Zekeriya Öz'ün davasında duruşma ertelendi

HSYK tarafından görevden uzaklaştırılan Zekeriya Öz'ün Cumhurbaşkanı erdoğan'a hakaret içeren tweetleri paylaşması nedeniyle hakkında açılan dava ertelendi.

Zekeriya Öz'ün davasında duruşma ertelendi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şikayeti üzerine Zekeriya Öz'ün kişisel twitter hesabından yaptığı paylaşımlar nedeniyle hakkında 'Kamu görevlisine hakaret ve tehdit' suçundan Düzce Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Öz'ün cumhurbaşkanına hakaret içeren tweet'leri retweet'lemesi nedeniyle 'Kamu görevlisine hakaret' suçundan ikinci bir dava daha açıldı. Bugün, Öz'ün tweet'leri retweet'lemesi nedeniyle 'Kamu görevlisine hakaret' suçundan açılan davanın ilk duruşmasına Öz ve avukatı katılmazken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Ferah Yıldız katıldı.
Dava, Zekeriya Öz'ün savunması için İstanbul Anadolu Adliyesi Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi ile Bakırköy Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne ayrı ayrı talimat yazılmasına karar verilerek, duruşma 7 Nisan tarihine ertelendi.
Zekeriya Öz hakkında 'Kamu görevlisine hakaret ve tehdit' suçundan açılan ilk dava da 7 Nisan tarihinde aynı mahkemede görülecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz