Yapıcıoğlu, fena yüklendi

HÜDA PAR'ın desteklediği Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Zekeriya Yapıcıoğlu Diyarbakır'da düzenlediği seçim mitinginde, HDPPKK'nin bütün Kürt gruplarıyla sorun yaşadığını vurguladı.

Yapıcıoğlu, fena yüklendi

DİYARBAKIR-Hür Dava Partisi tarafından desteklenen bağımsız milletvekili adayı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun Diyarbakır İstasyon meydanında düzenlediği mitinge binlerce kişi akın etti. Miting alanına kadın-erkek-yaşlı ve genç binlerce kişi kortej halinde Zekeriya Yapıcıoğlu'na destek sloganıyla giriş yaptı. Etkinlik, HDPPKK yandaşları tarafından Şırnak'ın İdil ilçesinde katledilen Muhammed Şerif Şimşek ve Abdulcelil Talayhan için kılınan gıyabi cenaze namazı ve okunan Kuran'ı Kerim tilavetiyle başladı.

“HDP PKK DİĞER BÜTÜN KÜRT GRUPLARIYLA SORUN YAŞIYOR”

Konuşmasına halkı, Kürtçe, (Kurmanci, Zazaki)  ve Türkçe selamlayarak başlayan Yapıcıoğlu, “Belki burada bayram havasında miting yapacaktık. Lakin gelen acı haber yüreğimizi burktu. Huylu huyundan vazgeçmedi. Bunu bir kez daha ispatladı. Bunlar her yerde böyle. Nerde 2 parti arasında kavga çelişki varsa bunlardan bir tanesi mutlaka bunlardır. Daha 2 gün önce Irak Kürdistanı ile İran Kürdistanı arasında İran KDP'si arasında çatışma çıkmadı mı? Oradaki bütün Kürt partilerini kendilerine boyun eğme veya Kürdistanı terk etme tercihine zorlamadılar mı? Türkiye Kürdistanın da zilletle boyun eğmeyen herkesi hedef yapmadılar mı? Burada HDP dışında kimsenin girmesi tehlikeli ve yasaktır demediler mi? Bunların bizimle ilgisi yok deyip milletin aklıyla, zekâsıyla alay etmediler mi?” diye konuştu.

“SEÇİM BARAJINI MAZLUMLARIN KANIYLA DOLDURMAYA ÇALIŞIYORLAR”

HDPPKK'nin seçim barajını doldurmak için daha binlerce kişinin kanını akıtacağını ifade eden Yapıcıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Binlerce yakılan köy, akıtılan 40 bin kan, barajı doldurmadı. Marjinal sol grupları doldurdular. Aydın Doğan'ın baba şefkatini koydular yine dolmadı. Tek Türkiye'nin, Şubat Soğuğunun senaristlerini koydular yine dolmadı. 6-8 Ekimde 52 kişinin daha kanını üzerine eklediler, yine dolmadı. Ahlaksız sapıkları da eklediler. Yine yetmedi. Yine yetmeyecek. Niye? Çünkü bu temelin dibi delik.”

“ONLAR İÇİN MARJİNAL SOL KARDEŞ AMA MÜSLÜMAN KÜRTLER DÜŞMANDIR”

HDPPKK'nin eskiden beri bir kandırmacada olduklarını bildiklerini kaydeden Yapıcıoğlu, “Bunların Kürt halkının mazlumiyeti ile haklarıyla bir alakası yok. Kendi köhnemiş zihniyetleri için uygun zeminin Kürdistan coğrafyası olduğuna karar verdiler. Yeterince kürdü peşine takıp binlercesinin kanını heder ettikten sonra biz Kürdistan fikrini çöpe attık demediler mi? Irak Kürdistanı'nın bağımsızlığını isteyenlerin standına saldırmadılar mı? Kendilerine uymayan bütün Kürtleri düşman ilan etmediler mi? Onların nazarında sosyalist marjinal gruplar kardeş ama kendileri gibi düşünmeyen ve zilletle boyun eğmeyen Kürtler haindir. Defalarca söyledik. Bir kez daha söylüyoruz. Kim elde ettiği koltukları kaybetmemek için, biraz daha sefa sürmek için Kürtleri birbirine düşürüyorsa, Kürt gençlerini birbirine karşı kinlendiriyorsa o en azılı düşmandır.” İfadelerini kullandı.

“BİZDEN 27 BİN KİŞİYİ KATLETSENİZ YİNE BURALARI TERK ETMEYECEĞİZ”

6-8 Ekim Kurban Bayramı'nda sergilenen vahşet ile İdil'de dökülen kanın birilerinin maskesini düşürdüğünün altını çizen Yapıcıoğlu, “Sonunuz yakındır ve desteğinizi kaybedeceksiniz. Er veya geç eriyeceksiniz. Ama erimek ve yok olup gitmek istemiyorsanız. O zaman yaptıklarınızdan tövbe edip pişmanlık duyacaksınız. Allahtan af ve mağfiret dileyeceksiniz. Bu halkın örfüyle barışacaksınız. Buradan size bir şey daha söylemek istiyorum. Ey kana doymayan vampirler. Siz Diyarbakır'ın 27 Mayıs 639'da İslam orduları tarafından Bizans işgalinden kurtulmasından sonra İslam'ın hâkimiyetinden çıkmadığını bilmiyorsanız ben size hatırlatayım. Burada Hz. Muhammedîn 27 arkadaşı şehit olarak yatıyor. Bu az değildir. Eğer köhnemiş ideolojinizi hâkim kılmak için değil 27, bizden 27 bin kişi katletseniz biz burayı terk etmeyeceğiz.” İfadelerini  kullandı.

“DEMİRTAŞ, TİMSAH GÖZYAŞLARINI DÖKÜYOR”

Selahattin Demirtaş'ın Bursa'da timsah gözyaşları döktüğüne de dikkat çeken Yapıcıoğlu, “Hayatını kaybedenlere başsağlığı diliyormuş. Ailelerine sabır diliyormuş. Bakınız bu sözleri sarf ederken bile aslında bir pişmanlık belirtisi yok. Güya bu olaydan dolayı üzüntülerini ifade ederken bile hakaret ediyorlar.  Diyor ki dikkatli olun provokasyona gelmeyin. Birileri turuncu koltuklara oturmak için kan akıtabilirmiş. Ey Demirtaş, biz bir kardeşimizin bir tırnağını o koltuklara değişmeyiz.” Şeklinde devam etti.

“ARABULUCULAR DA SAHTEKARDIR”

Referanslarının İslam olduğunu hatırlatan Yapıcıoğlu devamla, “Bizim inancımız bize der ki; bir insanın haksız yere katledilmesi bütün insanlığın öldürülmesi gibidir. Bir insanın kanının akıtılmasına razı olmayız. Provokatörlerin kim olduğunu herkes çok net biliyor. Nerede bir kavga varsa ve taraflardan biri onlarsa bunun bir anlamı olmalı. Dilsiz şeytanların sayısı artıyor. Bu olaydan sonrada göreceksiniz. Birileri gelip diyecekler ki arabulucu olacağız. Taraflara sükûnet diyoruz. Buna saldırı demeye cesaret göstermeyeceklere diyoruz; sizlerde sahtekârsınız.” Dedi.

“HÜKÜMET KANIMIZ ÜZERİNE SİYASET YAPMASIN”

Yaptıkları mitingler de akıtılan kanların üzerine siyaset yapan Hükümete de tepki gösteren Yapıcıoğlu, “Bakan efendi! Bize yüzlerce saldırı oldu, bazı binalarımız kullanılamaz hale geldi. Sen o zaman neredeydin? Hükümetin başındaki Davutoğlu'na söylüyorum. İdildeki olayla ilgili diyor ki “Orada bir partiye mensup iki kardeşimiz katledilmiş”. Parti ismi söylemiyor. Bizim kanımız üzerinden siyaset yapma. Buna hakkın yok. Eğer sen samimi isen. Sen bu memleketi idare ediyorsun. Sen başbakansan bu katilleri ortaya çıkar” diye devam etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz