Görüş Bildir

Yeşil tehdit etmeye devam ediyor

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçemsi Ak Parti İlçe Başkanı Celalettin Sayan, kendisinin Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım tarafından telefonla tehdit edildiğini ileri sürerek, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına başvurdu. Sayan, Ankara ve Mersin'den kendini Yeşil olarak tanıtarak arayan kişinin belirlenmesi için telefon numaralarını da savcıya verdi.

Yeşil tehdit etmeye devam ediyor

Türkiye'deki birçok olayda ismi geçen ve yaşadığına dair çok sayıda iddianın ortaya atıldığı 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım'la yeni bir iddia daha ortaya atıldı. Dönemin Viranşehir Belediye Başkanı İbrahim Halil Keleşabdioğlu ile görüştüğü yönünde iddiaları ortaya atılan Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım'ın kendisini önce Ankara'dan bir numaradan daha sonra Mersin'den farklı bir numaradan arayıp ölümle tehdit ettiğini ileri süren Viranşehir Ak Parti ilçe Başkanı Celalettin Sayan, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına başvurdu.

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSU

Kendisine ait olan telefonu arayan kişinin “Ben hacı beni tanımadın mı?, Mahmut Yıldırım yani Yeşil” demesi üzerine dinlediğini dile getiren Sayan, “Bana, 'Son 10 gün içinde farklı birini görmedin mi. Telefonun açık olsun seni tekrar arayacam' dediğini belirttikten sonra telefonu kapattı. Belirttiği son 10 gün içinde ben Ankara'da bazı görüşmelere gitmiştim” dedi.

YEŞİL TEHDİTTE BULUNMUŞ

İlk görüşmeden 3 gün sonra aynı ses kendisini bu kez Mersin koduyla başlayan bir numarayla aradığını belirten Sayan, “Ben Yeşil, Mahmut Yıldırım. Beni iyi dinle. Sana 48 saat süre. Viranşehir'i terk edeceksin. Aşiretine güvenme. Aksine seni çarmıha gereceğim' dedikten sonra telefonu kapattı. Son günlerde PKK tarafından saldırı olabileceği istihbaratı alan güvenlik birimleri beni uyarmıştı. Bu nedenle savcılığa vurdu yaptım. Beni telefonla arayan kişinin belirlenmesi için beni aradığı Telekom hatlarında yakın olan mobeselerden tespit edilmesini istedim” dedi.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi