Görüş Bildir

Barış Falay domuz gribi teşhisi ile adeta sarsıldı, herkes Paramparça oldu

Star TV’nin fenomen dizisi Medcezir’in final olmasının ardından aynı kanalda yayınlanan reyting rekortmeni dizi Paramparça’da Harun karakterine hayat veren Barış Falay da domuz gribi salgınından nasibini aldı. İddialara göre geçtiğimiz günlerde yüksek ateş nedeniyle rahatsızlanan ve apar topar hastaneye kaldırılan usta oyuncu Barış Falay’a domuz gribi teşhisi konuldu.

Barış Falay domuz gribi teşhisi ile adeta sarsıldı, herkes Paramparça oldu

Star TV’nin fenomen dizisi Medcezir’in final olmasının ardından aynı kanalda yayınlanan reyting rekortmeni dizi Paramparça’da Harun karakterine hayat veren Barış Falay da domuz gribi salgınından nasibini aldı. İddialara göre geçtiğimiz günlerde yüksek ateş nedeniyle rahatsızlanan ve apar topar hastaneye kaldırılan usta oyuncu Barış Falay’a domuz gribi teşhisi konuldu.

Gayrettepe’deki özel bir hastanede tedavi altına alınan Paramparça dizisinin başarılı oyuncusu Barış Falay’ın bu nedenle bir süredir çekimlere katılamadığı ortaya çıktı. Set ekibini de şoke eden usta sanatçı Barış Falay gibi birçok ünlü isme de son dönemde domuz gribi teşhisi konmuştu.

Sinan Akçıl’ın güzel sevgilisi Ebru Şallı’nın oğlu Beren, güzel oyuncu Gamze Topuz’un bir yaşında kızı Eliz ve Diva lakaplı efsane sanatçı Bülent Ersoy da domuz gibi tehlikesi atlatan isimler arasında yer aldı.

Barış Falay Kimdir?

Barış Falay, 9 Nisan 1972 tarihinde Balıkesir Edremit’de memur bir ailenin ikinci çocuğu olarak doğmuştur. Babası memur olduğu için çocukluğu farklı şehirlerde geçmiş. Trakya’dan Diyarbakır’a kadar dolaşmış. Boşnak göçmeni olan Barış Falay’ın ablasının adı “Biriz”dir. İlkokul üçüncü sınıfta Ankara’ya gelmişler ve ilkokulu, ortaokulu, liseyi hep Ankara’da okumuş Barış Falay.

Lise ikinci sınıftayken ışıkçı olarak çalıştığı tiyatroda, gelmeyen bir oyuncunun yerine sahneye çıkmış, çıkış o çıkış.

Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesinin (DTCF) Tiyatro Bölümünü bitirmiştir. Üniversitede okurken barmenlik, garsonluk ve yaz tatilinde Bodrum’da bar işletmeciliği yaptı. Önce çeşitli özel tiyatrolarda ve Ankara Devlet Tiyatrosu’ nda 2 yıl çalıştıktan sonra, 1997 yılında İzmit Şehir Tiyatrosu’nun kuruluş sınavına girdi ve o tiyatronun kadrolu sanatçısı oldu. “Hamlet” ile başlayan tiyatro hayatı, “Üç Kuruşluk Opera”, “Misafir”, “Kamyon”, “Roberto Zucco”, “Kırmızı Yorgunları”, “Azizname”, “Barış”, “Bahar Noktası”, “Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz”, “Karar Kimin” ve daha birçok oyunda oynayarak devam etti.

 “Deniz Kızı Masalı”, ve “Bir Yaz Gecesi Rüyası” adlı tiyatro oyunları yönetti. Tiyatro hayatına Kocaeli Büyükşehir Tiyatrosunda devam etti. Barış Falay, tiyatronun bünyesindeki Tiyatro Okulunda eğitmenlik yaptı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları oyuncusu Barış Falay, Aralık 2015 ayında istifa etti.

Tatlı Hayat, Yarım Elma, Dadı gibi sitkomlarda ufak rollerde canlandırdığı başarılı karakterler ile dizi kariyerine atılan Barış Falay ilk yükselişini Aliye adlı dizide canlandırdığı Mücahit (Müco) karakteri ile yapmıştır. “Ezel” dizisinde “Kerpeten – Ali Kırgız” rolünü canlandırmıştır.

Barış Falay, oyuncu Esra Ronabar ile 7 Temmuz 2006 tarihinden beri evlidir. “Rüzgar Mavi” (d.2009) adında bir oğlu var.

Filmleri ve Dizileri

Oyuncu

2014 - Paramparça (Harun) (TV Dizisi)

2013 - 2014 - Medcezir (Selim Serez) (TV Dizisi)

2013 - 20 Dakika (TV Dizisi)

2011 - Ya Sonra (Cem Kantoğlu) (Sinema Filmi)

2011 - Al Yazmalım (Cemşit Ateş) (TV Dizisi)

2009 - 2010 - Ezel (Ali Kırgız) (TV Dizisi)

2008 - Şeytanın Pabucu (Niyazi) (Sinema Filmi)

2008 - Kirpi (Jilet Sadi) (Sinema Filmi)

2007 - Çemberin Dışında (Mafya) (TV Dizisi)

2006 - Bebeğim (Yavuz Köroğlu) (TV Dizisi)

2006 - Amerikalılar Karadeniz'de 2 (Müslüm Gürses Seslendirmesi) (Sinema Filmi)

2004 - Karım ve Annem (Coşkun) (TV Dizisi)

2004 - Aliye (Mücahit Gürboğa (Müco)) (TV Dizisi)

2002 - Yarım Elma (TV Dizisi)

2002 - 2004 - Kuzenlerim (Engin Öğretmen) (TV Dizisi) 2004

2001 - 90-60-90 (TV Dizisi)

2000 - Dadı (Şafak) (TV Dizisi)

1995 - Çiçek Taksi (TV Dizisi)

Müslüm Gürses Kimdir?

Müzisyen, şarkıcı. Gerçek adı Müslüm Akbaş’tır. Hayranları tarafından Müslüm Baba olarak anılmaktadır. Arabesk müziğin en başarılı isimlerinden biri olarak kabul edilen Gürses, özellikle 90’lı yıllarda bir fenomen haline gelmiş, konserlerinde jiletle kendisine zarar veren fanatik hayranları nedeniyle büyük tartışma konusu olmuştur. İlerleyen yıllarda müzikal kimliği değişmiş, farklı türlerde eserler ortaya koymuş olan sanatçı, Teoman’ın Paramparça ve Tarkan’ın İkimizin Yerine adlı şarkısını, Nilüfer’in Olmadı Yar isimli şarkısını, ve Sezen Aksu şarkılarını da seslendirmiş, ünlü yazar Murathan Mungan’ın sözlerini yazdığı ve tamamı yabancı şarkıların cover’larından oluşan "Aşk Tesadüfleri Sever" isimli albümü çıkarmıştır.

 7 Mayıs 1953’te Urfa’nın Halfeti ilçesinin Fıstıközü köyünde dünyaya geldi. Babası Mehmet Akbaş, annesi Emine Akbaş’tı. Zeyno ve Ahmet isimlerinde iki kardeşi olan Gürses’in babası çiftçilikle uğraşıyordu ve bağlama çalıyordu. Müslüm Gürses'in çocukluğunun ilk yılları Şanlıurfa'da geçti. Gürses üç yaşındayken ekonomik nedenlerden dolayı ailecek Adana'ya göç ettiler. Terzi çıraklığı yaptı, kunduracılık yaptı. İlkokuldan mezun olduktan sonra eğitim hayatına devam etmeyen Müslüm Gürses; 14 yaşındayken Adana Aile Çay Bahçesi’nde düzenlenen yarışmaya katıldı ve birinci oldu. Gürses olan Soy ismini de o zamanlar almıştır. Sesiyle küçük yaşlarda dikkat çeken Gürses kendisiyle yapılan bir röportajda o dönemle ilgili olarak şunları söyleyecekti;

İlkokulu bitirdim. Gerisi yok. Adana'da damda yatarken uzun hava okudum. Arkadaşım halkevine gidiyordu. Ben de gittim. Derken Çukurova Radyosu'nda sanatçı oldum.

1968 yılında albüm yapmak için İstanbul’a gelen şarkıcının Emmioğlu/Ovada Taşa Basma isimli plağı üç yüz bin satış yaparak o dönem için büyük başarı kaydetti. Gün geçtikçe tanınan Gürses, şöhretinin ilk yıllarında çıktığı Anadolu turnesi sırasında büyük bir kaza geçirdi. Alın kemiği kırılan sanatçı yaşadıklarını daha sonra şu şekilde dile getirecekti:

O kazada şoför öldü… Beni de öldü sanmışlar zaten… Sonra alıp hastaneye götürmüşler… Ben ölümü yaşadım aslında… Bana göre yeniden hayata dönmüş olmam, Allah’ın bir lütfudur. Alın kemiğim un ufak olduğu için en küçük bir darbede ölebilir ya da kör kalabilirim… Ameliyatta alnıma beynimi koruyacak plaka gibi birşey taktılar… O korkunç kazadan sonra koku alma duyumu yitirdim… Hiçbir kokuyu alamıyorum ne yazık ki şimdi… Çok kuvvetli parfümler ispirto kokusu veriyor bana… Ayrıca işitme duyumu da yüzde elli yitirdim… Çok ağır işitirim… Neyse, buna da şükür, yaşıyoruz işte…

Kaza sonrası çıkardığı "Özür diliyorum senden", "İsyankar", "Ben insan Değil miyim" gibi albümlerle çıkışını sürdüren sanatçı, arabesk türünde en çok ilgi gören isimlerden biri oldu.

1979 yılında ilk defa İsyankar filmiyle kamera karşısına geçen Gürses, birçok uzun metrajlı filmde daha hayranlarıyla buluşacaktı.

Çocukluğunda hiçbir filmini kaçırmadığı ve büyük bir hayranlık duyduğu sinema oyuncusu Muhterem Nur’la 1982’de çıktığı Malatya turnesi sırasında karşılaşan şarkıcı, 1985 yılında Nur’la hayatını birleştirdi.

90’lı yılların başında gördüğü büyük ilgi üzerine ortaya çıkan ve Müslümcüler olarak anılan büyük bir fanatik kitlesi şarkıcının konserlerinde kendilerine zarar vermeye başladılar. Müslüm Gürses şarkılarındaki yalnızlık, hayata duyulan öfke ve ayrılık acısı gibi temaların dinleyicisinde yarattığı bu etki giderek bir fenomen halini almıştı. Şarkıcının zaman zaman yaptığı uyarılara rağmen konserlerinde birçok dinleyicisi jilet kullanarak vücuduna zarar veriyordu. Arabeskin içinde bir alt kültür olarak kendini var eden bu durum, Gürses şarkılarına olan ilgiyi körüklüyordu.

90’lı yılların sonlarına doğru şarkıcının konserlerinde gerçekleşen ve ayini andıran bu görüntüler toplumun birçok kesiminden büyük tepki almaya başlamıştı. Gürses, o dönemde çıkardığı albümlerle de eski ilgiyi göremedi ve lüks bir teknenin güvertesinde çekimini gerçekleştirdiği klibi hayranlarının büyük tepki göstermesine neden oldu. Zira dinleyici kitlesi genel olarak kente uyum sağlayamayan, ikinci sınıf insan muamelesi gördüğünü düşünen varoşlardan oluşuyordu. Dolayısıyla bu durum hayranlarında çelişki yaratmıştı. Müslüm Gürses’in o dönemde 15 yıl boyunca albümlerini çıkardığı Elanor plak firmasıyla da yolları ayrıldı.

Az konuşan ve ekranlarda pek fazla görünmeyen sanatçı zaman içinde medyada daha fazla yer almaya başladı. Bu değişim rüzgarları Gürses’in müzisyen kimliğine de yansıyacaktı. Nilüfer’in Olmadı Yar isimli şarkısını yorumlayarak bu değişimin ilk sinyallerini veren şarkıcı, Teoman’ın Paramparça ve Tarkan’ın İkimizin Yerine adlı çalışmalarını da seslendirdi. Gürses kendisini eleştirenlerle ilgili olarak da şu yorumda bulundu:

Son günlerde bir de Arabesk mevzularında ‘’değişime uğradı’’ gibi görüşler türedi! Biz değişmedik… Özümüzde aynıyız… Ufak tefek alt yapı hadisesinde farklılık göründüyse de biz özümüzü muhafaza ediyoruz.Müsterih olsunlar, bir yere kaybolmadık. Tarzımızdan uzaklaşmak gibi bir gayretimiz, çabamız olmadı, olmaz da. Biz o pop şarkıları kendimize has bir şekilde okuyoruz. Herkes müsterih olsun.

1979 yılında ilk defa İsyankar filmiyle kamera karşısına geçen Gürses, toplam 39 sinema filminde rol almıştır.

Gürses’in, 2006’da yazar Murathan Mungan’la ortak projesi “Aşk Tesadüfleri Sever” müzik marketlerdeki yerini aldı. Mungan’ın sözlerini yazdığı, David Bowie’den Garbage’a, Leonard Cohen’den Jane Birkin’e birçok yabancı müzisyenin bestesini yaptığı şarkıları seslendiren Gürses yine çok konuşuldu.

2010 yılında Kasım ayında yeniden Pasaj Müzik ile "Yalan Dünya" isimli bir albüme imza atmıştır.

1982 yılında tanıştığı Muhterem Nur’la 1985 yılında evlendi, ve hala evlilerdir.

15 Kasım 2012 tarihinde kalbine stent takılan Müslüm Gürses'in karaciğer ve böbreklerinde çıkan sorunlar nedeniyle 18 Kasım 2012 Pazar günü durumu ağırlaşmıştır.

Yaklaşık 4 ay Memorial Şişli Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde solunum cihazına bağlı olarak tutulan Müslüm Gürses 3 Mart 2013 tarihinde 60 yaşında vefat etmiştir.

Filmleri

2011 - Şov Bizinıs -

2008 - Esrarlı Gözler -

2007 - Amerikalılar Karadeniz’de 2 –

2005 - Balans ve Manevra –

2002 - Ömerçip -

2002 - Bir Akıllı Bir Deli –

2002 - Muhabbet Kuşları -

1990 - Dertler İnsanı -

1990 - Dünya Boştur –

1988 - Yalnızlık Korkusu -

1988 - Sevmemeli -

1987 - Oğlum –

1987 - Talihsizler -

1986 - Töre -

1986 - Yıkıla Yıkıla –

1986 - Seher Vakti -

1986 - Çığlık -

1986 - Beleşçiler –

1986 - Küskünüm -

1986 - Kader Rüzgarı -

1986 - Kısmetin En Güzeli –

1985 - Yaranamadım-

1985 - Kul Kuldan Beter -

1985 - Güldür Yüzümü –

1985 - İkizler -

1984 - Garibanlar -

1984 - Bir Yıldız Doğuyor -

1984 - Çare Sende Allah'ım -

1984- Sev Yeter - br> 1984 - Ağlattı Kader -

1983 - Anlatamadım –

1981 - Mutlu Ol Yeter -

1980 - Bağrı Yanık -

1980 - Hasret -

1980 - İtirazım Var -

1980 - Kul Sevdasi -

1980 - Hasret -

1980 - Zeytin Gözlüm –

1979 - İsyankar -

Albümleri

Aldatılanlar

Ayrılık Acı Bir Şey

Açık Hava Konserleri 1

Ah Gülüm

Altın Şarkılarım

Anlatamadım

Arkadaş Kurbanıyım, Benim Kaderim

Arkadaşım

Aşk Tesadüfleri Sever

Bakma

Bekle Sevgilim - Nerelerdesin

Benim Meselem

Bir de Benden Dinleyin

Bir Bilebilsen - Zalim

Bir Fırtına Kopacak

Bir Kadeh Daha Ver

Biz Babadan Böyle Gördük

Bizi Kimse Ayıramaz

Canım Dediklerim

Dağlarda Kar Olsaydım

Dertler İnsanı

Dünya Yalan

Düşenin Dostu Olmaz

Esrarlı Gözler

Garipler

Gitme

Gönlünüzdeki Altın Şarkılar

Gönül Teknem

Güldür Yüzümü

Güle Güle Git

Hani Söz Vermiştin

Herşey Yalan

İkimizin Yerine

İsyankar

Kısmetim Kapanmış

Küskünüm

Müslüm Gürses Konseri

Mahsun Kul

Maziden Bir Demet

Meyhaneci - Kırık Sazım

Mutlu Ol Yeter

Müslümce turkuler

Müzik Ziyafeti

Müslümce 92

Nerelerdesin

Öldürdüğün Yetmedi mi

Paramparça

Sadece Türk Sanat Müziği

Senden Vazgeçmem

Sevda Yolu

Sultanım

Talihsizler

Tanrı İstemezse

Topraktan Bedene

Tövbe Etmek - Bir Avuç Gözyaşı

Usta - Ne Yazar

Uyanma Zamanı - Kıyak Bitti

Vay Canım Vay

Vefasız Alem

Yanarım

Yanlış Yaptın

Yaranamadım

Yıkıla Yıkıla

Zavallım

Zincirli Kuyu

Teoman Kimdir?

Teoman Yakupoğlu, 1967 doğumlu rock müzik sanatçısı. Türk rock müziğinin en başarılı bestecilerinden ve söz yazarlarından biri olarak kabul edilen müzisyen, ilk albümü "Teoman"ın piyasaya çıkmasından itibaren sürekli olarak yükselen bir başarı grafiği çizdi. Sinemaya duyduğu ilgi ise onu yapımcılığa ve senaristliğe itti.

Teoman, 20 Kasım 1967’de Giresun’da doğdu. Avukat olan babası, sanatçı 2.5 yaşındayken öldü. Liseyi Kültür Koleji’nde okuduktan sonra lisans öğrenimi için Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde kaydoldu ve bu bölümü bitirdi. Masterını ise İstanbul Üniversitesi’nde Kadın Araştırmaları üzerine yaptı. Tez konusu ise “Çizgi Romanlarda Kadının Rolü” oldu.

Sanatçı, müzik kariyerine 1986 yılında kurduğu Mirage adlı grupta vokal yaparak başladı. Grup dağıldıktan sonra ise Mavi Sakal, Indians, Black Rose gibi gruplarla çalıştı, daha sonra da solo çalışmalarına başladı. 1996’da Roxy Müzik Yarışması’nda “Ne Ekmek Ne de Su” şarkısı en iyi beste ödülünü, “Yollar” şarkısı ise en iyi söz ödülünü aldı. Teoman’ın ilk albümü de aynı yıl çıktı.

1996 tarihli bu ilk albümün adı “Teoman” idi. Daha sonra “o”, “17”, “Gönülçelen”, “Teoman 2003”, “En Güzel Hikayem” ve “Renkli Rüyalar Oteli” ve remiks albümleri geldi. “O” şarkısının video klibi, 1998’de Cumhuriyet Gazetesi tarafından yılın en iyi klibi seçildi. 2000’de ise Altın Kelebek En İyi Pop Sanatçısı ödülünün sahibi oldu.

Teoman, aynı zamanda "Mumya Firarda" (2002), "Banka" (2002), "Romantik" (2002), "Balans ve Manevra" (2004) filmlerinde rol aldı. Bunun yanı sıra "Balans ve Manevra"nın senaryosunu yazdı, film müziklerini yaptı ve yapımcılığını üstlendi. "Romantik" filminin müzikleri de kendisine ait.

Teoman, şu anda Cihangir’de oturuyor. Beyoğlu’nda gezmeyi çok seviyor çünkü şarkılarının ilham kaynağı orası, Beyoğlu’nun renkli hayatlarından besleniyor. David Bowie, Mazhar Alanson, Leonard Cohen, Radiohead, U2 dinliyor. Sertab Erener, Şebnem Ferah ve Demir Demirkan’la yakın arkadaş. Ahmet Altan ve Haşmet Babaoğlu okumayı seviyor. Türkiye'nin en iyi söz yazarlarından biri olarak kabul ediliyor, ayrıca albümlerindeki şarkıların birçoğunun söz ve müziğini kendisine ait.

4 Ağustos 2011 Perşembe günü kendi web sitesinden yaptığı açıklamayla müziği bıraktığını duyurmuştur. 24 Kasım 2012'de yeniden müziğe döneceğini duyurdu.

Teoman, 30 Aralık 2012 tarihinde Ayşe Kaya ile evlendi. 2015 yılının Mart ayında boşandı.

Albümleri

1996 - Teoman

1998 - O

2000 - Onyedi

2001 - Gönülçelen

2003 - Teoman

2004 - En Güzel Hikayem

2006 - Renkli Rüyalar Oteli

2009 - İnsanlık Halleri

2011 - Aşk ve Gurur

2012 - Konserler

2015 - Eski Bir Rüya Uğruna

Filmleri ve Dizileri

Senaryo

2004 - Balans ve Manevra (Sinema Filmi)

Yapımcı

2004 - Balans ve Manevra (Sinema Filmi)

Oyuncu

2009 - Kahve Bahane (Kendisi) (TV Dizisi)

2006 - Barda (Bardaki Adam / Konuk Oyuncu) (Sinema Filmi)

2005 - Emret Komutanım (Teoman) (TV Dizisi)

2005 - Banka (Rahel Cemo) (Sinema Filmi)

2004 - Balans ve Manevra (Timur) (Sinema Filmi)

2004 - Avrupa Yakası 1. Sezon (Konuk Oyuncu ) (TV Dizisi)

2002 - Romantik (Gökhan) (Sinema Filmi)

2002 - Mumya Firarda (Sinema Filmi)

2000 - Filler ve Çimen (Sünnet Törenindeki Sanatçı) (Sinema Filmi)

Müzik

2009 - Büşra (Sinema Filmi)

2007 - Ara (Sinema Filmi)

2004 - Balans ve Manevra (Sinema Filmi)

2002 - Romantik (Sinema Filmi)

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi