Görüş Bildir

Yeğin ağabey Hakk’a yürüdü

Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin talebelerinden Abdullah Yeğin hakkın rahmetine kavuştu. Yeğin ağabeyin cenazesi bugün ikinci namazından sonra düzenlenecek törenle Eyüp Sultan mezarlığına defin edilecek.

Yeğin ağabey Hakk’a yürüdü

DİYARBAKIR-Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden Abdullah Yeğin hayatını kaybetti.

Bir süredir tedavi gören Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden Abdullah Yeğin düzelme yoluna girmiş ancak bayramda tekrar hastaneye yatırılmıştı. Yeğin ağabey dün hakkın rahmetine kavuştu. Güngören’de özel bir hastanede kalp yetmezliğinden dolayı hayatını kaybeden Yeğin, yaklaşık 2 aydır tedavi görüyordu.

CENAZESİ FATİH CAMİİ'SİNDEN KALDIRILACAK

AK Parti Isparta Milletvekili ve Barla Platformu başkanı Sait Yüce, Abdullah Yeğin ağabeyin cenazesinin bugün ikindi namazından sonra Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in kıldıracağı cenaze namazının ardından Eyüp Sultan mezarlığında defnedileceğini açıkladı.

Üstad Bediüzzaman Said-i Nursi hazretlerinin varislerinden olan 94 yaşındaki Abdullah Yeğin oy vermek için hasta yatağından kalkarak İstanbul'a gelmiş, 17-25 Aralık sürecinde Ak Parti hükümetine açık destek vermişti.

YEĞİN AĞABEY KİMDİR?

Abdullah Yeğin, 1924 yılında Kastamonu'ya bağlı Araç ilçesinin Kıyan köyünde dünyaya geldi. Öğretmen bir babanın oğlu olup Süleyman ve Ayşe çiftinin oğludur. Ailesi asırlar öncesinden Bağdat taraflarından göç edip Kastamonu'ya gelmiş ve Araç ilçesinin Kıyan köyüne yerleşmişlerdir.

Bediüzzaman Said Nursi ve Risale-i Nur'u tanıdıktan sonra ömrünü iman hizmetinde geçiren simalardan biridir. Dindar bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Henüz orta okul öğrencisi iken Risale-i Nur'u tanımış ve arkadaşlarıyla birlikte sordukları soru, Risale-i Nur'un bir konusu olarak kayda geçmiştir.

Abdullah Yeğin ile birlikte Bediüzzaman'ı ziyaret eden gençler, “Muallimlerimiz Allah'tan bahsetmiyor. Bize Halıkımızı tanıttır” isteği üzerine, kendilerine geniş bir izahat yapıldığı gibi, soruları ve verilen cevap Risale-i Nur'un da bir konusu olarak kayda geçti.

ÜSTADI ZİYARET EDERKEN

Bediüzzaman Hazretlerini ziyaret eden Abdullah, önce öğretmeni tarafından azarlandı. Hakkında soruşturma yapıldı ve disiplin kuruluna verildi. Sorguya çekilerek ziyaret sebebi soruldu. O da dinini öğrenmek için gittiğini söyledi. Disiplin kurulu tarafından bir hafta okuldan uzaklaştırma cezası verildi.

Bediüzzaman Said Nursi tarafından Urfa'da hizmet etmek üzere görevlendirilmiş, bundan sonra askerlik hizmeti hariç buradan hiç ayrılmamıştır. Ancak, Bediüzzaman'ın vefatından sonra Urfa'da kalmasına izin verilmemiştir. 23 Mart 1960 tarihinden sonra ülkemizin değişik beldelerinde iman hizmetini devam ettirmiştir.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi