Görüş Bildir

Yasin Börü cinayetinde tahliye!

Diyarbakır’da 6-7 Ekim’de meydana gelen Kobani protestolarında katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının öldürülmesiyle ilgili olarak gözaltına alınan A.A.Y. bugün tahliye edildi.

Yasin Börü cinayetinde tahliye!

Diyarbakır’da 6-7 Ekim tarihlerinde yaşanan Kobani eylemleri sırasında katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının öldürülme olayıyla ilgili bir kişi tahliye edildi.  Avukat Mahsun Kaya, müvekkilinin tahliye edilmesini memnuniyetle karşıladıklarını kaydetti.

6-7 Ekim Kobani eylemleri sırasında yaşamını yitiren Yasin Börü ve arkadaşlarının öldürülme olayına karıştığı gerekçesiyle gözaltına alınan ancak olayın yaşandığı tarihlerde cezaevinde olduğu anlaşılan A.A.Y., bugün tahliye edildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, 6-7 Ekim Kobani olaylarında, Yasin Börü, Riyat Güneş, Ahmet Dakak ve Hasan Gökoğuz'ın öldürülmesi ile ilgili yürüttüğü soruşturma çerçevesinde, olaydan yaklaşık bir ay sonra 27 kişi tutuklandı. Tutuklananlar arasında bulunan A.A.Y.'nin, 6-7 Ekim olayları sırasında başka bir suçtan cezaevinde bulunduğu ve 9 Ekim'de tahliye olduğu öğrenildi. A.A.Y.'nin avukatları, bu durumunun ortaya çıkmasının mahkemeye başvurdu. Başvuruyu değerlendiren mahkeme, 18 Mart'ta gözaltına alınan A.A.Y.'nin tahliye edilmesine karar verdi. Avukat Mahsun Kaya, müvekkilinin tahliye edilmesinin memnuniyetle karşıladıklarını kaydetti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi