Görüş Bildir

Yarım kalan hayatlar!

Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin hepsinin bir hikâyesi vardı. İşte yarım kalan hikâyeler..

Yarım kalan hayatlar!

MOBİLYACI RAMAZAN DA

Bursa’nın İnegöl ilçesinde mobilyacı Ramazan Çalışkan (26) dün, ‘Savaşa inat, barış hemen şimdi’ mitingine atılmak için Ankara ’ya gidenler arasındaydı. Çalışkan’ın cesedini Başkent’e giden yakınları teşhis etti. Aileye başsağlığına giden HDP Bursa İl Başkanı Yüksel Akgün, Çalışkan’ın partilerinin üyesi olduğunu söyledi. Çalışkan’ın cenazesi, Bursa’da toprağa verilecek.

DOĞUM GÜNÜNDE MİTİNGE GİTTİ

Emek Partisi Genel Yönetim Kurulu üyesi Korkmaz Tedik (30) ve HDP Alanya İlçe Eş Başkanı İsmail İşli’nin yeğeni Ebru Mavi, mitinge Antalya’dan gitti. Ölüm haberini alan Tedik ve İşli aileleri gözyaşları içinde feryat etti. Amasya’nın Merzifon ilçesinde yaşayan evli iki çocuk babası emekli Metin Kürkçü’nün (53) dün doğum günüydü. Kürkçü mitinge 18 arkadaşıyla birlikte gitti. Emek Partisi üyesi olan Kürkçü doğum gününde hayatını kaybetti.

UŞAK’TA 4 ACI          

Uşak Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi Gökhan Akman (21) ile arkadaşı Korkmaz Tedik, Denizli EMEP grubuyla birlikte Başkent’e gitti. Patlamada Akman olay yerinde ağır yaralanan Tedik kaldırıldığı hastanede kaybetti. HDP İzmir İl Başkanı Cavit Uğur akşam yaptığı açıklamada, Pir Sultan Abdal Derneği üyesi Hacı Kıvrak ile Halkevleri üyeleriyle birlikte Ankara’ya giden Berna Koç’un hayatını kaybettiğini söyledi.

TRABZONSPORLU

Emek Partisi İstanbul Beyoğlu ilçe yöneticisi olan Gökmen Dalmaç (38), geçen yıl eylülde Firdevs Tat Dalmaç ile evlenmişti. Devrimci Trabzonsporlular grubuna üyeydi.

HDP MİLLETVEKİLİ ADAYI

HDP İstanbul 1. Bölge Milletvekili adayı Kübra Meltem Mollaoğlu da (45) kurbanlar arasındaydı. Mollaoğlu, Twitter hesabından önceki gün İstanbul’da Selahattin Demirtaş ile yan yana çekilmiş fotoğrafını paylaşmıştı.

MERYEM ANA'NIN YAŞADIĞI

İstanbul Okmeydanı’nda oturan ve “Meryem Ana” olarak tanınan 70 yaşındaki Meryem Bulut, HDP Şişli İlçe Teş- kilatı’nda çaycılık yapıyordu. Bulut, Kobani’de 4 torununu kaybetmiş, Ankara’ya Barış Anneleri grubuyla gitmişti.

EMEP ESKİŞEHİR'DEN

Eski EMEP Eskişehir İl Yönetim Kurulu Üyesi olan Korkmaz Tedik (30), Antalya’dan Ankara’ya gitmişti.

ARKADAŞLARI KURTARMAK İÇİN ÇIRPINDI

Saldırıda hayatını kaybedenler arasında HDP Tokat il teşkilatından il saymanı, aynı zamanda Gaziosmanpaşa Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Harita Mühendisliği bölümü son sınıf öğrencisi Muhammet Zakir Karabulut da vardı. Tokat’tan arkadaşlarıyla birlikte ‘Savaşa inat, barış hemen şimdi’ mitingine giden Karabulut patlamada ağır yaralandı. Karabulut, arkadaşları tarafından götürüldüğü hastanede öldü.

İZMİR’E DE ATEŞ DÜŞTÜ

Patlamada Tarım Orkam Sen İzmir Şubesi yönetim kurulu üyesi Mesut Mak ile HDP Karşıyaka İlçe Yönetim Kurulu üyelerinden mali müşavir Ayşe Deniz vardı. Mak ve Deniz’in ölüm haberleriyle yıkılan aileleri akşam saatlerinde Ankara’ya hareket etti. Mak 1 kız çocuğu babasıydı.

ÖĞRETMEN YARALANDI KIZI ÖLDÜ

Şanlıurfa’da öğretmen olan Sidar Çevik ve Nurgül Havin kızları Sidar Çevik’i de yanlarına alarak mitinge gitti. Sidar ve Nurgül Çevik canlı bomba saldırısında yaralanırken, çocukları Sidar Çevik gözleri önünde feci şekilde can verdi.

ÜNİVERSİTELİ ELİF ÖNCE AİLESİNE UĞRADI

Emek Partisi Aydın İl Yöneticisi Ümit Kanlıoğlu’nun kızı Elif Kanlıoğlu, saldırıda ölenler arasındaydı. Mersin Üniversitesi Yabancı Dil Yüksekokulu 2’nci sınıf öğrencisi olan Elif mitinge katılmak için önce ailesinin yanına uğramış, ardından otobüsle Ankara’ya gitmişti.

Emek Gençliği Mersin İl Başkanı olan Şebnem Yurtman, Mersin’den Ankara’ya giden kafile içindeydi. 20 yaşındaki Ali Deniz Uzatmaz da Emek Gençliği üyesiydi. Şebnem Yurtman’la birlikte Mersin’den Ankara’ya gitti ve aynı kaderi paylaştı.

Eğitim Sen İstanbul Kadınlar Sahnesi oyuncusu olan Şirin Kılıçalp ise Konya’nın Kulu İlçesi’nde öğretmendi. Antakya’dan Ankara’ya giden Necla Duran ise Kobani eylemlerinde boy göstermişti.

EŞİYLE GELMİŞTİ

Ankara’daki mitinge Mersin’den de katılım büyük oldu. Otobüslerle Başkent’e gidenler arasında Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası üyeleri makinist Bilgen Parlak, makinist Yılmaz Elmascan, 1 yıl önce evlendiği eşi öğretmen Gülhan Karlı Elmascan, Emek Partisi üyesi Şebnem Yurtman ve HDP üyesi Hacı Mehmet Şah ile birlikte Pir Sultan Abdal Kültür Derneği yönetim kurulu üyesi 3 çocuk babası Metin Peşmen hayatlarını kaybetti.

FİLİSTİNLİ AHMED DE ÖLDÜ

Antakya’da savaş karşıtı Yaşam Hakkı Meclisleri üyesi Filistinli Ahmed Alkhadi’nin üzerine Halkevleri bayrağı serildi ve Hanzala kartpostalı bırakıldı. Nezahat Atılğan, eşi İbrahim Atılğan ve 9 yaşındaki oğlu Veysel Atılğan’ı patlamada kaybetti. Hastane önünde ağıtlar yakan Atılğan, “Yavrum seni nasıl toprağa vereceğim? Yavrum...” diye feryat etti.

KILIÇDAROĞLU İLE SELFIE ÇEKTİRMİŞLERDİ

Ankara'da dün gerçekleşen saldırıda, CHP Gençlik Kolları'ndan da 11 genç hayatını kaybetti. CHP'nin Malatya il Gençlik örgütü, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun 3 Haziran 2015'te Malatya'da gerçekleştirdiği seçim mitinginde aktif şekilde yer almış, mitingsonrası Kılıçdaroğlu kentten ayrılmadan hemen önce havaalanında da selfie çektirmişlerdi. Kılıçdaroğlu ile toplu selfie dışında, özel olarak selfie çektiren Malatyalı CHP'li gençlerden 1996 doğumlu Eren Keskin de, dünkü saldırıda hayatını kaybedenler arasındaydı.

BİRLİKTE 'SELFİE'DEKİ SON GÜLÜŞLER

Patlamada ölen Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) üyeleri Yılmaz Elmascan, Nevzat Sayan, Bilgen Parlak ve Rıdvan Akgül’ün Adana’dan otobüslerle yola çıkarken birlikte son kez çektikleri özçekim (selfie) fotoğrafı da ortaya çıktı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi