Yeşil için bir kez daha 'yakalama' kararı

Musa Anter davasında mahkeme heyeti, Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım hakkında daha önce çıkarılmış "yakalama kararlarını" iptal ederek, "yeniden yakalama kararı" çıkarılmasına karar verdi.

Yeşil için bir kez daha 'yakalama' kararı

 Musa Anter'in (Apê Musa) katledildiği olayla ilgili görülen ve kısa süre önce Ankara'ya nakledilen davanın duruşması Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya Anter'in oğlu Dicle Anter ve diğer aile üyeleri ile tarafların avukatları ve Sincan 1 Nolu F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan JİTEM'ci Hamit Yıldırım ve tutuksuz yargılanan Savaş Gevrekçi katıldı.

>MİT GÖREVLİLERİ DİNLENİLSİN

>Anter ailesi avukatlarından Selim Okçuoğlu mahkemeye seslenerek, heyetin davaya bakan 3'üncü heyet olduğunu bunun da davanın seyri açısından kaygı verici olduğunu söyledi. Daha sonra taleplerini dile getiren Okçuoğlu, Yeşil kod isimli Mahmut Yıldırım hakkında kırmızı bülten çıkarılmasını, Hamit Yıldırım'ın tutuklu halinin devamı, Savaş Gevrekçi'nin ise tutuklu yargılanmasını talep etti. Okçuoğlu, suç döneminde görev yapan MİT görevlilerinin Yeşil'in katliamlarına tanık oldukları için mahkemede dinlenmeleri talep edildi.

>Daha sonra söz alan Savaş Gevrekçi ise, beraatini talep ederken, Anter katliamına ilişkin beyanlarına ise mahkeme heyeti, "sorduğum sorular dışında başka bir şeye cevap verme" diyerek müdahale etti. Avukatlar duruma itiraz etmesi ise durumu değiştirmedi.

>YENİDEN YAKALAMA KARARI

>Daha sonra duruşmaya ara veren Mahkeme heyeti, duruşma sonrası kararını açıkladı. Heyet, Hamit Yıldırım'ın tahliye talebini, Savaş Gevrekçi'nin ise tutuklanma talebini reddetti. Heyet daha önce Mahmut Yıldırım hakkında verilmiş bütün mahkeme kararlarının "herhangi bir karışıklığa sebebiyet vermemesi" gerekçesiyle kaldırılmasına arkasından Yıldırım hakkında "yeniden yakalama kararı çıkarılmasına" hükmetti.

>KIRMIZI BÜLTEN ÇIKARILMASI

>Ayrıca Yıldırım hakkında, "kırmızı bülten çıkarılması" talebinin de, "yakalama kararı çıkarıldıktan sonra değerlendirilmesine" karar verdi. Heyet JİTEM itirafçısı Abdulkadir Aygan'ın savunmalarının alınması için Adalet Bakanlığına müracaat edilmesine karar verdi. Heyet duruşmayı 14 Mayıs gününe erteledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz