Zalimin zulmü kâr mı kalacak

Altındağ, bugünkü makalesinde 28 Şubat sürecinde JİTEM ve Yargıdaki çete yapılanmasına dikkat çekti;

Zalimin zulmü kâr mı kalacak

"Parmaksız Zeki" kod adlı Şemdin Sakık'ın cezaevinden kendisine "itiraf niteliğinde" gönderdiği mektubu köşesine taşıyan Altındağ, 1997 ila 2000 yılları arasında devletin içerisinde nüfuz eden çetelerin ihanet ve hıyanetliklerini gündeme getirdi.

Gazetemizin Başyazarı Mehmet Ali Altındağ, bugün yayınlanan "Zalimin Zulmü Hep yanına kar mı kalacak" başlığı altındaki Günün Yorumu köşesindeki yazısında, 1997 ila 2000 yılları arasında, JİTEM ile MİT, 7. Kolordu Komutanlığına sızan yasadışı yapılar ve Diyarbakır Devlet Güvenlik Mahkemesi Başsavcısı Nihat Çakar'ın organizasyonuyla gerçekleştirilen hukuk dışı uygulamalara dikkat çekti.

Devletin içerisine sızmış çeteler olarak tanımladığı kişilerin ortaya çıkan ve deşifre olan ilişkilerine karşılık, devletin ilgili ve yetkili birimlerinin yıllardır "dut yutmuş bülbül gibi" suskun ve ketum kalışlarını dile getiren Altındağ, iki hafta önce bir dönem PKK'nın iki numaralı ismi olarak anılan "Parmaksız Zeki" kod adlı Şemdin Sakık'ın Diyarbakır cezaevinden kendisine gönderdiği, "itiraf" niteliğindeki mektubuna köşesinde yer verdi.

Dönemin Başsavcısı Nihat Çakar ve JİTEM Yetkilisi Cemal Temizöz'ün, Şemdin Sakık'ın sözde ifadeleri doğrultusunda kendisine, ailesine ve Diyarbakır Söz Gazetesinin Yöneticilerine yönelik girişilen yargısız infazlara yazısında dikkat çeken Altındağ, Sakık'ın defalarca "bizi kendi kirli emellerine ulaşmak için zorladılar, kullandılar, biz o insanlardan özür diliyoruz" itiraflarına rağmen, suç işleyen zalimlere karşı, devletin duyarsız kalışına "Zalimin Zulmü Hep yanına kar mı kalacak" diye sordu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler