Yasağa rağmen miting kararı

BDP'li Kadınlar, Valilik Yasağına Rağmen Miting Kararı Aldı

Yasağa rağmen miting kararı

Diyarbakır'da BDP Kadın Meclisi tarafından 13-14 Mayıs tarihleri arasında yapılacağı planlanan 'özgürlük yürüyüşü ve mitingine Valilik tarafından izin verilmedi. Valilik kararına tepki gösteren BDP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, yasağa rağmen yürüyüş ve mitingi düzenleyeceklerini söyledi.

BDP Kadın Meclisi, Kürt sorunun çözümü ve Abdullah Öcalan'a özgürlük için Diyarbakır Batıkent Meydanı'ndan 13- 14 Mayıs günleri nöbet çadırları kurup, İstasyon Meydanı'na yürüyüş düzenleme kararı aldı. BDP'nin yaptığı başvuraya Diyarbakır Valiliği, 'Kamu düzeni, başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması ve suç işlenmesinin önlenmesi amacı' gerekçesiyle izin vermedi.

VALİLİK YASAĞINA RAĞMEN

BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, 13 ve 14' Mayıs günleri Diyarbakır ve Ankara'da miting ile yürüyüş yapmayı düşündüklerini ancak bu etkinliğe Diyarbakır'da valilik tarafından izin verilmediğini söyledi. Kadınlar olarak yapmayı düşündükleri miting ve nöbetin, müzakerelerin tekrar başlamasına katkı sağlamak amacıyla olduğunu dile getiren Zümrüt, bu yasağa rağmen Pazar günü saat 12.00'de Batıkent alanında mitingi gerçekleştireceklerini söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz