Görüş Bildir

Yurt genelinde PKK avı başladı

Yurt genelinde PKK/KCK’ya yönelik gözaltı avı başlatıldı. Çok sayıda kişi gözaltına alınırken, aralarında HDP ve DBP’li eski ve yeni yöneticiler de bulunuyor.

Yurt genelinde PKK avı başladı

Yurt genelinde, Diyarbakır, Mardin ve İstanbul ile Ankara merkezli Cumhuriyet Başsavcılıklarınca yürütülen PKK/KCK soruşturmaları kapsamında, çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında HDP ve DBP’li eski ile yeni yönetici ve parti üyeleri de bulunuyor.

MARDİN MERKEZLİ

Nusaybin ve Kızıltepe ilçelerinde polis ve jandarma ekipleri tarafından 'Terör örgütüne yardım ve yataklık' iddiasıyla sabah saatlerinde birçok adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda Nusaybin ilçesinde  Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski ilçe eş başkanı Ş.K., Çölova köyü muhtarı F.A. ve F.D., Kızıltepe ilçesinde Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) eski ilçe eş başkanı M.D. ve M.Y. ile S.İ. gözaltına alındı. Şüphelilerin jandarma ve emniyetteki işlemleri devam ediyor. 

MERSİN MERKEZLİ

Burada, Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri, PKK/KCK'nın gençlik yapılanmasında faaliyet gösteren, sosyal medyadan propaganda yapan ve dernek kurup, cezaevindeki terör hükümlülerine destek veren şüphelilere yönelik operasyon düzenledi. Merkez merkezli soruşturmada 28 şüphelinin yakalanması için Adana, Ankara, İzmir ve Antalya'da baskınlar yapıldı. 28 adrese şafak vakti yapılan baskınlarda çok sayıda şüpheli, gözaltına alındı. Soruşturma sürüyor.

TEKİRDAĞ’DA 24 GÖZALTI

Öte yandan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tekirdağ merkezli 5 ilde düzenlenen operasyonda, terörist başı 'Abbas' kod adlı Duran Kalkan'ın yakın korumalığını yapan ve aynı zamanda 14 Mayıs'taki seçimlerde Yeşil Sol Parti'nin sandık müşahidi olan kişinin de aralarında bulunduğu 24 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Bakan Soylu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün şafak vaktinde, Tekirdağ merkezli 5 ilde yaptığımız eş zamanlı operasyonda, terörist başı 'Abbas' kod adlı Duran Kalkan'ın yakın korumalığını yapan ve aynı zamanda 14 Mayıs'ta Yeşil Sol Parti'nin sandık müşahidi olan kişinin de bulunduğu toplam 24 kişi gözaltında alındı.

Terörle Mücadele Başkanlığımıza, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığına, İl Emniyet Müdürlüklerimize ve kahraman polislerimize tebrikler" dedi. Bakan Soylu, paylaşımında ayrıca Duran Kalkan'ın korumalığını yapan ve operasyonda gözaltına alınan kişinin fotoğrafını da yer verdi.

ŞIRNAK’TA 5 TUTUKLAMA

Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, PKK/KCK’nın eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik son bir haftada il genelinde operasyonlar düzenledi. Belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 15 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 5’i tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 7’si adli kontrolle olmak üzere 9'u serbest bırakıldı. 1 şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ediyor. 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi