Yurt genelinde seçim sonucu kutlamaları

Cumhurbaşkanı seçiminin ilk turunda adayların salt çoğunluğu alamaması nedeniyle Türkiye, yeni cumhurbaşkanını belirlemek için tekrar sandık başına gitti. Seçimde, Cumhur İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan ile Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu yarıştı. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte Cumhur İttifakı'nı destekleyenler yurt genelinde kutlamalara başladı.

Yurt genelinde seçim sonucu kutlamaları

BODRUM'DA SEÇİMLERİN ARDINDAN AK PARTİ'LİLER KONVOY OLUŞTURDU

Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci oylaması ile ilgili kesin olmayan sonuçların açıklanmasının ardından Bodrum'da AK Parti'liler konvoy oluşturarak ilçede sevinç turu attı.

Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci oylamasının saat 17.00 itibarıyla oy verme işleminin sona ermesinin ardından, oy sayım işlemi başladı.

Açılan sandıklara göre kesin olmayan sonuçlara göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzde 50'nin üzerinde oy aldı. Bu sonuçların ardından Bodrum'da AK Parti seçmenleri araçlarıyla sokaklara inip konvoy oluşturdu. AK Parti ve Türk bayraklarıyla şehir turu yapan vatandaşlar, sevinç gösterilerinde bulundu.

KARS'TA, HALAYLI SEÇİM KUTLAMASI

Oy kullanımının saat 17.00'de sona ermesinin ardından Recep Tayyip Erdoğan'ın oylarının yüksek çıkmasıyla, araçlı ve yaya olarak ellerinde Türk bayrağı ve partilerinin flamalarını alanlar, Kars'ın en işlek caddelerinden olan Faikbey Caddesi'ndeki parti binası önünde bir araya geldi.

Partililer yolu trafiğe kapatıp davul zurnayla halay çekti. Araçlarına binen bazı partililer de cadde ve sokaklarda araçlarıyla şehir turu atıp kutlama yaptı.

ZONGULDAK'TA 'SEÇİM' KUTLAMASI

Zonguldak'ta Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci oylamasında kesin olmayan sonuçlara göre Recep Tayyip Erdoğan'ın önde olması sebebiyle, AK Parti'liler kutlama yaptı. Şarkılar ve marşların çalındığı kutlamalara katılanlar, Türk bayrakları ve Erdoğan'ın posterlerini taşıdı.

28 Mayıs Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci oylamasında, kesin olmayan sonuca göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önde olması sebebiyle, AK Parti'liler kutlama yaptı. Önce il başkanlığı binasında başlayan kutlamalar bölge halkının da katılmasıyla Gazipaşa Caddesi'ndeki Madenci Anıtı önünde devam etti. Şarkılar ve marşların çalındığı kutlamada, sevinç gösterisinde bulunuldu, sloganlar atıldı. MHP'li bir grup ise kol kola girip meydana yürüdü ve kutlamalara katıldı. Polis ekipleri, olumsuzluk yaşanmaması için Gazipaşa Caddesi'ni araç trafiğine kapatıp güvenlik önlemi aldı. Bazı kişiler de araçlarından korna çalıp, Erdoğan ve AK Parti bayrakları sallayarak kutlama yaptı.

ATATÜRK HEYKELİ'NE YÜRÜDÜLER

Ereğli ilçesi Devrim Bulvarı'nda konvoy yapıldı. Uzun araç kuyruklarının oluştuğu konvoya katılanlar, araçlarının kornalarını çaldı, Türk bayrakları ve Erdoğan posterleri taşıdı.

Çaycuma ilçesinde ise parti binasından çıkanlar, Atatürk Caddesi boyunca Atatürk Heykeli'ne doğru yürüdü. Vatandaşlar daha sonra ilçenin işlek caddelerinde yürüyüşlerini sürdürdü.

MANİSA'DA HALAYLI SEÇİM KUTLAMASI

Manisa'da, kesin olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci oylamasını Recep Tayyip Erdoğan'ın önde bitirmesinin ardından AK Parti ve MHP'liler kutlama yapıp, halay çekti.

Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci oylamasının kesin olmayan sonuçlarına göre, Cumhur İttifakı'nın Adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Millet İttifakı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önünde olması, Manisa'da sevinçle karşılandı.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda toplanan AK Parti ve MHP'liler, kutlama yaptı. Çalınan müzikler eşliğinde ellerindeki bayrakları sallayarak halay çekti. Bazı vatandaşlar da araçlarıyla şehir turu atarak, kutlama yaptı.

BOLU’DA AK PARTİ SEÇMENLERİNDEN KUTLAMA

Bolu’da Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci oylamasında resmi olmayan sonuçlara göre Recep Tayyip Erdoğan’ın önde olması sebebiyle AK Parti seçmenleri kutlama yaptı. Araçlarıyla kent merkezinde tur atan vatandaşlar AK Parti Bolu İl Başkanlığı önünde toplanarak sevinç gösterilerini sürdürdü.

Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci oylamasında Recep Tayyip Erdoğan’ın resmi olmayan sonuçlara göre önde olması sebebiyle AK Parti seçmenleri kutlama için sokaklara çıktı. Araçlarıyla kent turu atan vatandaşlar Türk bayraklarının yanı sıra Erdoğan ve AK Parti flamaları taşıdı. Araçların camlarından sarkan vatandaşlar bayrak sallayıp meşaleler yaktı.

AK Parti İl Başkanlığı önünde toplanan yüzlerce vatandaş, ellerinde parti ve Türk bayraklarıyla seçim galibiyetinin coşkusunu yaşadı. Kamyon kasasına binen onlarca kişinin konvoya katılması dikkat çekti.

HATAY'DA SEÇİM KUTLAMASI

Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci tur oylaması kesin olmayan sonuçlarına göre Hatay kent merkezi ve ilçelerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a oy verenler kutlama yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kesin olmayan sonuçlara göre seçimi önde götürmesiyle Hatay'da vatandaşlar sokağa döküldü. Araçlarına Türk bayrakları, AK Parti flamaları asan vatandaşlar, şehir turu attı.

AK Parti teşkilatları önünde toplanan vatandaşlar da çalınan müzik eşliğinde oyunlar oynayıp kutlama yaptı.

KONYA'DA, CUMHUR İTTİFAKI'NDAN 'SEÇİM' KUTLAMASI

Konya'da, kesin olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanlığı Seçimi ikinci oylamasını Recep Tayyip Erdoğan'ın önde bitirmesinin ardından Cumhur İttifakı seçmenleri kutlama yaptı.

Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci oylamasının kesin olmayan sonuçlarına göre, Cumhur İttifakı'nın Adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Millet İttifakı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önünde olması, Konya'da sevinçle karşılandı. Cumhur İttifakı seçmenleri Kılıçarslan Meydanı'nda toplanıp kutlama yaptı.

ADANA'DA CUMHUR İTTİFAKI SEÇMENLERİNDEN COŞKULU KUTLAMA

Adana'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın resmi olmayan sonuçlara göre seçimi önde tamamlamasının ardından Cumhur İttifakı seçmenleri araçlarıyla kent genelinde konvoy oluşturarak kutlama yaptı.

Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci oylaması sonucunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın resmi olmayan sonuçlara göre yüzde 50'dan fazla oy almasının ardından Adana'da, çok sayıda vatandaş sokaklara çıktı.

Araçlarıyla konvoylar düzenleyen Cumhur İttifakı seçmenleri korna çalarak seçim zaferini kutladı. Araçlarına Türk bayrakları AK Parti flamaları açan vatandaşlar, şehir turu attı. AK Parti teşkilatları önünde toplanan vatandaşlar da çalınan müzik eşliğinde oyunlar oynayıp kutlama yaptı.

İLÇELERDE DE KUTLANDI

Adana'nın merkez ve kırsal ilçelerinde de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın zaferi coşkuyla kutlandı. Kozan ilçesinde AK Parti İlçe Başkanlığı önünde toplanan vatandaşlar, müzik eşliğinde oynadı. Bir TIR şoförü ise MHP bayrağı astığı aracıyla kutlamalara katıldı.

OSMANİYE'DE CUMHUR İTTİFAKI'NDAN KUTLAMA

Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci tur oylaması kesin olmayan sonuçlarına göre Osmaniye'de Cumhur İttifakı seçmenleri kutlama yaptı.

Kesin olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimi önde götürmesiyle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin memleketi Osmaniye kent merkezi ile Kadirli ve Düziçi ilçelerinde Cumhur İttifakı seçmenleri sokaklara döküldu.

Seçmenler, Türk bayrakları ve AK Parti flamaları astıkları araçlarıyla şehir turu attı. AK Parti İl Başkanlığı önünde toplanan kalabalık, Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine slogan atıp, eğlendi.

Kaynak: Diyarbakır Söz