Görüş Bildir

'Yeryüzü Doktorları' Gazze yolunda

Yeryüzü Doktorları Derneği ekibi, Gazze'ye gitmek üzere THY'nin tarifeli uçağıyla Atatürk Havalimanı'ndan Mısır'ın başkenti Kahire'ye hareket etti.

'Yeryüzü Doktorları' Gazze yolunda

Grubun basın sözcüsü Doktor Süleyman Gündüz, İsrail saldırılarından sonra ortaya çıkan sağlık problemlerine müdahale etmek için Gazze'yi sürekli ziyaret ettiklerini söyledi. Gazze'de ve Batı Şeria'da 'Yeryüzü Doktoları' olarak birçok vakaya baktıklarını belirten Gündüz, "Gazze'de ve Batı Şeria'da, oradaki hekim arkadaşlarımızın bilgilerine katkı sağlamak için eğitim programları düzenliyoruz. Önümüzdeki ziyaretimiz eğitim programları uygulaması olacak. Ayrıca yeni materyallerimizin uygulamasını yapıp bu tecrübeleri paylaşacağız. Bu ziyaretimiz daha çok Aralık ayında İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında ortaya çıkmış olan kompikasyonların bakımlarını yürütmek için olacak" dedi.

Gazze'ye giden gönüllü ekipte şu isimler yer alıyor: Yrd. Doç. Dr. Dağhan Işık (Plastik Cerrahi), Dr. M. İlker Bilgiç (Plastik Cerrahi), Dr. Zülfü Kılıç (Ortopedi ve Travmatoloji), Dr. S. Ali Gümüştaş (Ortopedi ve Travmatoloji), Dr. Ahmeh Ashour (Göz Cerrahisi), Dr. Süleyman Gündüz (Diş Hekimi) ve Metin Karadeniz (Eczacı)

CİHAN

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi