Ahmet Kaya'nın hayatını yazdılar, film oldu

Hayatı film olan ünlüler kervanına Ahmet Kaya'da katıldı. Ahmet Kaya'nın hayatı yazıldı, yazılmakla da kalmadı bir de filmi çekildi.

Ahmet Kaya'nın hayatını yazdılar, film oldu

Ahmet Kaya ile igili film yapılacağının basına yansıması sonrası Kaya'nın yasal varisleri eşi Gülten Kaya ve GAM Müzik herhangi bir proje veya yapımı onaylamadıklarını vyrgulayarak konuyu adli makamlara taşıyacaklarını açıklamış böyle bir girişimde bulunan yönetmen  Gani Rüzgar Şavata’ya dava açmıştı. 

Edinilen bilgiye göre Ahmet Kaya'nın hayatı yazıldı, yazılmakla da kalmadı bir de filmi çekildi. Ahmet Kaya'nın hayat hikayesinin anlatıldığı "Ahmet'în Türküsü" filmi seyircisiyle buluşmak için gün sayıyor. 

Başrollerini Celil Nalçakan'ın oynadığı beyazperde de yer alacak yapımın 1 Mart'ta izleyiciyle buluşacağı öğrenildi. 

Yönetmenliğini Kudret Sabancı'nın yaptığı yapıtın yapımını Erbay Medya üstleniyor.Engin Elgün ve Savaş Korkmaz’ın yazdığı Film Ahmet Kaya‘nın sadece müzik kariyerinin yanı sıra toplum üzerindeki etkisini ve eserlerini de mercek altına alınacağı filmde Kimler Ahmet Kaya’yı hedef aldı?’, ‘Neden Ahmet Kaya?’, ‘Ahmet Kaya Paris’te neler yaşadı?’, ‘Ahmet Kaya vatan hasreti çekerken başka hangi acıları yaşadı?’ gibi sorularına cevap aranacak. 

HABER MERKEZİ 

Kaynak: Diyarbakır Söz