Görüş Bildir

'Yuh çeken bir partiden iktidar olmaz!'

3 adayın yarıştığı kongrede il başkanı Özen Ülken'in konuşması sırasında bazı partililerden 'yuh' sesi yükseldi

'Yuh çeken bir partiden iktidar olmaz!'

Atatürk Spor Salonu'nda yapılan kongrede mevcut il başkanı Özer Ülken ile Mustafa Erdem ve Devrim Kök, başkanlık için adaylıklarının sürdüğünü belirttiler. Daha önce aday olacağını bildiren Menderes Dal ise kongre başlamadan adaylıktan çekildiğini açıkladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ayten Kayalıoğlu ve CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın da katıldığı kongrede Özer Ülken, divan başkanlığı için CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter'i aday gösterdi. Delegelerden yeterli oyu alamayan Serter, başka aday çıkmaması üzerine divan başkanı oldu.

Kongre divanı oluşturulurken kürsüye çıkan partinin eski il yöneticilerinden Mahmut Yıldırım'a, yine eski eski il yöneticilerden Levent Kıldır müdahale ederek, ''Gerginlik yaratma'' dedi. İki partili arasında yaşanan gerginlik üzerine CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan'ın da aralarında bulunduğu bir grup, kürsünün bulunduğu platforma çıktı. Kısa süreli itişmenin yaşandığı gerginlik, daha sonra sona erdi.

Kongrenin yapıldığı salona girdiği sırada bazı partililer tarafından yuhalanan Özer Ülken, yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine, ''Deniz Baykal Antalya'ya geldiğinde O'na 'genel başkanım' diye hitap edeceksin'' talimatı verdiğini söyledi. Bu sırada salondaki bazı partililerin yuhaladığı görüldü.

Daha sonra konuşmasına devam eden Ülken, Deniz Baykal'ın genel başkanlığı bıraktığı zaman kendilerine, ''Kemal Kılıçdaroğlu etrafında toplanabiliyor musunuz?'' diye sorduğunu, Baykal ve Antalya İl Örgütü'nün Kılıçdaroğlu'na büyük destek verdiğini kaydetti.

CHP İl Başkanlığı yaptığı dönemde il teşkilatının çok dalgalı bir denizde hareket ettiğini belirten Ülken, ''CHP İl Örgütü gemisi çok fırtınalar, çok poyrazlar yedi. Bu gemiyi yüreğimiz ferah, içimiz rahat buraya getirdik. Adaylık açıklamam sırasında ''Ne idüğü belirsizler'' cümlesi kullandım. Bu bazı çevrelerce farklı değerlendirdi'' diye konuştu.

Bu sırada salondan yeniden ''yuh'' sesleri yükselmesi üzerine divan başkanı Nur Serter, ''O çektiğiniz her 'yuh' CHP'nin alnına sürülen karadır. Yuhlamalar CHP'ye yakışmaz. Beğenirsiniz, beğenmezsiniz, ama 'yuh' çeken bir partiden de iktidar olmaz'' diyerek salondakileri uyardı.

Ülken, daha sonra konuşmasını tamamlayarak kürsüden indi.

CHP eski Antalya Milletvekillerinden Nail Kamacı da, yaptığı konuşmada, adaylardan Mustafa Erdem'i desteklediğini belirterek, ''CHP'nin son dönemlerinde bir şeyler değişti. İşte tam bu nedenle aday çıkarıyoruz. Birbirimizi sevmek zorunda değiliz, ama saymak zorundayız. 25 yıldır bu partinin içindeyim. 'Yuh' sesleri hangi noktadan gelirse gelsin, bu partiye yakışmıyor. Küfür, hakaret CHP'nin özü değildir, bozulmaya başladı'' dedi.

Konuşması sırasında Deniz Baykal'a hitap eden Kamacı, ''Sizinle 17 yıl çalıştım. Benden yana hakkım helal olsun'' diye konuştu.

Bu arada kongrenin yapıldığı salona gelen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, delege olmasına rağmen delegelere ayrılan bölüme değil, protokol için ayrılan yere oturdu. Akaydın bir süre kongreyi izledikten sonra salondan ayrıldı.

Kongrede başkan adaylarının konuşmalarını tamamlamasının ardından seçime geçilecek.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi