Yargıtay Başkanı Akarca'dan Yargıtay'ın 155. kuruluş yıl dönümü mesajı

"Yargıtay'ımız, sahip olduğu mükemmel fiziki koşullarla birlikte yenilikçi bakış açısıyla, yüce Türk milletinin kutsal emaneti olan yargı görevini en yüksek adalet standartlarına ulaştırmak için topluma hizmet etmeye devam edecektir"

Yargıtay Başkanı Akarca'dan Yargıtay'ın 155. kuruluş yıl dönümü mesajı

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, Yargıtay'ın 155. kuruluş yıl dönümüne ilişkin mesajında, yargı görevini en yüksek adalet standartlarına ulaştırmak için topluma hizmet etmeye devam edeceklerini bildirdi.

Akarca, yazılı açıklamasında, Yargıtay'ın adli yargı teşkilatının lideri olduğunu, yargılama faaliyetinin, hukuk devleti gereklerine uygun gerçekleştirilmesini sağlayan, örnek, güvenilir ve saygın bir yüksek mahkeme olmanın haklı gururunu yaşadığını ifade etti.

Yargıtay'ın, hukukun üstünlüğü, bağımsızlık ve tarafsızlık ilkeleri ışığında adaletin hızlı ve etkin gerçekleştirilmesinde şeffaf, topluma karşı hesap verebilir ve insan onuruna uygun yaklaşımla adaleti en iyi şekilde temsil ettiğini vurgulayan Akarca, kurum kültürü ve vizyonuyla uluslararası alandaki en üst standartları sağlamayı hedeflediklerini kaydetti.

Yargıtay içtihatlarının yaygınlaştırılması ve içtihat birliğinin sağlanması için önemli adımlar atıldığına işaret eden Akarca, bir süre önce de şeffaflık ve topluma karşı hesap verebilirlik bakımından uluslararası standartlara uygun gerekçeli karar yazımı sistemine geçildiğini anımsattı.

Akarca, şöyle devam etti:

"Yargıtay'ımız, sahip olduğu mükemmel fiziki koşullarla birlikte yenilikçi bakış açısıyla, yüce Türk milletinin kutsal emaneti olan yargı görevini en yüksek adalet standartlarına ulaştırmak için topluma hizmet etmeye devam edecektir. Yargıtay camiasının her ferdi, hukuken ve vicdanen taşıdığı sorumluluk konusunda yüksek bir bilince sahiptir. Bu duygu ve düşüncelerle, kuruluşumuzun 155. yıl dönümünde milletimize duyduğumuz minnet ve şükran duygularımızı bir kez daha yineler, Yargıtay'ımızda fedakarca ve özverili şekilde görev yapmış ve yapmakta olan tüm mensuplarımıza sevgi ve saygılarımı sunarım."

Kaynak: Diyarbakır Söz