Zanaya, Destek

Zana'nın açıklamalarına destek veren kardeş Öcalan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın isterse Kürt sorununu çözeceğine inandığını söyledi.

Zanaya, Destek

Savaşı savaşmayanların bitiremeyeceğini belirten kardeş Öcalan, "Leyla Zana'nın attığı adımı küçümsemiyorum ama sonucu getiremez. Sonucu getirmenin yolu Abdullah Öcalan'dan geçer. Çünkü savaşı savaşmayanlar bitiremez. Ben şuna inanıyorum. Bugün mecliste en güçlü parti iktidar olarak AK Parti ise, o zaman AK Parti'nin lideri Erdoğan isterse Kürt sorununu çözer" dedi. Sorunun çözümü konusunda beklentilerini de dile getiren Öcalan, "Öncelikle savaş bitmeli ve silahlar susmalıdır. Savaşta hayatını yitirenler herkesin içini sızlatmaktadır. Savaşın bitmesi için de Abdullah Öcalan muhatap alınmalıdır" diye konuştu.

Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana'nın açıklamalarına destek veren Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın isterse Kürt sorununu çözeceğine inandığını söyledi.

ZANA'YA DESTEK VERDİ

Milletvekili Leyla Zana'nın Başbakan Erdoğan'la görüşmesinin sorunun çözümü konusunda önemli bir adım olacağını ancak sorunun çözülemeyeceğini ifade eden Mehmet Öcalan, İHA'ya çarpıcı açıklamalarda bulundu. Savaşı savaşmayanların bitiremeyeceğini belirten kardeş Öcalan, "Leyla Zana'nın attığı adımı küçümsemiyorum ama sonucu getiremez. Sonucu getirmenin yolu Abdullah Öcalan'dan geçer. Çünkü savaşı savaşmayanlar bitiremez. Ben şuna inanıyorum. Bugün mecliste en güçlü parti iktidar olarak AK Parti ise, o zaman AK Parti'nin lideri Erdoğan isterse Kürt sorununu çözer" dedi.

ÖCALAN MUHATAP ALINMALI

Sorunun çözümü konusunda beklentilerini de dile getiren Öcalan, "Öncelikle savaş bitmeli ve silahlar susmalıdır. Savaşta hayatını yitirenler herkesin içini sızlatmaktadır. Savaşın bitmesi için de Abdullah Öcalan muhatap alınmalıdır" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz