YSK Başkan vekiline Değer'den mesaj!

22. Dönem Diyarbakır Milletvekili Mesut Değer, Hakim ve Savcılar Kurulu Başkanvekili Yılmaz'ın HSK seçimlerinin yıl dönümüyle yayımladığı mesaja karşı mesajla cevap verdi. Değer, kurulan derneği Yargı lehine hiçbir işlemde bulunmadığını iddia etti.

YSK Başkan vekiline Değer'den mesaj!

Hakimler ve Savcılar Kurulu Başkanvekili Mehmet Yılmaz'ın 12 Ekim 2014 tarihindeki HSK seçimlerinin yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesaja 22. Dönem Diyarbakır Milletvekili Mesut Değer'den karşı cevap geldi.

Kurulan derneğin yargı camiasıyla ilgili hiç bir faaliyetinin bulunmadığını iddia eden Değer, şöyle dedi;

"FETÖ ile mücadelede Fetöcüler tarafından boy hedefine konup öldürmeye teşebbüs de  dahil  (iki defa  ters şerideki farları kapalı kamyon tarafından kafadan çarpmak suretiyle kaza süsü verilmiş )platformda mücadeleyi bıraksın diye her tehdide rağmen bu yola başı koyan ve bayraklaşmış birkaç arkadaşımı yakınen tanıyorum. Hatta Diyarbakır ve Mardin’e 2 kere platform lehine FETÖ aleyhine gezilerine benimde çalışmalarına katıldığım arkadaşların bu emekleri yok sayıldı.

DERNEK YÖNETİMİNE ELEŞTİRİ

Dernek kuruldu. Bu dernek görünüşte yargı camiası lehine hiç bir şey yapmamıştır. Yaptıkları tek şey açıklanan etik değerlere rağmen seçilen HSYK üyelerinin ve dernek yönetimindeki kerim kendileri, eşleri kardeşleri, akrabalarını Yargıtay üyesi seçilmesini sağlamak, iki eşten biri üye seçilmişse seçilmeyen diğer  hakim savcı bürokraside en az daire başkanlığı veya daha üst düzey görevlere atanmış. FETÖ bitince liyakata tecrübeye kıdeme dikkat edilmeden atamalar ve seçimler kriter gözetilmeksizin yapılmış görünüyor.  FETÖ gitti gelenler kimler? Kimlere hangi parti cemiyet, cemaate yer açılmış. Boşalan yerler kimlerle parsellenip bölüşülüp liyakata kademe bakılmadan atama yapılmış ve halen devam ediyor. Ama HSK burada ne yapıyor merak konusu.  Tabiki FETÖ ile mücadele önemliydi ama kimlerin emeği vardı bu yolda meşakkat çekti şimdi nerelerde unutulduğunu bir düşünmek lazım."

Kaynak: Diyarbakır Söz