Yüksekova ve Nusaybi’de sokağa çıkma yasağı

Diyarbakır Sur, İdil, Cizre’deki operasyonların bitmesinden sonra Hakkari’nin Yüksekova Mardin’in Nusaybin ilçelerinde de yapılacak geniş kapsamlı operasyon nedeniyle bu gece saat 22:00’den itibaren geçerli olmak üzere sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Yüksekova ve Nusaybi’de sokağa çıkma yasağı

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Cuma günü yaptığı açıklamada, Yüksekova, Şırnak merkez ve Nusaybin'de barikatların kaldırılması ve hendeklerin kapatılması için operasyonlar başlatılacağını duyurmuştu.

Hakkari Valiliği'nden bugün yapılan açıklamada ise, "İlçede artan terör olayları nedeniyle vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, bozulan kamu düzeni, huzur ve asayiş ortamının tekrar tesis edilmesi için  ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş olup ilçe merkezine giriş çıkışlar da yasaklanmıştır" denildi.

Yüksekova'ya çok sayıda tank sevkedilmiş, güvenlik önlemleri de arttırılmıştı.

Binlerce kişinin de bölgeyi terkedip Van, Hakkari ve çevre illere gittiği bildiriliyor.

İçişleri Bakanı Ala, "Nerede barikat varsa temizlenecek. Yüksekova, Şırnak merkez ve Nusaybin'de çukur ve bariyerler var, gereken temizlik yapılacak. Ona göre tedbirler alınıyor. Hazırlık yapıldıktan sonra operasyonlar başlayacak" demişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da yaptığı açıklamada operasyonların devam edeceğini söyledi.

Erdoğan, “’Sur temizlendi’ dediler. Aman ha rehavete kapılmayın. Temizlik, memizlik devam etmeli dedim. Hemen ertesi gün bodrumdan 8 tane terörist çıktı. Onları da etkisiz hale getirdiler. Elleri dert görmesin. Dünya ne derse desin, Allah ne diyor, bizim için asıl olan o" ifadelerini kullanmıştı.

Cizre ve Sur'da 3 aya yaklaşan operasyonlar, geçtiğimiz günlerde sona ermişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler