görüntüler içerisinde de var." dedi.

"HUKUK ÖNÜNDE MUTLAKA ONLARA BUNUN HESABI SORULACAKTIR"

Yapıcıoğlu konuşmasının devamında, "Biz sükûnetimizi muhafaza etmeye devam edeceğiz. Birileri ortalığı gerip Türkiye'yi gerip olayı başka taraflara çekmeye çalışıyor bu çok net bir şekilde ortada. Bu olayı provoke edenler vatandaşları kışkırtıp oraya yığanlar ve bizim Trabzon'da ya da başka herhangi bir yerde siyaset yapma hakkımızı engelleyenler yakalarını kurtaramayacaklar. Hukuk önünde mutlaka onlara bunun hesabı sorulacaktır. Kim ortalığı karıştırmak istiyorsa kim bir provokasyona zemin hazırlamaya çalışıyorsa o mutlaka bunun hesabını vermeli. Bunun hesabı sorulmalı. Bu durumda hem Adalet Bakanlığı hem İçişleri Bakanlığına görevler düşüyor. Bu suçu işleyenleri açığa çıkarmak ve onları yargı önüne çıkarıp hesabını sormak onların görevidir bunları yapacaklarına inanıyorum." diye belirtti.

"HERKES HER YERDE SİYASET YAPABİLMELİDİR"

"Biz ortamı germek istemiyoruz, germek istemediğimiz için dün standımızı kaldırdık, yine kaldırırız bu sorun değil." diyen Yapıcıoğlu, "Standı kaldırmamız, birkaç provokatörün vatandaşı kışkırtmalarının daha nahoş olaylara yol açmaması ve Türkiye'nin bir kaotik ortama sürüklenme çalışması oyununu bozmak amacıyladır yoksa biz her yerde siyaset yaparız, yapabilmeliyiz. Herkes her yerde siyaset yapabilmelidir kanunlar zaten bunun için vardır ve kanunen siyasi partilerin Türkiye'nin her tarafında kendi düşüncelerini yaymak için bir siyasi faaliyet içerinde bulunma hakları vardır." şeklinde konuştu.

"SİZ NE HAKLA BİZİ TERÖRİZE EDİYORSUNUZ?"

Yapıcıoğlu, "Siz ne hakla bizi terörize ediyorsunuz? Bizi teröristlikle itham ediyorsunuz, vatandaşı bize karşı kışkırtıyorsunuz, sözümüzün önünü arkasını kesip çarpıtıp vatandaşı provoke etmeye çalışıyorsunuz, siz bununla kime hizmet ediyorsunuz? Bir parti ki kendi oyları artsın diye bu ülkenin vatandaşının bir kısmını diğer kısmına karşı kışkırtıyorsa o milletin tamamına düşmandır. Bunu yıllardır söylüyoruz, söylemeye devam edeceğiz. Kim üç beş oy hesabıyla bu milletin çocuklarının kanının akmasını dahi göze alabiliyorsa o milletin tamamına düşmandır kendi tabanı da dahil." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Yapıcıoğlu, gün içerisinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini de belirtti. 

Kaynak: Diyarbakır Söz