Görüş Bildir

Bakan açıkladı, Volkswagen skandalı ülkeye de sıçradı! Satışları durduruldu

Volkswagen, Amerika’da ortaya çıkan emisyon skandalının ardından Amerika ve Almanya başta olmak üzere başlattığı araçlarını geri çağırma kararını Türkiye’de de uygulama kararı aldı. Volkswagen, Almanya ve Amerika ile eş zamanlı olarak Türkiye’deki Jetta 1.6 dizel ve Caddy 1.6 dizel araçlarının satışını durdurarak araçları teknik güncelleme için geri çağırdı.

Bakan açıkladı, Volkswagen skandalı ülkeye de sıçradı! Satışları durduruldu

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Volkswagen’in kararını önemsediklerini ifade etti. Bakan Işık, “Biliyorsunuz, Volkswagen’in Almanya ve Amerika’daki bu ortaya çıkan skandaldan sonra biz de Türkiye olarak, Volkswagen’in emisyon değerleriyle ilgili çalışma yürütüyoruz. Volkswagen geçen hafta 323 bin aracını, gönüllü geri çağırma yöntemiyle teknik güncellemeye tabi tutacağını açıklamıştı.

PROBLEMLİ ARAÇLAR

Bugün de bize özellikle bu problemli olan motorlu araçların satışını durdurduklarını özellikle ifade ettiler. Yani Volkswagen Jetta ve Caddy’lerin satışları teknik güncelleme tamamlanana kadar durduruldu.

KARAR ÖNEMSENİYOR!

Bunu firmanın kendi kararını alarak yapmış olmasını önemsiyoruz. Gönüllü geri çağırmayla da şu anda piyasadaki araçların teknik güncellemelerini Almanya ile eş zamanda yapmalarını önemsiyoruz. Ne kadar süreceği firmanın kendi iç işleyişi ama şu anda Jetta 1.6 dizel ve Caddy 1.6 dizelin teknik güncelleme yapılana kadar satışı durduruldu” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi