Görüş Bildir

Yüksekova'da 'kepenkler kapanmasın' çağrısı

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde 3 gündür kepenklerin kapalı olmasını yaptığı basın açıklamasıyla eleştiren Gever Demokratik Toplum Meclisi Eş Başkanı Şerafettin Dede, işyerlerinin açık olmasını istedi.

Yüksekova'da 'kepenkler kapanmasın' çağrısı
Eski Kışla Mahallesi'nde basın açıklaması yapan Gever Demokratik Toplum Eş Başkanı Şerafettin Dede, ilçede son zamanlarda 'sokağa çıkma yasağı olacak, okullar boykot edilecek, kepenkler kapatılacak' gibi yalan iddiaların dolaştığını söyledi. Yüksekova’da yaklaşık 35 bin öğrenci olduğunu belirten dede, "Ben buradan tüm ailelere sesleniyorum. Herkes çocuğunu rahatlıkla okullara göndersin. Okullar ve eğitimciler bizim için kutsaldır. Öğretmenlerimizi hakikaten kucaklıyoruz. Bize yönelik kimse böyle bir kirli politika yapmasın" dedi.
KİMSE GÖÇ ETMESİN, KEPENKLER KAPANMASIN
Yüksekova’da insanların göç ettiği iddialarının olduğunu da belirten Dede sözlerini şöyle sürdürdü:
"Biz diyoruz ki hiçbir Geverli (Yüksekovalı) buradan başka bir yere evini taşımasın, göç etmesin. Bu Yüksekovalı'lara yakışmıyor. Bu verilen bedellere hakarettir. Onun için özetle, kepenk kapatmanın programımızda olmadığı ve herkesin işinin başına dönmesi gerektiğini söylüyorum. Her gün dükkanlar açık olsun. Sadece bir cenazemiz olduğunda cenazeyi defin edene kadar kepenkler kapalı olsun. Onun dışında çarşının 7/24 açık olmasını istiyoruz. Yüksekova’nın huzuru, refahı için üzerimize ne görev düşüyorsa onu yapacağız. Bu ülkede bölücülük yapan sadece AKP hükümetidir. Onların kirli politikasıdır."
Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi