Yargıda rüşvet iddiası için suç duyurusu: '2 milyon TL istendi'

İstanbul'da bir kişi, uyuşturucu davasıyla ilgili başvurduğu avukatın kendisinden, yargıya rüşvet olarak vermek üzere 1.5-2 milyon TL istediği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Yargıda rüşvet iddiası için suç duyurusu: '2 milyon TL istendi'

İstanbul Anadolu Başsavcısı İsmail Uçar'ın adliyedeki rüşvet çarkını anlatan dilekçesinin ardından ortaya çıkan iddiaların bir yenisi daha suç duyurusuna konu oldu. Yerel mahkemede 15 yıl hapis cezası alan ve dosyası üst mahkemeye giden Ferhat Parıltı'nın eşi Neslihan Parıltı, başvurduğu avukatın yargı mensuplarına verilmek üzere kendisinden 1.5-2 milyon TL rüşvet istediği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. 

Halk TV'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre Hacı Aydın 2.5 yıl önce uyuşturucu madde ile yakalandı.  Kuzeni Ferhat Parıltı da, yakalandığı gün Hacı Aydın'ı bir çok kez telefonla aradığı için soruşturmaya dahil edildi. Hacı Aydın'ın yakalandığı araba da Ferhat Parıltı'nın eşi Neslihan Parıltı'nın üzerineydi. Bu nedenle Neslihan Parıltı da dosyaya dahil edildi.   

Neslihan Parıltı serbest bırakılırken 2.5 yıldır cezaevinde olan Hacı Aydın ve Ferhat Parıltı'ya 15'er yıl hapis cezası verildi. Dosya temyiz için üst mahkemeye gönderildi.

Neslihan Parıltı bu aşamada eşinin durumu için İstanbul Beykoz'da ofisi bulunan bir avukata başvurdu. İddiaya göre avukat D.E., kendi ücretinin 75 bin lira olduğunu söylerken, dosyanın üst mahkemede bozulması için de rüşvet olarak vermek üzere 1.5-2 milyon TL civarında para istedi. 

Parıltı bu talebin ardından Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu dilekçesinde avukat D.E. ile Neslihan Parıltı arasında geçen görüşmenin ses kaydı da yer aldı: 

Neslihan Parıltı: 75 bin lira avukatlık ücreti diye söylüyorum…

Avukat D.E.: Diğer durumu söylersiniz belki kendisi yapmak istemez…

Neslihan Parıltı: Onu nasıl söyleyeyim?

Avukat D.E.: İleteceğiniz kişiye aynen aktarın. 1,5 milyon lira civarı söyleyin, dolar kurunda sürekli artış oluyor ya, bunlar dolar bazlı alıyorlar. Daha önce yaptığımızda dolar bazlı almışlardı. Bu illegal bir durum onu söyleyeyim. Bu dosyanın olumlu sonuçlanmasına etki edebilecek bir durum. Belki biz bir sonuç alacağız. Bu sadece eli güçlendirecek bir durum. 2 milyona kadar gidebilecek, ucu açık bir süreç.

O da en başından birilerine yedire yedire gittiği için 1-2 aylık silsilede sürer. Siz ona dersiniz ki ayrıca illegal yönden de dosyanın olumlu sonuçlanması için görüştük, birkaç bağlantı bulduk, bu durumlarda da 2 milyon gibi bir rakam söylendi bize.”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler