Yeraltı dünyasının tanınan ismi Sedat Şahin'e, eşi takip edilerek ulaşılmış

17 Mayıs'ta evine düzenlenen operasyon sonrasında gözaltına alınan yer altı dünyasının önemli isimlerinden Sedat Şahin gözaltına alınmıştı. HakkıNda başlatılan dava sonuçlanmaya başladı. Sedat Şahin tutuklandı. İşte Sedat Şahin'in son görüntüleri

Yeraltı dünyasının tanınan ismi Sedat Şahin'e, eşi takip edilerek ulaşılmış

17 Mayıs'ta evine düzenlenen operasyon sonrasında gözaltına alınan yer altı dünyasının önemli isimlerinden Sedat Şahin gözaltına alınmıştı. HakkıNda başlatılan dava sonuçlanmaya başladı. Sedat Şahin tutuklandı. Sedat Şahin ile birlikte 3 kişi organize suçlar suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yeraltı dnyasının ünlü isminin çıkartıldığı mahkemece tutuklandığı sırada mahkeme salonununda Şahin'e 'baba' diye alkışlar eşiğinde sloganlar atıldığı duyuldu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 17 Mayıs tarihinde Beykoz’da bir villaya baskın düzenlemiş, suç örgütü lideri Sedat Şahin ile 2 adamı, polis tarafından gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan organize suç örgütü lideri Sedat Şahin, 14 günlük gözaltı süresinin ardından bugün yoğun güvenlik önlemleri altına adliyeye sevk edildi. Sedat Şahin'in de aralarında bulunduğu 3 kişi tutuklandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 17 Mayıs tarihinde Beykoz’da bir villaya baskın düzenlemiş, suç örgütü lideri Sedat Şahin ile 2 adamı, polis tarafından gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan organize suç örgütü lideri Sedat Şahin, 14 günlük gözaltı süresinin ardından bugün yoğun güvenlik önlemleri altına adliyeye sevk edildi. Sedat Şahin'in de aralarında bulunduğu 3 kişi tutuklandı.

Zırhlı araçla adliyeye götürüldü

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde 14 günlük gözaltı süresinin ardından emniyette işlemleri tamamlanan Sedat Şahin ve beraberindeki 2 adamı, polisin aldığı yoğun güvenlik önlemleri altında emniyetten çıkarıldı. Mavi takım elbise ve kravatlı olduğu gözlenen Şahin, polis eşliğinde zırhlı polis aracına bindirildi. Şahin ve adamları, "tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirme"  suçlarından tutuklanmaları talebiyle İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi.

"BABA" DİYEREK ALKIŞLADILAR

Nöbetçi İstanbul 13. Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarılan Sedat Şahin ve adamları sorgularının ardından tutuklandı. Tutuklanmasının ardından polisler eşliğinde salondan çıkarılan Sedat Şahin için adliye katında bekleyen onlarca kişi "Baba" diyerek alkış tuttu.

Ele geçirilen silahlar basın mensuplarına gösterildi

  İki hafta önce düzenlenen operasyon ile gözaltına alınan Sedat Şahin’in kaldığı villada çıkan cephanelik ise polis tarafından basın mensupları ile paylaşıldı. İstanbul Emniyeti'ne bağlı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde gazetecilere gösterilen silahlarında lav silahı, ve zun namlulu silahlar da yer aldı.

  Belçika, Bulgaristan ve İspanya’ya ait başka şahıslar üzerine düzenlenmiş pasaport, AB ülkelerine ait çeşitli şahıslar üzerine düzenlenen kimlikler ile sahte nüfuz cüzdanlarının da ele geçirildiği operasyonlarda, el konulan silahlar ise şöyle; 2 Lav silahı, 10'u Kaleşnikof marka biri M4 marka otomatik tüfek, 1 Thomson marka otomatik silah, 19 tabanca, 4 el bombası ve bu silahlara ait 3 bin 900 adet mermi.

  Silahların arasında altın kaplama tabanca dikkat çekerken, lav silahlarının Suriye ve Irak gibi çatışma bölgelerinden Türkiye’ye sokulduğu öğrenildi.

SARALLAR'A DA OPERASYON

İstanbul polisi, 'Sarallar' olarak bilinen organize suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 3 kişiyi gözaltına aldı. Operasyonda 3 kalaşnikof silah da ele geçirildi.

OPERASYONDAN KARELER

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz günlerde Beykoz’da bir villaya baskın düzenlemiş, operasyonda suç örgütü lideri Sedat Şahin ile 2 adamı gözaltına alınmıştı.

RİZE'DEKİ CİNAYETİN ZANLISI DA GÖZALTINDA

Polis, hasım çetelerden, 'Sarallar' olarak bilinen organize suç örgütüne yönelik operasyon düzenledi. Yapılan operasyonlarda aralarında Rize’de işlenen bir cinayet ile ilgili aranan zanlının da olduğu 3 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden 1’inin serbest bırakıldığı öğrenildi. Polis, son 4 günde organize suç örgütlerine yönelik arka arkaya operasyonlar gerçekleştiriyor.

ÖLDÜRMEYİ PLANLADIKLARI ŞAHSIN ARACINA TAKİP CİHAZI TAKMIŞLAR

İstanbul polisi geçtiğimiz ay Rize'deki olayla ilgili "Buji Ferhat" lakaplı Ferhat S.'yi gözaltına almıştı. Zanlının Büyükçekmece'deki evine düzenlenen baskında çok sayıda silah ele geçirilmişti. Şüphelilerin o dönem farklı bir suç örgütü lideri M.S.Ş.'yi öldürmeyi planladıkları iddia edilmişti.

Eylem hazırlığı sırasında düzenlenen baskında bir de takoz adı verilen takip cihazı ele geçirilmişti. O cihazın M.S.Ş.'nin aracına yerleştirilmek için edinildiği ortaya çıkmıştı. Ferhat S.'nin adamı olduğu öne sürülen S.P.'nin o saldırı hazırlığıyla ilgili de arandığı belirtildi.

Ayrıca operasyonda çalıntı araç içerisindee 3 adet uzun namlulu silah ve çelik yelek ele geçirildi. Ele geçirilen silahlan emniyet müdürlüğünde sergilenirken, ifade işlemleri sona eren şahısla adliyeye sevk edildi.

BEYKOZ'DA YALISINDA BASILMIŞTI

Habertürk Gazetesi'nden Emir Somer'in haberine göre, İstanbul Beykoz'a bağlı Öğümce köyünde bir çiftlikte yakalanan şuç örgütü lideri Sedat Şahin'e yönelik 'son durak' operasyonunun polis kameralarınca kaydedilen görüntüleri ortaya çıktı. Polis helikopterinden kaydedilen görüntülerin de bulunduğu kayıtlarda villada ele geçirilen silahlar da yer aldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Sedat Şahin ile korumaları Halis K. ile Tahir Ç.'nin de gözaltına alındığı operasyonla ilgili açıklamada bulundu. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmekte olan soruşturma kapsamında suç örgütü lideri olarak aranan Sedat Şahin'in Beykoz İlçesi Öğümce Mahallesi'nde bulunan bir villada saklandığının tespit edilmesi üzerine bahse konu adrese 17 Mayıs'ta hava destekli yapılan operasyonda, örgüt lideri Sedat Şahin, örgüt yöneticisi H.K. ve örgüt üyesi T.Ç. isimli şahıslar yakalanmıştır" ifadeleri yer aldı.

EŞİ TAKİP EDİLEREK ULAŞILDI

Sedat Şahin'e eşini takip ederek ulaşıldığı belirtilirken, operasyon sırasında eşi ve çocuklarının da çiftlikte olduğu öğrenildi.

Çiftlikte 6 saat boyunca yapılan aramada gece görüş dürbünü, iki adet lav silahı, 10 Kalaşnikof, M4 ve Thompson marka iki makineli tüfek, dört savunma tipi el bombası, sis ve ışık bombaları, susturucu, üç bin 900 mermi, 12 tabanca ve bomba yapımında kullanılan malzemeler bulunduğu kaydedildi.

Şahin'in üzerinde de sahte kimlik ve pasaportlar ele geçirildi. Sedat Şahin'in, kardeşi Vedat Şahin'in 2014'te Nişantaşı'nda öldürülmesi ve geçen yıl 19 Mayıs'ta kayınvalidesinin yaralandığı Beykoz'daki villasına saldırıdan sorumlu tuttuğu Sarallar çetesine yönelik intikam saldırısının ardından yurtdışına kaçmayı planladığı öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz