Yaren leylek ile Balıkçı Adem Amca 13'üncü kez buluştu

Bursa’nın Karacabey ilçesinde balıkçı Adem Yılmaz ile kurduğu dostluk hikayesiyle milyonların gönlüne taht kuran Yaren leylek 13'üncü yılda da göçten geldi.

Yaren leylek ile Balıkçı Adem Amca 13'üncü kez buluştu

Balıkçı Adem Yılmaz ile kurduğu dostluk hikayesi filme de konu olan Yaren leylek Bursa Karacabey'e geldi. Karacabey Belediyesi'nce kurulan kamera sayesinde 'Yarenleylek.com'dan kuşu izleyebiliyor.

Eskikaraağaç Leylek Köyündeki Balıkçı Adem Yılmaz’ın kayığına konanan Yaren leylekin gelenekselleşmiş fotoğrafları yaban hayatı Fotoğrafçısı Alper Tüydeş tarafından çekildi.

13 yıl önce Uluabat Gölü'nde balık tutarken kayığına konan ve daha sonra Yaren adı verilen leylekle dostluğu başlayan Yılmaz'ın tanık olduğu hikaye, Tüydeş'in fotoğraflarını paylaşmasıyla uluslararası bir üne kavuştu.

Eskikaraağaç'ta ilkbaharda Yaren leyleğin gelişiyle turizm hareketliliği de oluyor.

2019 yılında Karacabey Belediyesi’nin katkılarıyla, yönetmen Burak Doğansoysal tarafından hikaye filme alındı ve Prag Film Ödülleri'nde En İyi Belgesel ödülünü kazandı.

2022 yılında ise Karacabey Belediyesi, Balıkçı Adem ve Yaren Leylek’in anıtını yaptırarak, hikayenin köy meydanında ölümsüzleşmesini sağladı.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Diyarbakır Söz