Görüş Bildir

Yeşil 'resmen' yaşıyor!

Tunceli İl Jandarma Alay Komutanlığı yaparken 1994 yılında lojmanında intihar ettiği ileri sürülen Albay Kazım Çillioğlu'nun ölümüne ilişkin soruşturma çerçevesinde kırmızı bültenle aranan Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım'ın yaşadığı tespit edildi.

Yeşil 'resmen' yaşıyor!

Bilirkişi raporunda albayın önce dövüldüğü, ardından öldürüldüğü vurgulanırken olayın bir numaralı şüphelileri olarak 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım ile 'Bozo' lakaplı 'Yusuf Geyik' kırmızı bültenle aranıyor. Olayla ilgili soruşturma çerçevesinde yapılan araştırmalarda, Yıldırım'ın sağ olduğu bilgisine ulaşıldı. Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Dicnik köyü nüfusuna kayıtlı olduğu bildirilen Yıldırım ile ilgili "Salih ve Derdi oğlu, 03.05.1953 doğumlu" bilgileri bulunuyor.

 

YEŞİL RESMEN YAŞIYŞOR

Tanık beyanlarına göre Yıldırım'ın Türkiye, Suriye ve Norveç'te yaşadığı değerlendiriliyor. Türkiye'de yaşıyorsa yüzünü değiştirmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Malatya Özel Yetkili Başsavcı Vekili Özden Doğan tarafından yürütülen soruşturma, yeniden oluşturulan bilirkişi hazırladığı 62 sayfalık raporda elde edilen deliller üzerinde yapılan incelemeyi tamamlayarak Çillioğlu'nun ölümü için "intihar değil, cinayet" tespiti yapılmıştı.

TUNCELİ KOMUTANIN VURULMASI

Tunceli Jandarma Alay komutanlığı görevini yürütürken 1994 yılında lojmanında ölü bulunduktan sonra dış otopsisi yapılarak "intihar ettiği" sonucuna varılan Kazım Çillioğlu ile ilgili soruşturma dosyası, oğlu Gökhan Çillioğlu'nun müracaatı üzerine yeniden açılmıştı. Soruşturma kapsamında, Çillioğlu'nun otopsi raporunu inceleyerek kesin ölüm nedeninin belirlenebilmesi için Düzce'de bulunan mezarının açılmasına karar vermişti. Çillioğlu'nun mezarından alınan örnekler üzerinde Adli Tıp Kurumu'nda yapılan incelemede, saç köklerinde arseniğe rastlanan Çillioğlu'nun, kürek kemiğinde kurşun yarası olduğu öngörülen delik ile kaburgalarında kırık olduğu tespit edilmişti.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi