Yarbay: "Zırhlı araçlarda şehit olunmaz"!

Şırnak'ta yaşamını yitiren Yüzbaşı Ali Alkan'ın Osmaniye Büyük Cami'de düzenlenen cenaze töreninde milletvekillerine tepki gösterildi. Alkan'ın Jandarma Yarbay ağabeyi Mehmet Alkan, kardeşinin Türk bayrağına sarılı tabutuna 'Alim' deyip sarılarak, "Buranın vatan evladı, 32 yaşında, daha vatanına, sevdiklerine doymadı, dünyaya doymadı, bunun katili kim? Bunun sebebi kim? Şu güne kadar 'çözüm' diyenler neden şimdi 'sonuna kadar savaş' diyor." dedi.

Yarbay:

AKP MİLLETVEKİLLERİNE TEPKİ GÖSTERDİ

Şırnak'ta yaşamını yitiren Yüzbaşı Ali Alkan'ın Osmaniye Büyük Cami'de cenaze töreni düzenlendi. Törene katılan AKP İl Başkanı Hamza Tor, AKP Osmaniye milletvekilleri Suat Önal, Mücahit Durmuşoğlu'na Alkan'ın yakınları tepki gösterdi. Askerin ağabeyi "Benim kardeşim ölmüş, bu çapulcuların olduğu yerde ben şehidimi alacağım, Alay Komutanlığı'na götüreceğim." diyerek almak istedi, kargaşa çıktı.

BAKAN YILDIZ'A FENA PATLADI

Askerin Jandarma Yarbay ağabeyi Mehmet Alkan tepki göstererek, "Buranın vatan evladı, 32 yaşında, daha vatanına, sevdiklerine doymadı, dünyaya doymadı, bunun katili kim? Bunun sebebi kim? Şu güne kadar 'çözüm' diyenler neden şimdi 'sonuna kadar savaş' diyor." diye tepki gösterdi.

Ağabey Alkan, ‘Şehit olmak istiyorum’ diyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a isim vermeden tepki göstererek, “Sırça saraylarda 30 tane korumayla gezip zırhlı arabalara binip de 'şehit olmak istiyorum' diye bir şey yok” dedi.

Yarbay Alkan’ı Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara polis aracına bindirerek alandan uzaklaştırdı.

ÇELENGİ PARÇALADILAR

Daha sonra namaz başlamadan önce Alkan’ın astsubay kardeşi, Müftü Ramazan Çortul’un yanına gelerek namazın alayda kılınmasını istedi. Astsubay kardeş, “Ben bu çocuğun abisiyim. Alaya götürelim, alayda kıldıralım. Ben burada bu çapulcuları istemiyorum” ifadelerini kullandı.

TEK BAŞINA CENAZE NAMAZI

Gerginliğin artması üzerine namazı kıldırmak için alanda bulunan Osmaniye Müftüsü Ramazan Çortul, tek başına tekbir alarak cenaze namazını kıldı. Tabut alandan ayrılırken vatandaşlar ‘cenaze namazı kılınmadı’ diyerek tepki gösterdi.

Bu arada cenaze namazına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına gönderilen çelenk de vatandaşlar tarafından parçalandı.

Kaynak: Ajanslar

Kaynak: Diyarbakır Söz