Görüş Bildir

Afife Tiyatro Ödülleri’nde yeni heykeller aranacak!

Bu sene 20'ncisi düzenlenecek olan Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri'nde ödül heykelciği değişiyor. Yeni heykelcik, tüm heykel sanatçılarına ve öğrencilere açık olan bir yarışmayla belirlenecek.

Afife Tiyatro Ödülleri’nde yeni heykeller aranacak!

Tiyatro alanındaki en saygın ödül olan Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri 20'nci yılında ödül heykelciğini yenilemek üzere bir yarışma açtı. Afife Tiyatro Ödülleri'nin 20. yıl kutlamaları kapsamında, ödül heykelciğinin değiştirilmesine karar verildi. Yeni heykelcik,  Türkiye genelinde düzenlenen bir yarışma ile belirlenecek. Jürisi Mimar Sinan Üniversitesi Heykel Bölüm Başkanı Prof. Vedat Somay başkanlığında, Mimar Sinan Üniversitesi Heykel Bölüm Başkan Yardımcısı Prof. Neslihan Pala, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Müdürü Prof. Nilüfer Ergin, akademisyen ve heykeltıraş Prof. Rahmi Aksungur ve Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri İcra Kurulu Başkanı Salih Başağa’dan oluşan yarışma, tüm heykel sanatçılarına ve öğrencilerine açık. Birinci olan heykelcik, bundan sonra yapılacak Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödül törenlerinde, tiyatro dünyasının en iyilerine verilecek. Yarışmanın birincisi 50 bin TL, ikincisi 30 bin TL, üçüncüsü ise 20 bin TL para ödülü alacak. Yarışmaya başvuru için son tarih 16 Kasım 2015. Sonuçlar ise 5 Şubat 2016 tarihinde açıklanacak.

'BU ÖNEMLİ ÖDÜLE YAKIŞACAK BİR HEYKELCİK ARIYORUZ'

Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri İcra Kurulu Başkanı Salih Başağa; Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri’nin 20'nci  yılında, kendine özgü yeni bir ödül heykelciğine sahip olması gerektiği fikrinden yola çıktıklarını söyledi: “20 yıldır aralıksız düzenlenen Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri hâlâ ilk düzenlendiği yılki kadar genç . Her geçen sene tiyatromuz tarafından daha da çok sahiplenilen ödüllerimiz, kendini içinde bulunduğu zamana uyumladı, yeniledi ve iyileşti. Önemli bir dönüm noktası olarak gördüğümüz 20'nci yılda düzenlediğimiz yarışma ile bu önemli ödüle yakışacak, onunla özdeşleşecek özgün ödül heykelciğini arıyoruz. Bunu da heykel sanatına ve heykel sanatçılarına vereceğimiz destekle yapıyoruz. Yarışma, 'Fikir' ve 'Uygulama' olmak üzere iki ayrı aşamadan oluşacak. Yarışmanın fikir aşaması değerlendirmeleri sonucunda uygulama aşaması değerlendirmesine katılmak üzere 10 proje seçilecek. Dereceye girecek ilk üç sanatçımıza ise sırasıyla 50 bin TL, 30 bin TL ve 20 bin TL olmak üzere farklı para ödülleri vereceğiz.”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi