Alper Saldıran kimdir?

Televizyon dizilerinin aranan oyuncularından, bir dönem TRT’de yayınlanan Beni Böyle Sev dizisinde kara sevdaya tutulmuş bir genci başarıyla canlandıran Alper Saldıran şimdilerde de Kanal D’nin yaz sezonu dizisi Kalbim Ege’de Kaldı’da yine aşık olacak bir genç rolünde izliyoruz. Peki şimdiye kadar rol adlığı yapımlarda hep başarıyı yakalamış bu oyuncu kim? İşte detaylar…

Alper Saldıran kimdir?

Alper Saldıran 1984'de İstanbul'da doğdu. İnternet sitesinde anlatıldığına göre de oyunculukla ilişkisi çocukluk yıllarına dayanıyor. İlk kez 5 yaşındayken piyeslerde rol alarak sahneye çıktı Saldıran.

Ardından da folklora yöneldi. Özellikle de Kafkas dansları konusunda ustalığını küçük yaşta gözler önüne serdi.

Elbette bu arada tiyatro aşkı hiç bitmedi. Ortaokul yıllarında müzik de girdi hayatına. Okulun ikinci sınıfında aldığı elektro gitarı sayesinde müzikle de haşır neşir oldu.

Lise yıllarında ise turizm eğitimi aldı. Ardından Marmara Üniversitesi Turizm bölümüne girdi. Ama hem yeteneği hem de görüntüsüyle ajansların ilgisini çekti ve reklam filmi teklifleri aldı. Zaten içinde yatan oyunculuk aşkı onu kameralar karşısına geçirdi bu dönemde.

Turizm eğitimi görürken ikinci yılda oyunculuğu meslek olarak seçmeye karar verdi. Üniversite yıllarında Turgut Özakman'ın Fehim Paşa Konağı adlı oyununda rol aldı. Katıldıkları üniversiteler arası bir yarışmada en iyi erkek oyuncu ödülünün sahibi oldu.

Bunun ardından Bir Dilim Aşk adlı TV dizisi geldi. Bu yapımda Burak karakterini canlandırdı. Bir yandan da reklam filmlerinde oynamaya devam etti.

Tüm bu sebeplerle Marmara Üniversitesi'ndeki turizm eğitimini yarıda bırakıp Yeditepe Üniversitesi tiyatro bölümüne geçti. Okul yıllarında Kara İnci ve Derman gibi dizilerde rol aldı. Bunları adını iyice duyurduğu Melekler Korusun dizisi izledi. Bu arada tiyatro sahnesinin tozunu yutmaya da devam etti Saldıran.

Okulu bitirdikten sonra Yerden Yüksek adlı dizide rol aldı. Bu dizide çizdiği Feyyaz kompozisyonulla hafızalarda yer etti.

Bunu ilk sinema deneyimi olan Anadolu Kartalları izledi. Bu arada tiyatro oyunlarında sahneye çıkmaya da devam etti.

Alper Saldıran, Beni Böyle Sev dizisi için de kamera karşısına geçti. Bu dizideki aşk hikayesi de oyunculuğu da rol arkadaşı Zeynep Çamcı ile kimyası da tutunca dizi birkaç sezon ekranda kaldı.

Kariyerinde tüm bunlar olup biterken Yeditepe Üniversitesi'ndeki öğrencilik yıllarında hayatının aşkıyla karşılaştı Alper Saldıran.

Aynı bölümde okuyan Pınar Tuncegil ile 2013 yılında dünyaevine girdi Saldıran..

Pınar Tuncegil de tıpkı Saldıran gibi son dönemde adını duyuran genç oyunculardan. Tuncegil, son olarak Medcezir dizisinde Ayşe karakterini canlandırmıştı.

Kaynak: gecce.com

Kaynak: Diyarbakır Söz