Yüksek ve Ayna'dan duyarlılık çağrısı

DBP Eş Genel Başkanları Emine Ayna ve Kamuran Yüksek, yaptıkları yazılı açıklamada, yaşanan provokasyonlara dikkat çekerek, demokrasiden yana tüm çevreleri, bu sürecin demokratik bir biçimde geliştirilmesi için çaba içerisinde olmaya çağırdı.

Yüksek ve Ayna'dan duyarlılık çağrısı

DİYARBAKIR-DBP Eş Genel Başkanları Emine Ayna ve Kamuran Yüksek, 7 Haziran seçimlerine az bir zaman kala yaşanan olaylara ilişkin olarak yazılı açıklama yaptı. Seçimlere az bir süre kala yaşanan kimi gelişmeler nedeniyle açıklama yapma ihtiyacının doğduğunun belirtildiği açıklamada, "Şimdiye kadar yürüttüğümüz seçim çalışmalarımızda demokratik temelde gerçekleştirilecek bir rekabeti esas aldık, çalışmalarımızı da bu çerçevede yürüttük. Fakat en başından bu yana bileşeni olduğumuz HDP'ye dönük Adana ve Mersin il binalarında gerçekleştirilen patlamalar, Diyarbakır ve Şırnak'ta çeşitli kesimlerce gerçekleştirilen saldırılar bu demokratik rekabet kültürünü aşındırmaktadır" denildi.

PROVOKASYONLARA KARŞI

Yaşananların seçim sürecini amacından uzaklaştırarak kaotik bir ortam yaratılmak istendiğinin belirtildiği açıklamada, "Tüm il-ilçe örgütlerimiz yaşanan bu tarz olaylar karşısında şimdiye kadar çok sağduyulu davranmışlardır. Önemli düzeyde yaşanacak olayların, provokasyonların önüne geçebilmek için gerekli tedbirler partimiz ve bileşeni olduğumuz HDP tarafından alınmıştır" diye ifade edildi.

En son Şırnak'ın İdil ilçesinde gerçekleşen, iki kişinin ölümüyle son bulan olayın tüm seyrinin bilindiğine dikkat çekilen açıklamada, gerçekleştirilen olayların provokatif bir girişim olduğu kaydedildi. Açıklamada, "Ancak buna rağmen yaşanan olaylarda yaralanma ve ölüm olaylarının gerçekleşmesi parti olarak onaylamadığımız bir durum olduğunu belirtiyoruz. Yaşanan bu olaylar bizler açısından seçimin amacından çıkartılması anlamını taşımaktadır. Tüm partilerin bundan sonraki süreç açısından daha doğru bir yaklaşım içerisinde olması gerektiğini belirtiyoruz. Şimdiye kadar yürüttüğümüz çalışmalarda gösterdiğimiz sağduyulu yaklaşımlarımızı bundan sonraki süreçte de devam ettirme noktasında kararlıyız. Bu konuda özellikle sivil toplum kuruluşlarının mevcut sürecin daha sağlıklı ilerletilebilmesi için devrede olmaları, sağduyulu yaklaşmaları gerektiğine inanıyoruz. Demokrasiden yana tüm çevreleri de bu sürecin demokratik bir biçimde geliştirilmesi için çaba içerisinde olması gerektiğini belirtiyoruz" denildi

Kaynak: Diyarbakır Söz