Görüş Bildir

YSK 'sahte diploma' iddiasını reddetti

Yüksek Seçim Kurulu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üniversite diplomasının sahte olduğu iddiasıyla adaylığının düşürülmesi yönünde HKP'nin yaptığı başvuruyu kabul etmedi.

YSK 'sahte diploma' iddiasını reddetti

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üniversite diplomasının geçersiz olduğu dolayısıyla cumhurbaşkanlığı adaylığının iptal edilmesi talebiyle Yüksek Seçim Kurulu (YSK)'na yapılan başvuru reddedildi.

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP)'nin yaptığı başvuruda, cumhurbaşkanı olmak için dört yıllık fakülte mezunu olmak gerektiği ve Erdoğan’ın mezun olduğunu söylediği Sultanahmet’teki İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin o yıllarda üç yıllık olduğu belirtiliyordu. “Erdoğan’a ait olduğu ortaya atılan diploma sahtedir” denilen başvuruda, Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı adaylığnın iptal edilmesi istenmişti.

"SOMUT BİR GEREKÇE GÖSTERİLMEDİ"

YSK'nın bavuruyu reddettiği haberi HKP’den yapılan açıklama ile duyuruldub Açıklamada, “YSK, somut belgelerle kanıtladığımız Tayyip Erdoğan’ın diplomasının sahteliği ve Cumhurbaşkanlığı adaylığının iptali ile ilgili başvurumuzu, hiçbir somut gerekçe göstermeden reddetmiştir” ifadesi yer aldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi