Ankara saldırısının ardından etkinlikler iptal oldu

Ankara’da meydana gelen terör saldırısı nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı konser ve tiyatro oyunlarını 22 Şubat'a kadar iptal etti.

Ankara saldırısının ardından etkinlikler iptal oldu

Ankara’da meydana gelen terör saldırısı nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı konser ve tiyatro oyunlarını 22 Şubat'a kadar iptal etti.

Gazetevatan’ın haberine göre: İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı, Ankara'da meydana gelen terör saldırısı nedeniyle konser ve tiyatro oyunlarını 22 Şubat'a kadar iptal etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Ankara'da yaşanan hain saldırı sonucundaki üzücü kayıplarımız sebebiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı'na bağlı kültür merkezlerinde gerçekleşecek olan konser ve yetişkin tiyatro programları 22 Şubat 2016 tarihine kadar iptal edilmiştir. Programlar ileri bir tarihe ertelenmiştir" denildi.

 Büyükşehir Belediyesi kültür sanat etkinlikleri çerçevesinde bu akşam yapılacağı duyurulan konser programı Ankara’daki hain terör saldırısı nedeniyle iptal edildi.

 Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı kültür sanat etkinlikleri çerçevesinde, bu akşam Şehir Tiyatrosu’nda, Türk Sanat Müziği Solistler Geçidi programı yapılacağı duyurulmuştu. Ankara’daki hain saldırı ve bu saldırının yaşattığı büyük acı nedeniyle kültür sanat programlarında değişiklik yapıldı. Alınan kararla bu akşam yapılacağı belirtilen konser programı iptal edildi.

Zuhal Topal sosyal medya platformu Instagram hesabından şu paylaşımda bulundu…

 "Değerli izleyici ve dinleyicilerimiz, yaşanan terör olayları sebebiyle derin üzüntü içinde olduğumuzu ve bugün yayınlanacak olan radyo ve televizyon programlarımızı yapmayacağımızı bilginize sunarım. Olaylarda hayatını kaybedenlere Allah' tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar dilerim..."

Zuhal Topal Kimdir?

Zuhal Topal, 23 Eylül 1976 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Oyunculuğa ilk adımını ilkokul 1. sınıfta okuma bayramında tek kişilik kısa bir oyun sergileyerek attı.

 Üniversite sınavlarında Mimarlık Fakültesi iç mimari bölümünü ve aynı zamanda yetenek sınavıyla Müjdat Gezen Sanat Merkezi Tiyatro bölümünü kazandı. Fakat tercihini tiyatrodan yana kullandı. 1995 yılında Müjdat Gezen Sanat Merkezi Tiyatro bölümünde okumaya başladı.

1996 yılında özel bir tiyatroda iki ayrı çocuk oyununda başrol oynadı. 1997 yılında Müjdat Gezen ile birlikte Kanal D televizyonunda sunuculuk yaptı.

1997 yılında konservatuarın son sınıfında iken “Sevda Kondu” adlı dizide Erdal Özyağcılar'ın kızı rolünde oynadı.

Zuhal Topal bir çok reklam filmi ve çeşitli organizasyonlarda yer aldı, birçok tv dizisinde, reklam filminde, tiyatro sahnelerinde oyunculuk, dublaj sanatçılığı ve tv sunuculuğu yaptı.

Zuhal Topal, 2003 yılında başrollerini İnci Türkay ve Şahap Sayılgan'ın oynadığı Sihirli Annem dizisinde Suzan karakteri ile tanındı. 2004 yılında Halide Edip Adıvar'ın kitabından uyarlanan Yol Palas Cinayeti filminde Sacide karakterini canlandırdı.

2006- 2009 yılları arasında senaristi Gani Müjde olan Sinem Kobal, Hakan Altıner, Sinan Çalışkanoğlu, Kayhan Yıldızoğlu, Ümit Erdim, Cansu Demirci, Gökhan Keser, Parla Şenol, Serkan Şenalp, Defne Joy Foster, gibi oyuncuların rol aldığı “Selena” adlı dizide Zuhal Topal, "Fitnat Korkmaz" adında kötü bir müdireyi oynadı.

2007 yılında Show TV'de yayınlanan yarışma programı “Şarkı Söylemek Lazım” 1. Sezonunda yarışmacı olarak katıldı koçluğunu İlhan Şeşen yaptı ve birinci oldu. Yarışmanın jüri üyeleri Olcayto Ahmet Tuğsuz, Erol Büyükburç, Fuat Güner, İnci Çayırlı, Oray Eğin, Eyşan Özhim olurken diğer yarışmacılar ise; Hilal Özdemir - Hazım Körmükçü, Hakan Aysev - Serap Ezgü, Ferda Anıl Yarkın - Helin Avşar, Suat Suna - Irmak Ünal, Metin Arolat - Hande Subaşı, Işın Karaca - Vatan Şaşmaz, Burcu Güneş - Berke Hürcan, Yeliz Eker - Semih Saygıner, Linet - Erhan Yazıcıoğlu, Zeynep Dizdar - Yağmur Atacan, Mirkelam - Didem Uzel oldular.

2009 yılında Metin Akpınar'ın başrolünde oynadığı “Papatyam” adlı dizide rol aldı.

2009 - 2011 arasında “Geniş Aile” adlı dizide Zuhal Topal; Ufuk Özkan, Rasim Öztekin, Fırat Tanış , İlker Ayrık, Halit Akçatepe gibi oyuncularla beraber oynadı.

Esra Erol'un programını devralarak 24 Ağustos 2009 tarihinden itibaren Star TV'de yayınlanan “Zuhal Topal'la İzdivaç” adlı evlilik programı sunuculuğunu yaptı.

2011 - 2013 yılları arasında TRT'de yayınlanan “Avrupa Avrupa” adlı dizide (Nermin Beceren) rolünü canlandırdı. Dizide diğer rolleri ise Tarık Ünlüoğlu, İpek Tuzcuoğlu, Ebru Cündübeyoğlu, Şehsuvar Aktaş, Tarık Papuççuoğlu, Kadir Çöpdemir gibi oyuncular paylaşmıştır.

2012 yılında TRT 1'de Hayata Dair adlı programı sundu. 2012 yılında Kanal D'de yayınlanan “Kazanmak İçin Bir Dakika” adlı yarışma programını sundu.

2014 yılında Kanal D’de hafta içi her gün saat 13.30’da ekrana gelen “Cümbür Cemaat” adlı yarışma programının sunuculuğunu yaptı.

Zuhal Topal, 27 Ağustos 2008 tarihinde şarkıcı ve müzisyen Korhan Saygıner ile evlendi. Lina (d.1 Kasım 2013) adında bir kızı vardır.

Görev yaptığı Programlar :

2012 - Hayata Dair Zuhal Topal

2012 - Kazanmak İçin Bir Dakika

2011 - Zuhal Topal 4/4 luk Kadin

2009 – 2011 - Zuhal Topal'la İzdivaç (Star TV)

2004 - Hokus Pokus (Atv) () 2002 - Film Gibi (Show TV - Sinan Çetin'in asistanı olarak)

Filmleri ve Dizileri :

2011 - 2013 - Avrupa Avrupa (Nermin) (TV Dizisi)

2009 - Papatyam (TV Dizisi)

2009 - 2011 - Geniş Aile (Şuküfe) (TV Dizisi)

2009 - Deli Deli Olma (Figan) (Sinema Filmi)

2008 - Komedi Türk (Zuhal) (TV Dizisi)

2008 - Kirpi (Nergis) (Sinema Filmi)

2008 - Anında Görüntü Show (Kendisi) (TV Dizisi)

2006 - Tutkunum Sana (Suna) (TV Dizisi)

2006 - Tarık ve Diğerleri (Kehribar ) (TV Dizisi)

2006 - 2009 - Selena (Fitnat) (TV Dizisi)

2005 - Haylaz Babam (TV Dizisi)

2005 - El Bebek Gül Bebek (Teyze) (TV Dizisi)

2004 - Yol Palas Cinayeti (Sacide) (TV Filmi)

2003 - 2006 - Sihirli Annem (Suzan) (TV Dizisi)

2002 - Çekirdek Aile (Doktor) (TV Dizisi)

2002 - Lahmacun ve Pizza (TV Dizisi)

2002 - Ev Hali (Mine) (TV Dizisi)

2000 - Zehirli Çiçek (TV Dizisi)

2000 - Kurşun Kalem (TV Dizisi)

2000 - Dadı (Hostes) (TV Dizisi)

1997 - Ruhsar (Nurtopu) (TV Dizisi)

1997 - Sevda Kondu (İlknur) (TV Dizisi)

1996 - 1999 Kara Melek (TV Dizisi)

1996 - Gurbetçiler (TV Dizisi)

1995 - Çiçek Taksi (TV Dizisi)

1995 - Palavra Aşklar (TV Dizisi)

1993 - Yazlıkçılar (TV Dizisi)

Rol aldığı Reklam Filmleri :

2012 - Calgon

2008 - Şen Piliç

2007 - Brilliant

2006 - McDonalds

2002 - Molped

2000 - Yapı Kredi

Ankara son dakika bombalı saldırıda ölenlerin cesetleri adli tıp kurumuna getirildi

Ankara'daki bombalı saldırı sonucu hayatını kaybedenlerin cenazeleri, hastanelerdeki işlemlerinin ardından Keçiören'deki Adli Tıp Kurumu'na getirilmeye başlandı.

Başkent'teki bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin cenazeleri Keçiören'deki Adli Tıp Kurumu Ankara Grup Başkanlığı'na getiriliyor. Yakınlarından haber alamayan çok sayıda kişi Adli Tıp Kurumu önünde yetkililerden bilgi almaya çalışıyor. Adli Tıp Kurumu bahçesine Keçiören Belediyesi tarafından çadır kuruldu.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ankara'daki bombalı saldırıda 28 kişinin hayatını kaybettiğini, 61 kişinin de yaralandığını açıklamıştı.

Ankara patlamasında yaralanan minik Buse terörle henüz 4,5 yaşında tanıştı

Kafasına ve gözüne cam kırıkları saplanan Buse, uzun süren ameliyatların ardından bir başka hastanede tedavi altına alınan annesine kavuşacağını günü bekliyor.

 İnönü Bulvarını Dikmen Caddesi’ne bağlayan Merasim Sokak’ta, askeri servis araçlarının geçişi sırasında meydana gelen bombalı saldırıda, Genelkurmay Başkanlığında sivil memur olarak görev yapan Şenay Şenses’in yanında küçük kızı Buse Şenses de vardı.

Şenses ailesi için herhangi bir iş günüydü. Anne Şenses, mesaisini bitirmiş ve küçük kızını Genelkurmay Başkanlığının kreşinden almaya gidiyordu. Kızının elini tuttuğunda günün tüm yorgunluğunu atacak olan anne Şenses, terör saldırısında yaralandı ve Güven Hastanesine kaldırıldı.

Kafası ve kulağından yaralanan, acil müdahale edilen anne, gözlerini ilk açtığında "Kızım nerede?" diye sordu.Akrabalarından adını açıklamak istemeyen aile yakını, anne Şenses’in hala şokta olduğunu ve olay anına ilişkin çok bir şey hatırlamadığını belirtti. Aile yakını, "Annemiz, kızını alıp almadığını, patlama olduğunda elini tutup tutmadığını bile hatırlayamıyor. Sürekli kızını soruyor. Buse’nin durumu hakkında bilgisi yok, şu an için bir şey söylemiyoruz" ifadesini kullandı.

Uzun süre Buse’nin yaralı olmasına karşın nerede tedavi altına alındığını öğrenemediklerini ifade eden aile yakını, "Annemiz burada yatıyor ama kızımızı bulamıyorduk. Neye ağlayacağımız şaşırmıştık. Çok şükür Buse’nin Başkent Hastanesinde ameliyata alındığını öğrendik. Şimdi, en azından içimiz daha rahat" diye konuştu.

"Buse’nin dedesi İsmail Selvi de torunu ve kızının patlamanın gerçekleştiği servisin içinde olduklarını anlattı.Dede Selvi, "Torunum, cam kenarında oturuyormuş. Belden yukarısında cam kırıkları saplanmış. Beynine giden kısmındaki ve gözüne isabet eden yerlerden camlar ameliyatla çıkarıldı. Şimdi plastik cerrahinin ameliyatları devam ediyor" ifadesini kullandı.

Buse’nin hastaneye getirildiğinde bilincinin açık olduğunu ve annesini merak ettiğini belirten dede Selvi, "Sürekli annesini soruyormuş. Allah, onları ayırmasın. Lütfen, dualarınızı esirgemeyin" dedi.

Ankara'daki patlama alanında incelemeler devam ediyor

 Askeri servis araçlarına karşı düzenlenen bombalı terör saldırısı sonrası sabah saatlerinde olayda ağır hasar gören servis araçları ve olay yerindeki diğer araçlar yerinde yapılan incelemenin ardından TIR ve çekicilerle daha geniş inceleme yapılmak üzere götürüldü. Olay yeri inceleme ekipleri, olay mahalli ve çevresinde incelemelerini sürdürdü. Patlamanın meydana geldiği askeri lojmanların camlarının kırıldığı evlerinin içinin oturulamaz halde olduğu belirtilirken, bazı asker aileleri çocuklarını alarak valizleriyle evlerinden bir süreliğine ayrılarak yakınlarının yanına gittiler. Bu arada askeri lojmanlarda kalan bazı ailelerin sabah saatlerinde evlerine geldiklerinde içeriye alınmadıkları, olay yeri incelemesinin ardından alınabileceği bilgisi verildi.

Ebru Cündübeyoğlu Kimdir?

Ebru Cündübeyoğlu, 10 Eylül 1974 Heilbronn, Almanya’da doğdu. İlkokulu İstanbul’da Cengiz Topel ilkokulunda başladı, Mareşal Mustafa Fevzi Çakmak ilkokulu ve İstanbul Sabiha hanım ilkokulunda devam etti. Ardından Adapazarı Atatürk Merkez ortaokulu ve Atatürk lisesinde okudu. Annesi Hülya Cündübeyoğlu da, 1970 Türkiye 4. Güzeli seçilmiş.

 Bursa Uludağ Üniversitesi İktisat Fakültesi Bölümü'nü bitirdi. 1993 yılında Türkiye 4. Güzeli seçildi. Ardından Uludağ Üniversitesi İktisat Fakültesi Bölümü'nü bitirdi. TRT’de “Bir Başka Gece” programında sunuculuğa başladı.

1993 yılında başladığı sunuculuğa 1997 yılına kadar çeşitli kanallarda sürdürdü.1997 yılında sinemaya başlayan Cündübeyoğlu, Deliyürek dizisindeki “Avukat Ayşegül” rolü ile geniş seyirci kitlesine ulaştı. Televizyon dizileriyle başlayan oyunculuk serüveni, 1999'da tanıştığı tiyatro sahnesinin de eklenmesiyle halen devam ediyor.

TRT ve özel televizyon kanallarında dizi filmlerde ve sinema filmlerinde rol aldı.

2005 yılında çıkardığı 'Aşılı Kolum' aşılı şiir kitabıyla şairliğe ilk adımını attı.

Ebru Cündübeyoğlu, radyocu Güçlü Mete ile 27 Nisan 2003 tarihinden beri evli ve Duru (d.2005) isminde bir kızı vardır.

Kızı Duru’yla birlikte Şen Piliç reklam filmimde oynadı.

2015 yılının Eylül ayında ATV ekranlarında yayınlanmaya başlayan “Evli ve Öfkeli” adlı dizide Birce Akalay, Yıldız Çağrı Atiksoy, Ebru Cündübeyoğlu, Ayça Erturan ve Sarp Akkaya, Serkan Altunorak başrolde oynadı.

Filmleri :

2015 - Evli ve Öfkeli (Seray)(TV Dizisi)

2015 - Kocan Kadar Konuş (Nur) (Sinema Filmi)

2014 - Galip Derviş 3. Sezon (TV Dizisi)

2013 - Hititya:Madalyonun Sırrı

2012 - Avrupa Avrupa

2011 - Kalbim Seni Seçti

2011 - Hakan Bey

2008 - Yalancı Romantik

2007 - Kuzey Rüzgarı

2007 - Şöhret Okulu

2006 - Gizli Patron

2004 - Omuz Omuza (dizi)

2003 - Çınaraltı

2002 - Koçum Benim

1999 - Deli Yürek

1997 - Gülüm

Rol aldığı tiyatro oyunları:

Deliler

Çalı Kuşu

Kibarlık Budalası

Yalandan Kim Ölmüş

Fehim Paşa Konağı       

Sarp Akkaya Kimdir?

Kurtlar Vadisi Pusu adlı dizide canlandırdığı Servet karakteriyle, ardında Ezel dizisindeki Tevfik rolü ile tanındı.

Sarp Akkaya, 13 Mayıs 1980 tarihinde İstanbul Moda'da yaşayan memur bir ailenin üç çocuğundan biri olarak doğmuştur. Oyuncu Esra Akkaya ablası ve Kaya Akkaya adında ikiz erkek kardeşi vardır.

Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro bölümünden mezun 2001 yılında oldu. Stüdyo Drama Tiyatro Topluluğu’nun “Kaos” ve “Sonra” ardından Alchera Tiyatro Topluluğu’nun “6.Gün” ve “Devenin Hörgücü Yamuk Olur” isimli tiyatro oyunlarda oynadı.

Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro bölümü son sınıf öğrencisi iken Sarp Akkaya okul arkadaşı Onur Bayraktar ile birlikte “Stüdyo Drama Tiyatro Topluluğu”nu kurdu.

1995 yılında yönetmenliğini Kartal Tibet’in Sema Okay ile birlikte yaptığı “Bizim Aile” dizisinde oyunculuğa başladı. Bu dizide, Ergun Köknar, Jeyan Mahfi Tözüm, Mine Çayıroğlu, Kerim Afşar, Toprak Sergen, Devrim Nas, Kaya Akkaya, Civan Canova, Ferdi Akarnur, Zafer Önen, Bülent Şakrak ve Hakan Vanlı gibi oyuncularla birlikte oynamıştır.

2007 yılında Kurtlar Vadisi Pusu adlı dizide canlandırdığı Servet karakteriyle tanındı. 2009 - 2010 yılları arasında yönetmenliğini Uluç Bayraktar’ın yaptığı “Ezel” adlı dizide Tevfik karakteriyle büyük çıkış yakaladı. Dizinin belli başlı rollerinde Kenan İmirzalıoğlu, Cansu Dere, Yiğit Özşener, Barış Falay, Tuncel Kurtiz, Haluk Bilginer, Burçin Terzioğlu, Sedef Avcı, Berrak Tüzünataç, Rıza Kocaoğlu, Bade İşçil, İsmail Filiz, Salih Kalyon gibi oyuncular rol aldı.

2007 yılının Kasım ayında konservatuar mezunu bir grup oyuncu tarafından, Serdar Akar‘ın süpervizörlüğünde kurulan “Tiyatroadam” kurucuları arasında oldu.

2010 yılında ablası Esra Akkaya ve ikizi Kaya Akkaya ile birlikte “AKKAdemi Tiyatro” adında bir eğitim kurumu ve tiyatro kurdular.

Sarp Akkaya, 2012 yılında “Suskunlar” adlı dizide başrolü Murat Yıldırım ile paylaşırken diğer rollerde Aslı Enver, Berk Hakman ve Pelin Akil oynamıştır.

2015 yılında “Racon” adlı dizide başrollerinde Mehmet Aslantuğ, Sezin Akbaşoğulları, Seçkin Özdemir, Hande Doğandemir, Sarp Akkaya, Barış Arduç, Ekin Türkmen ve Tomris İncer rol aldı.

17 Nisan 2015 tarihinde vizyona giren "Eksik" adlı sinema filminin yönetmenliğini Barış Atay Mengüllüoğlu yaparken aynı zamanda oyuncu olarak da görev almıştır. Diğer rollerde Nur Sürer, Özgür Emre Yıldırım, Toprak Sağlam, Uğur Polat, Şebnem Sönmez, Sarp Akkaya oynamıştır.

2015 yılının Eylül ayında ATV ekranlarında yayınlanmaya başlayan “Evli ve Öfkeli” adlı dizide Birce Akalay, Yıldız Çağrı Atiksoy, Ebru Cündübeyoğlu, Ayça Erturan ve Sarp Akkaya, Serkan Altunorak başrolde oynadı.

Oynadığı Tiyatro Oyunları :

2001 - Kaos - Stüdyo Drama Tiyatro Topluluğu

2002 - Devenin Hörgücü Yamuk Olur - Alchera Tiyatro Topluluğu

2004 - 6.Gün - Alchera Tiyatro Topluluğu

2009 - 2010 - Markalı Hava - Tiyatroadam

2008 - 2009 - Albay Kuş - Tiyatroadam

Filmleri ve Dizileri :

2015 - Evli ve Öfkeli (Murat) (TV Dizisi)

2015 - Racon (Recep Güldağ) (TV Dizisi)

2015 - Eksik (Sinema Filmi)

2014 - Pek Yakında (Sinema Filmi)

2013 - Ölü ya da Diri (Sinema Filmi)

2013 - Muhteşem Yüzyıl 4. Sezon (Atmaca) (TV Dizisi)

2012 - Suskunlar (Sarı Bilal) (TV Dizisi)

2012 - El Yazısı (Volkan) (Sinema Filmi)

2011 - Mavi Kelebekler (Halil) (TV Dizisi)

2011 - Labirent (Bülent) (Sinema Filmi)

2011 - Ağır Abi (Önder Yalçın Seslendirmesi) (Sinema Filmi)

2010 - Öğretmen Kemal (Bülent Çetinaslan Seslendirmesi) (TV Dizisi)

2009 - M.A.T. (İbrahim Çelikkol Seslendirmesi) (TV Dizisi)

2009 - 2010 - Ezel (Tevfik) (TV Dizisi)

2008 - Sürgün Hayatlar (Sadettin) (TV Dizisi)

2008 - Goncakaranfil (Alişan Seslendirmesi) (TV Dizisi)

2008 - Gece Gündüz (Temmuz) (TV Dizisi)

2007 - Şöhret Okulu (TV Dizisi)

2007 - Zor Ölüm 4.0 (Türkçe Seslendirme) (Sinema Filmi)

2007 - Pazar - Bir Ticaret Masalı (Faruk) (Sinema Filmi)

2007 - Kurtlar Vadisi Pusu (Servet) (TV Dizisi)

2007 - Ertelenmiş Hayatlar (TV Dizisi)

2007 - 2010 - Arka Sıradakiler (Bülent Çetinaslan Seslendirmesi) (TV Dizisi)

2005 - Nefes Nefese (Mehmet Aslan Seslendirmesi) (TV Dizisi)

2005 - Kurtlar Vadisi Irak (Türk Karargah Askeri) (Sinema Filmi)

2004 - Ah Be İstanbul (TV Dizisi)

1995 - Bizim Aile (Kerim) (TV Dizisi)

Kaynak: Diyarbakır Söz