Yapıcıoğlu; Maskeleri düşüyor

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "Onlar saldırdıkça, agresifleştikçe, kendi elleriyle yüzlerine taktıkları maskeyi çıkarıyorlar. Millet, onların gerçek yüzünü görmeye başladı. Bir kez daha gördük ki onlar idare makamına gelirlerse kendilerine benzemeyenlere hayat hakkı tanımayacaklar." ifadelerini kullandı.

Yapıcıoğlu; Maskeleri düşüyor

HÜDA PAR'dan yapılan açıklamaya göre Yapıcıoğlu, partisinin genel başkan yardımcıları ve il teşkilatından bir heyetle Esenler'de bulunan Esenler Siirtliler Derneği ile Fatih'teki Tillo Derneği ve Siirt Vakfı'nı ziyaret etti.

Ziyaretleri sırasında konuşan Yapıcıoğlu, sadece İstanbul'un bir bölgesinin değil İstanbul'un tamamı ve diğer illerin de vekili gibi çalışma yürüteceklerini belirterek, halkın sorun ve sıkıntılarının çözümü için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

YÜZLERİNDEKİ MASKELER DÜŞÜYOR

Muhalefet partilerinin, partisine yönelik iddia ve açıklamalarına işaret eden Yapıcıoğlu, şöyle devam etti:

"Onlar saldırdıkça, agresifleştikçe, kendi elleriyle yüzlerine taktıkları maskeyi çıkarıyorlar. Millet, onların gerçek yüzünü görmeye başladı. Bir kez daha gördük ki onlar idare makamına gelirlerse kendilerine benzemeyenlere hayat hakkı tanımayacaklar. 'Hukuk' diyorlar, 'hukukun üstünlüğü' diyorlar. Biz Erdoğan'a destek verdiğimiz için 'Katiller Meclis'te' diyorlar. 'Hukuk' diyorsun; elinde katil olduğumuza dair -şu andaki mevcut kanunlar belli bir süre ceza alanların milletvekili adayı bile olamayacaklarını söylüyor- niçin elinde delille gidip seçim kurullarına itiraz etmedin? Madem bizden bu kadar rahatsızsın. Değilse niye bu iftiraları atıyorsun?"

MUHALEFETİN SERGİLEDİĞİ TUTUM

Yapıcıoğlu, muhalefetin elinden gelmesi halinde kendilerine mazbata verdirmeyeceklerini dile getirerek, partilerine yönelik saldırıların pek çok farklı sebeplerinin olduğunu anlattı.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Bir tanesi belki bizim duruşumuz, bizim kimliğimiz fakat özelikle ikinci turdan sonra saldırılarının sebebi şu; bizi bir taraftan milliyetçi kesimlere, bir taraftan Kürtlere, bir taraftan ultra seküler laikçilere gammazlıyorlar. Birine diyorlar ki 'Bunlar Kürt katili', öbürüne diyorlar ki 'Bunlar Kürtçü, bölücü', diğerine diyorlar ki 'Bunlar anayasayı değiştirecekler.' Bütün tuşlara beraber basıyorlar. Kürt mahallesinin ziline basıyorlar, Milliyetçi kesimin ziline basıyorlar. Kemalist kesimin, ultra seküler laikçilerin ziline basıyorlar. Bütün tuşlara aynı andan basınca belki bir şey çıkar diye düşünüyorlar."

Kaynak: Diyarbakır Söz