Belgelere göre Serenay Sarıkaya, Elçin Sangu'ya fena yenildi, anketlerde kim birinci oldu?

Sosyal medya platformu Twitter üzerinden yapılan gençlerin alışkanlıklarını öğrenmek üzere yapılan ankette olay bir sonuç ortaya çıktı. Yapılan ankete 32 bin kişi katıldı. Ankette “Bir günlüğüne bir dizi karakterinin yerine geçmek istesen bu kim olurdu” diye soruldu.

Belgelere göre Serenay Sarıkaya, Elçin Sangu'ya fena yenildi, anketlerde kim birinci oldu?

Sosyal medya platformu Twitter üzerinden yapılan gençlerin alışkanlıklarını öğrenmek üzere yapılan ankette olay bir sonuç ortaya çıktı. Yapılan ankete 32 bin kişi katıldı. Ankette “Bir günlüğüne bir dizi karakterinin yerine geçmek istesen bu kim olurdu” diye soruldu.

32 bin kişinin katıldığı sosyal medya platformu Twitter üzerinden yapılan ankette, “Bir günlüğüne bir dizi karakterinin yerine geçmek istesen bu kim olurdu” diye soruldu. Ankete katılanların yüzde 51’i  Elçin Sangu derken, onu Serenay Sarıkaya ve Neslihan Atagül takip etti. Fenomen dizi Kiralık Aşk'ın Defne'si Elçin Sangu, Medcezir'in Serenay Sarıkaya'sını hatasız solladı ve açık ara birinci oldu!

Serenay Sarıkaya Kimdir?

Serenay Sarıkaya, 1 Temmuz 1991 tarihinde Antalya’da doğmuştur. Annesinin adı Ümran, babası Mustafa Sarıkaya’dır. 6 yaşındayken anne babası boşanmışlar.

İlk ve ortaokulu bitirdikten sonra Antalya Saime Salih Konca Lisesi'nden mezun olmuştur. İstanbul Ataşehir Adıgüzel Güzel Sanatlar Lisesi Tiyatro Bölümü'ne devam etti.

2007 yılında Çek Cumhuriyeti'nde düzenlenen "Avrupa Gençler Güzellik Yarışması"nda, Türkiye'yi temsil etme hakkı kazanmıştır. Yarışmada ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek "Jüri Özel Ödülü"nü almış ve ülkemize dördüncülükle dönmüştür. 2010 yılında katıldığı “Türkiye Güzellik Kraliçesi” Yarışmasına ikinci olmuştur.

Daha 16 yaşındayken 2008 yılında “Plajda” adlı filmde tesadüf eseri rol almıştır. Ardından aynı yıl Peri Masalı ve Limon Ağacı dizilerinde başrol oynamıştır. Daha sonra “Adanalı” dizisinde Oktay Kaynarca’nın kızı rolünde oynamış ve iyice tanınmıştır. 2010 yılında “Lale Devri” dizisinde Yeşim karakterini canlandırmış ve adından çokça söz ettirmiştir. 2013 yılında “THE O.C” dizisinden uyarlama yapılan “Medcezir” dizisinde Mira karakterini canlandırdı.

Filmleri ve dizileri

2013 - Medcezir (Dizi)

2013 - Behzat Ç. Ankara Yanıyor (Film)

2010-2012 - Lale Devri (Dizi)

2010-2011 - Yer Gök Aşk (Dizi)

2008-2010 - Adanalı (Dizi)

2008 - Limon Ağacı (Dizi)

2008 - Peri Masalı (Dizi)

2008 - Plajda (Film)       

Serenay Sarıkaya’dan esrarengiz mektup! 

Son olarak Star TV’nin fenomen dizisi Medcezir’de rol alan ve Delibal filmi ile gönüllerde taht kuran Çağatay Ulusoy’un eski sevgilisi güzeller güzeli oyuncu Serenay Sarıkaya Amerika’da karizmatik mi karizmatik sevgilisi Kerem Bursin ile eğlenirken takipçilerini de unutmadı. Güzeller güzeli Altın Kelebekli oyuncu Serenay Sarıkaya tatilde yaşadığı her şeyi takipçileri ile paylaşıyor.

Yaşadıklarını hayranlarıyla paylaşan güzel oyuncu Serenay Sarıkaya, her gün yazdığı mektuplara bir yenisini ekledi. Serenay Sarıkaya’dan Amerika maceraları.

Serenay Sarıkaya’nın mektup’u şu şekilde…

Herkese yeniden selamlar güzel insanlar... Amerika maceralarımı paylaşmaya devam etmekteyim... Tüm dünyadan hemen hemen her gün ayrı bir kötü haber aldığımız bu günlerde kafa boşaltmaya çalışmak gerçekten zor. Tamamen uzak dursan ayrı dert, her gün takip etsen apayrı… Epeydir bir şeyler yazarım. İyi de gelir bana ama son zamanlarda sizlerle paylaşabileceğim bir şeyler yazmak en büyük heyecanım. Öyle ki hayata artık böyle bakmaya başladım. "Bunu kesin bizimkilere yazmam lazım!" Bazen de kitap okumak rahatlatır insanı... Beni hele fazlasıyla… Kitabın dünyasına dalmak, kaybolmak bir nebze olsun uzaklaştırır insanı hayatın sert gerçekliğinden. Sophia Loren'den "Dün, Bugün, Yarın"ı okudum bir hafta önce. Âşık olduğum bu meslekle ilgili yazılmış tüm gerçek başarı hikayeleri çok etkiler beni… (Hatta bir gün böyle birinin hayatını canlandırmayı ne isterim..) Bu yüzden heyecanla almıştım kitabı. Güzel hikayeler, güzel anılar var elbette ki... Peri masalı gibi.. Belki daha güzel yazılabilirdi. Diyerek adeta nispet yaptı.

Kerem Bursin Kimdir?

Kerem Bursin, 4 Haziran 1987 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Soyadının doğrusu Bürsin. Amerika'da (ü) olmadığı için (u) oluyor. Bir ablası vardır. 2000 yılında babasının işleri dolayısıyla önce İskoçya (Edinburg), Endonezya (Medan, Cakarta), Birleşik Arap Emirlikleri (Abu Dabi, Dubai), Türkiye (Ankara,İstanbul), Malezya (Kuala Lumpur), en sonunda da ABD (Teksas, Boston, Los Angeles) gibi ülkelerde yaşadı .

2002 yılında on beş yaşındayken ABD’ye taşınıp Teksas'a yerleşti. Lise yıllarında arkadaşlarıyla bir Rock müzik grubu kurdu Teksas’ta birçok konser verdi. Liseyi Teksas'da bitirdikten sonra üniversite eğitimi için Boston'a taşındı ve Emerson College'da oyunculuk eğimi aldı. Üniversite bittikten sonra da Los Angeles'a taşındı oyunculuk yapmaya başladı. Her yıl yaz tatillerinde Türkiye'ye anneannesinin yanına geldi.

Carolyn Pickman ve Eric Morris'ten iki yıl oyunculuk eğitimi aldı. Kuzeninin düğünü için İstanbul’a geldiğinde Gaye Sökmen ile tanıştı ve Kerem Bursin, Gaye Sökmen Ajans'la anlaşarak Türkiye'de de oyunculuk yapmaya başladı.

Kerem Bursin, Los Angeles günleri hakkında konuşmuştur :

 “Los Angeles'ta da çok mutluydum. Ancak diyelim ki "audition" a (oyuncu seçimine) gidiyorum. Amerikalı gibi konuşuyorum ama "Ben Kerem Bürsin" diyorum, herkes şaşırıyor. Türk olmama da şaşırıyorlar. Her seferinde Türkiye muhabbeti başlıyor. Yanlış anlaşılmasın, Türk olmam onlara farklı ve cazip de geliyor. Ama ilk soruları "Peki Türkiye'de ne yaptın? Hangi projelerde rol aldın?" oluyordu. Yok diyorum, ben hep buradaydım. Burada okudum, yaşadım... O anda sihir bozuluyor yani ilgileri azalıyor. Çünkü Los Angeles'ta o kadar çok oyuncu var ki; hepsi yetenekli hepsi yakışıklı. Yedi milyon kişilik sektörden bahsediyorum. Hep farklılık arıyorlar. Yoksa benim de en büyük hayalimdi Hollywood'daki Türk oyuncu olmak.”

2 Temmuz 2013 tarihinde başlayan “Güneşi Beklerken” adlı gençlik dizisinde Kerem Bursin, başrolleri Emre Kınay, Hande Doğandemir ile paylaştı.

2014 yılında yönetmeni Çağan Irmak olan “Unutursam Fısılda” isimli filmde Kerem Bursin, Hümeyra, Mehmet Günsür, Farah Zeynep Abdullah ve Işıl Yücesoy ile birlikte oynadı.

Ayrıca 2014 yılında “Şeref Meselesi” adlı dizide Şükrü Özyıldız ve Yasemin Allen ile başrolleri paylaştı.

Ocak 2015 yılında ise Mavi Jeans'ın, reklamlarında oynadı.

Filmleri

2006 - Rozar Man

2006 - Thursday

2007 - The Architec

2008 - Killian

2010 - Sharktopus

2010 - Kiss of Death

2013 - The Living Dead

2013 - Palace of the Damned

2013 - 2014 - Güneşi Beklerken (dizi)

2014 - Unutursam Fısılda (film)

2014 - Şeref Meselesi (dizi)

Oktay Kaynarca Kimdir?

Oktay Kaynarca, 27 Ocak 1965'te Malatya'da doğdu. Babası Malatyalı, annesi Elazığlı olan oyuncu genç yaşta anne ve babası Almanya'da çalıştıkları için Üsküdar'da anneannesinin yanında büyüdü. Ortaokulda bir sene kalan Kaynarca, liseyi de altı senede bitirdi. Üsküdar Lisesi'nde başlayıp, en son Hopa Lisesi'nden mezun oldu. Fiat fabrikasında elektrik işçisi olarak çalıştığı sırada, Konservatuvar sınavlarına girdi.

İlk kez Ege Tiyatrosu'nda Turgut Özak'ın "Duvarıların Ötesi" adlı oyunda yer aldı. Ardından da birkaç çocuk oyununda yer alan Oktay Kaynarca, 1991 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Oyunculuk Bölümü'nü bitirdikten sonra 1990 ile 1997 yılları arasında çeşitli kanallarda yarışma ve eğlence programı sunuculuğu yaptı. Konservatuvar zamanında TRT'de birkaç dizide yer aldı. İlk profesyonel oyunu Ali Atik ve Ayşegül Atik ile birlikte yer aldığı bir çocuk oyunu oldu.

Mezun olduktan sonra 1991 yılında Tiyatro Stüdyosu'nda "Kan Kardeşleri" adlı müzikalde Zuhal Olcay, Haluk Bilginer, Derya Alabora ve Ahmet Levendoğlu gibi oyuncular ile rol aldı. 1993 ve 1994 yılında sahnelenen "Derin Bir Soluk Al" adlı adlı oyun ile Avni Dilligil En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü kazandı.

İlk sinema çalışması "Suyun Öte Yanı" olan oyuncu daha sonra "Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni", "Yengeç Sepeti", "Bir Kadının Anatomisi" ve "Deliyürek" gibi sinema filmlerinde rol aldı. "Yengeç Sepeti" ve "Bumerang Cehennemi" adlı filmleriyle de Altın Portakal En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü aldı. Daha sonraki dönem teleziyon dizilerine ağırlık veren Oktay Kaynarca, "Kurtlar Vadisi" adlı dizice canlandırdığı "Süleyman Çakır" karakteri ile çıkış yaptı.

"Kurtlar Vadisi" adlı diziden sonra "Aşkımızda Ölüm Var", "İlk Aşkım" ve "Geniş Zamanlar" adlı dizilerde rol aldıysa da bu diziler uzun soluklu olmadı. 2007 yılında "Beynelnilel" ve "Sıfır Dediğimde" adlı filmlerde rol aldıktan sonra ayını yıl "Kuzey Rüzgarı" adlı dizide Poyraz karakteri ile karşımıza çıktı. "Ölümden Öte Köy Yok" isimli bir de şiir albümü bulunmaktadır. Oktay Kaynarca, 6,5 yıldır birlikte olduğu sevgilisi Özgü Namal’dan 2008 yılında ayrıldı.

Oktay Kaynarca, TV8’de Zara ile “Salı Sefası”isimli programı ve ATV’de”Türkünü Söyle” isimli yarışma programı sundu.

2015 yılında Çolpan İlhan - Sadri Alışık Tiyatrosunda sahnelenen ve Deniz Uğur ile başrolünü paylaştığı “Guguk Kuşu” adlı tiyatro oyununda oynadı.

Oktay Kaynarca ile yapılmış bir röportaj :

Öncelikle yeni diziden söz edelim mi?

İçinde aşk, sadakat, dostluk, vefa, entrika ve aksiyon olan bir dizi. İddialı ve büyükçe bir iş. Ama hani öyle diziler vardır ki; suya sabuna dokunmadan 2-3 yıl sürer, ama bazı işler de vardır ki, bir iddia olmadan o işi yapamazsınız. "Kuzey Rüzgarı" iddiası olan bir dizi. Bu dizinin izlenme oranlarının ilk beşin içerisinde yer alması bu diziyi kurtarmaz. Yani bu ‘zirve işi’. Eğer zirvede mücadele edemiyorsa zaten başarıya ulaşmamış sayılır. İlk bölümün anlatım bölümü olmasına rağmen dizimizin çok seyredildiğini gördük. Özellikle beni en çok sevindiren sokaktaki insanların tepkisi, ama bu işe profesyonel olarak bakanların tepkisi ve telefonları da mutlu etti.

Poyraz karakteri nasıl biri?

Poyraz, kendine has bir adam. İstanbul’da doğmuş, babası eski bir kabadayı, adalet duygusuna sahip, etrafındakilere de bunu hissettiren biri. Poyraz bu terbiye ile yetişmiş, haksızlığa dayanamayan, adaletli, yardımsever, hakikaten insanlara doğru yerden bakmayı becerebilen, âşık olmayı bilen bir adam. Tabii, sonuçta hayatın aslında kendisine anlatıldığı ve öğretildiği gibi olmadığını görüyor. Birden kucağına bombalar düşüyor ve kucağında patlıyor resmen.

Poyraz için “adam gibi adam” demişsiniz. Nedir bu "adam gibi adamlık"?

Evet, adam gibi adam portresi içerisinde Poyraz’ı yoğurmaya çalıştık. Bu karakteri belirlerken bir örnek timsali yaratalım istedik. Çünkü memlekette fazla erozyon olmaya başladı. Elimden geldiğince kafamdaki ‘adam gibi adam’ı oynamaya çalışıyorum. Kendi anlayışıma göre; yardım etmeyi seven ama bunu gizleyen, etrafıyla ilgili, mert, gözü pek, korkmayan, eşine, dostuna, sevgilisine, sevdasına sahip çıkan ve dik durmayı becerebilen bir adam portresi çıkarmaya çalışıyorum.

Peki, Oktay Kaynarca nasıl biridir?

İşte bu zor soru. İnsanın kendini anlatması zor.

Poyraz’a benzer yönleri var mı desem?

Evet, var. Ben de Poyraz gibi çabuk sinirleniyorum, çok tepki gösterip hemen parlıyorum sonra da bunların ardından zaman zaman pişmanlıklar yaşıyorum ve “biraz daha soğukkanlı olsaydım” diyorum. Fazla merhametliyim. Aslında bu huyuma çok kızıyorum. Merhametim yüzünden başıma çok bela gelmiştir yani hep bir bedel, hep bir diyet ödemişimdir... Birçok şeyi sırtınızda taşıdığınız sepetin içinden çıkarıp yeni bir şey yaratıyorsunuz ama sonra siz onları kendi süzgecinizden geçirip yeniden ortaya koyuyorsunuz. Yani size dair şeyler oluyor. O yüzden Poyraz karakteri çok da yabancı değil bana.

Aşk ilişkisinde kıskanç mısınız?

Kıskanırım tabii. Ama saçma sapan kıskançlıklarım yoktur. Kendime güvenirim. Kıskançlık biraz kendine güvensizlerin işidir. Ama hiç kıskanmadan da olmaz. Hatta bu insanın karakterine özgü ve hoş bir parçası. Karşı tarafın da sizi hiç kıskanmıyor olması biraz üzebilir, hatta farklı düşündürebilir. İnsanın hamurunda biraz kıskançlık olmalı bana göre. Ama abartmamak şartıyla. Kıskanırsam bunu açık açık da söylerim.

"Geniş Zamanlar" dizisinde Zuhal Olcay'la öpüşme sahnenizden çok etkilendiğinizi söylemişsiniz… Bu asparagas bir haber mi?

Gerçekten uydurma bir haber. Rol icabı olan bir şey. 40 yıllık arkadaşımdan niye etkileneyim ki? Manyak mıyım ben? (Gülüşmeler)

Oktay Kaynarca çapkın mıdır?

Her zaman çapkın olduğumu söylemişimdir. Benim hayata dair çapkınlıklarım vardır. Zaten, çapkın olmayan insan, yaşamıyor demektir. İlla karşı cinse doğru akan bir çapkınlıktan bahsediyorsanız, benimki öyle değil. Biz işimiz gereği de çapkın olmak zorundayız. Bir sürü insan bize yakınlık duyuyor, en azından göz göze bile olsa bir ilişki kurmak, elini tutmak ve temas kurmak istiyor. Bunları hayata dair çapkınlık olarak yorumluyorum. Oyuncu olmak istediğimiz için zaten çapkın olarak doğmuşuz.

Kadir İnanır’la ilk kez bir projede birliktesiniz. Nasıl bir şey?

İyi bir şey! Herkesin Kadir İnanır’dan öğrenmesi gereken çok şey var. Öncelikle çok disiplinli ve işine çok hakim. Bugüne kadar sayısız filmde oynamış birinin tecrübelerinden faydalanmak çok önemli. Bana göre gerçek star. Çünkü halk, o kuşağı televizyondan değil, gişe kuyruklarında para verip bilet alarak sinemada izledi. Oysa şimdi biz televizyon seyircisine “bizi izleyin” diye gidiyoruz.

Aksiyon sahnelerinde zorlanıyor musunuz? İzlediğim bölümdeki kovalamaca sahnelerinde arabayı siz mi kullandınız?

Zorlanıyorum tabii. Ama aksiyon sahnelerinde kendi arabamı ben kullandım. Dublör kullanılmadı. Zor tarafları var belki ama o anda salgıladığınız adrenalin de işinize dair ve olması gereken bir şey. Olmazsa olmaz. Çünkü sizi ayakta tutuyor.

Bazı oyuncular makyaj ve özellikle kostüm konusunda çok titizlenirler. Peki siz?

Elimden gelse makyaj bile yaptırmayacağım. Eskiden herkese çok makyaj yapılırdı ama şimdi sistem değişti. Bana göre de doğru olan, doğal makyajlar yapılıyor. Ama kostümde biraz titizlenirim. Çünkü paçamın biraz uzun olması kafamın oraya takılmasına neden oluyor. Eğer ben buna takılıyorsam başka birileri de bunu fark ediyordur.

Oktay Kaynarca, TV8’de Zara ile “Salı Sefası”isimli programı ve atv’de”Türkünü Söyle” isimli yarışma programı sundu.

Oktay Kaynarca, 1 Temmuz 2012 tarihinde reklamcı Melek Angun (d.1981) ile evlendi. 2013 yılının Mayıs ayında boşandı.

2012 yılında “Ustura Kemal” dizisine başlamış fakat gereken reytingleri yakalayamadığı için dizi yayından kaldırıldı.

7 Eylül 2015 tarihinde Atv'de başlayan ve başrollerinde Oktay Kaynarca ve Deniz Çakır'ın yer aldığı Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde Ozan Akbaba, Müjde Uzman, Tarık Ünlüoğlu, Yunus Emre Yıldırımer, Sabina Toziya, Tuna Orhan, Sinan Demirer, Hakan Karsak, Yüksel Arıcı, Emre Törün, Savaş Özdemir, Hakan Karahan, Sevinç Gürşen, İncinur Daşdemir, Benian Dönmez, Bahattin Doğan, Oktay Gürsoy, Galip Erdal, Selen Korkutan, Sevcan Yaşar, Demet Sevim, Ece Hakim, Can Bartu, Buminhan Dedecan, Yasemin Sakallıoğlu ile birlikte rol aldı.

Ödülleri

2002 - 39. Antalya Film Şenliği'nde, Deli Yürek-Boomerang Cehennemi filmi ile En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü aldı.

1994 - Derin Bir Soluk Al ( Gapting )-Avni DİLLİGİL ( En iyi erkek oyuncu )

Tiyatro

1991 - Kan Kardeşler (Blood Brothers)-Müzikal

1994 - Derin Bir Soluk Al (Gapting )-Avni Dilligil( En iyi erkek oyuncu )

2015 - Guguk Kuşu : Ken Kesey - Çolpan İlhan - Sadri Alışık Tiyatrosu

Sinema Filmleri ve dizileri :

1989 - Gençler

1991 - Suyun Öte Yanı

1990 - Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni

1995 - Bir kadının anatomisi

1994 - Yengeç sepeti

1999 - Köstebek (TV Dizisi)

2000 - Yarın Geç Olmayacak (tv dizisi)

2001 - Yeditepe İstanbul (TV Dizisi)

2001 - Deli Yürek: Bumerang cehennemi - Cemal

2001 - Tek Celse (tv dizisi)

2002 - Bayanlar baylar (TV Dizisi)

2002 - Lahmacun ve pizza (TV Dizisi)

2003 - Esir şehrin insanları (TV Dizisi)

2003-2004 - Kurtlar Vadisi (TV Dizisi)- Süleyman Çakır

2004 - Aşkımızda ölüm var (TV Dizisi)

2004 - Avrupa Yakası (TV Dizisi)

2004 - Kalbin zamanı

2004 - Adı Aşk Olsun (Yapımcı)

2006 - İlk Aşkım (TV Dizisi)

2007 - Geniş Zamanlar (TV Dizisi)

2007 - Beynelmilel

2007 - Sıfır Dediğimde

2007 - Kuzey Rüzgarı (TV Dizisi)

2008 - Alia

2008-2010 - Adanalı (dizi) (Tv dizisi) - Yavuz Dikkaya(Adanalı)

2008 - Hoşçakal Güzin (TV Filmi)

2008 - Kardelen (TV Dizisi)

2010 - Yahşi Cazibe (TV dizisi) - Komiser (Konuk Oyuncu)

2010 - Seyyal 3 (Kısa Film)

2011 - Nuri (TV Dizisi) - Nuri

2011 - Sakarya Fırat (TV Dizisi)

2011 - Çanakkale Ruhu

2012 - Ustura Kemal (Kemal) (TV Dizisi)

2012 - Nalet Oyun

2013 - Nizama Adanmış Ruhlar 3. Sezon(TV Dizisi)

2013 - İnadına Yaşamak (Emir Atasoylu)(TV Dizisi)

2014 - Kardeş Payı (TV Dizisi) - 22. Bölüm (Sezon Finali), (konuk oyuncu)

2014 - Vay Arkadaş (Program sunuculuğu)

2015 - Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz (Hızır Çakırbeyli) (TV Dizisi)

Elçin Sangu Kimdir?

Elçin Sangu, 13 Ağustos 1985 tarihinde İzmir‘de ailesinin tek çocuğu olarak doğmuştur. Çerkes kökenlidir. Mersin Üniversitesi Opera bölümünden mezun oldu. Mezun olduktan sonra bir yıl kadar özel bir tiyatroda oynadı. 2006 yılında da Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro bölümünü burslu bir şekilde kazandı. Fakat okulu yarım bıraktı.

Sanat danışmanlığını Haldun Dormen'in yaptığı “Sahne tozu” tiyatrosunda eğitimler aldı.

Sadece tasarımcı ürünlerinin satıldığı bir e-butik olan ikonogami.com’a ortak oldu.

İzmir’de tiyatro yaparken tesadüf eseri kendisini bir anda 'Öyle Bir Geçer Zaman ki' dizisinde önemli bir rolde buldu. Oyunculuğa ilk kez ‘Öyle Bir Geçer Zaman ki’ dizisinde başladı, Aşk Kaç Beden Giyer? Dizisi ile devam etti.

2014 yılında başlayan Kıvanç Tatlıtuğ'un oynadığı Kurt Seyit Şura adlı dizide Güzide karakterini canlandırdı.

İngilizce ve İtalyanca bilmektedir.

2015 yılında “Sevdam Alabora” adlı dizide Kadir Doğulu, Mustafa Avkıran ve İlker Kızmaz ile başrolü paylaştı. Yönetmenliğini Aydın Bulut’un üstlendiği dizide; Kadir Doğulu, Elçin Sangu, Mustafa Avkıran, İlker Kızmaz, Aydan Burhan ve Başak Parlak gibi ünlü ve başarılı oyuncular rol alıyor.

Elçin Sangu, 19 Haziran 2015 tarihinde Star TV'de yayınlanmaya başlayan ve baş rollerini Barış Arduç, Salih Bademci, Sinem Öztürk, Nergis Kumbasar ve Levent Ülgen ile paylaştığı "Kiralık Aşk" adlı dizide Defne Topal karakterini canlandırdı.

Filmleri ve Dizileri

2015 - Kiralık Aşk (Defne) (TV Dizisi)

2015 - Sevdam Alabora (Zeynep) (TV Dizisi)

2014 - Kurt Seyit ve Şura (Güzide) (TV Dizisi)

2013 - Bir Aşk Hikayesi (Eda Çağlar) (TV Dizisi)

2012 - Hiç (Gonca) (Sinema filmi)

2012 - Aşk Kaç Beden Giyer? (Nehir) (TV Dizisi)

2011 - Öyle Bir Geçer Zaman ki (2.sezon) (Jale) (TV Dizisi)

Haldun Dolmen Kimdir?

Haldun Dormen’in dedesi Ömer Efendi aslen Manavgatlı olup Kıbrıs'a yerleşmiş olan ailesinin çocuğu olarak Kıbrıs'ta doğmuştur. Babaannesi de Lübnanlıdır. Babası Sait Ömer Bey Kıbrıs'ta doğup büyüyüp, eğitimini İngiltere'de tamamladıktan sonra Mersin'e yerleşti.

Kıbrıs'lı aydın bir işadamı olan Sait Ömer Bey ile İstanbul’lu bir paşa kızı olan Hatice Nimet Rüştü Hanım’ın çocukları olarak, 5 Nisan 1928’de, Mersin’de dünyaya gelen Haldun Dormen, henüz bir yaşına basmadan ailesiyle Şişli, İstanbul’a taşındı. Şişli 19 Mayıs İlkokuluna gitti. Sekiz yaşında geçirdiği bir kaza sonucu sol ayağı sakatlanan Dormen, sahneye adımını, Galatasaray Lisesi’nde ortaokul öğrencisiyken attı.

Lise öğrenimini Robert Koleji’nde tamamlayan ve tiyatro eğitimini Amerikan Yale Üniversitesi'nde alan Dormen, ilk kez sahneye 1951 yılında Amerika'da çıktı. 1954 yılında İstanbul’a dönüşünün ardından, Muhsin Ertuğrul yönetimindeki Küçük Sahne'de, Cinayet Var adlı oyunda sergilediği dedektif rolüyle, ilk kez seyirci karşısına çıkmış oldu.

Bir buçuk yıllık, Muhsin Ertuğrul ile çalışma döneminin ardından, 1955 yılında Beyoğlu Parmak Sokak'ın arkasında 60 kişilik bir salonu olan Cep Tiyatrosu'nu, 1957’de de, Papaz Kaçtı komedisi ile İstanbul’un Feriköy semtinde Dormen Tiyatrosu’nu kurdu.

Erol Günaydın, Nisa Serezli, Metin Serezli, Erol Keskin gibi isimlerden oluşan, Cep Tiyatrosu kadrosu, Dormen Tiyatrosu’nda da değişmedi. En parlak dönemini 1957 - 1972 yılları arasında yaşayan topluluk, 1961’de, Türkiye’de sahnelenen ilk müzikal olarak bilinen, Sokak Kızı İrma’yı sahneye koydu. Şehir tiyatrolarında uzun yıllar oynanan "Lüküs Hayat" ve İstanbul Operasında "Kral ve Ben" müzikallerini sahneye koydu.

Haldun Dormen askerliğini İstanbul Halıcıköy'deki levazım bölüğünde yedek subay olarak yaptı.

Sinemacılığa adım atan Dormen, 1966'da, Ekrem Bora ile Belgin Doruk’un rol aldığı Bozuk Düzen ve 1967’de, Müşfik Kenter, Nedret Güvenç ve Belgin Doruk’un rol aldığı, Güzel Bir Gün İçin adlı iki film yönetti.

Bozuk Düzen, 3. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde en iyi film dalında birincilik ödülünü alırken, Güzel Bir Gün İçin de, 4. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Komedi Filmi ödülünün sahibi oldu.

Ödüllere rağmen filmler gişe başarısı sağlamayınca, Dormen sinemadan vazgeçip yeniden tiyatroya dönen, 1972’de Ses Tiyatrosu’nda Ayı Masalı adlı oyunla perdelerini açan ve Bit Yeniği, Şahane Züğürtler gibi oyunlar sahneleyen Dormen Tiyatrosu, 1977’de, televizyonun yaygınlaşması sonunucu artan ekonomik sıkıntılar yüzünden kapanmak durumunda kaldı.

1977’den sonra, çeşitli televizyon ve radyolarda görev alan ve Milliyet Gazetesi’nde 8 yıl boyunca gazetecilik yapan Dormen, 1980’lerde yeniden tiyatroya döndü. 1984’te yeniden perdelerini açan Dormen Tiyatrosu’nu bu sefer de, 2001 yılından yaşanan ekonomik kriz ve 17 Ağustos depremi vurdu. Deprem sonrasında tiyatronun elverişsiz konumu yüzünden seyirci sayısının düşmesi, tiyatronun yeniden kapanmasına neden oldu.

11 oyun yazan ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nde dersler veren Haldun Dormen, Hacettepe Üniversitesi tarafından "Onursal Bilim Doktoru" olarak ödüllendirildi.

Televizyon için de çeşitli programlara imzasını atan ve birçok televizyon dizisinde aldığı rollerle ününü arttıran Dormen, Yapı Kredi Sigorta’nın sanat danışmanlığını görevini yapmaktadır.

Dormen ayrıca, 1997’den beri verilmekte olan Afife Jale Ödülleri’nin gerçekleştirilmesine ön ayak oldu.

1959 Temmuzunda, halkla ilişkiler alanında, dünyaca ünlü Betul Mardin ile evlenen Dormen’in, sekiz yıl süren bu evliliğinden, Ömer (d.1961) adında bir oğlu oldu.

Anılarını "Sürç-ü Lisan Ettikse", "Antrakt", "İkinci Perde" adlı kitaplarında toplayan Haldun Dormen, Bulvar Komedisi ve vodvil türünde uzmanlaşmış bir tiyatro yönetmenidir.

Haldun Dormen, 1998 yılında Kültür Bakanlığı'nca verilen Devlet Sanatçısı ünvanına layık görüldü.

Haldun Dormen, anılarını “Sürç-ü Lisan Ettikse”, “Antrakt”, “İkinci Perde” adlı kitaplarında toplamıştır.

2000 yılında “Dadı” adlı dizide (Uşak Pertev) rolünde oynarken Kenan Işık ve Gülben Ergen, Seray Sever, Sinem Kobal da başrolde oynamıştır.

Ödülleri

1966 - Antalya Altın Portakal Film Festivali, En İyi 1. Film Ödülü, Bozuk Düzen

1966 - Antalya Altın Portakal Film Festivali, En İyi Senaryo Ödülü, Bozuk Düzen

1967 - Antalya Altın Portakal Film Festivali, En İyi Komedi Filmi, Güzel Bir Gün İçin

Yönettiği Bazı Tiyatro Oyunları:

2013 - Kaç Baba Kaç : Ray Cooney - Bakırköy Belediye Tiyatrosu

2010 - İkinin Biri : Ray Cooney - İzmit Şehir Tiyatrosu

2009 - Dün Gece Yolda Giderken Çok Komik Bir şey Oldu : Larry Gelbert - Bert Shevelove - Küçük Çekmece Belediye Tiyatrosu

2009 - Vanilyalı İlişkiler : Asuman Çakır - Asuman Dabak Tiyatrosu

2008 - Onlar Ermiş Muradına : Georges Feydau - İstanbul Şehir Tiyatrosu

2008 - Bit Yeniği : Georges Feydeau - Eskişehir Şehir Tiyatrosu

2007 - Şahane Düğün : Robin Hawdon - Asuman Dabak Tiyatrosu

2006 - Bu Oyun Başka Oyun : Ken Ludwig - Asuman Dabak Tiyatrosu

2006 - Karma Karışık : Ray Cooney - Eskişehir Şehir Tiyatrosu

2005 - Papaz Kaçtı : Phıllıp Kıng - Asuman Dabak Tiyatrosu

2005 - Kantocu : Haldun Dormen - İstanbul Şehir Tiyatrosu

2000 - Amphitryon 2000 : Haldun Dormen - Dormen Tiyatrosu

2000 - Bir Kış Öyküsü (Buzlar Çözülmeden) : Cevat Fehmi Başkut

1999 - Zafer Madalyası : Thomas HeggenJoshua Logan - Dormen Tiyatrosu

1998 - Nice Yıllara (oyun) : Bernard Slade - Dormen tiyatrosu

1998 - Yukarıda Biri mi Var : Ray Cooney - Dormen Tiyatrosu

1997 - Kare As : Ray Cooney-Tony Hilton - Dormen Tiyatrosu

1996 - Bu Filmi Görmüştüm : Bricaire et Lasaygues - Dormen Tiyatrosu

1995 - Arapsaçı : Georges Feydeau - Dormen Tiyatrosu

1995 - Komik Para : Ray Cooney - Dormen Tiyatrosu

1994 - Muhteşem İkili : Dormen Tiyatrosu

1994 - Sevgilime Göz Kulak Ol : George Feydeau - Dormen Tiyatrosu

1993 - Beşten Yediye : Gerard Lauzier - Dormen Tiyatrosu

1992 - Hastalık Hastası : Moliere - Dormen Tiyatrosu

1992 - Nerdeyse Kadın : Dormen Tiyatrosu

1991 - Çılgın Sonbahar : Pierrette Bruno

1991 - Günaydın Mr. Weill : Haldun Dormen - Dormen Tiyatrosu

1988 - Kaç Baba Kaç : Ray Cooney - Dormen Tiyatrosu

1986 - Bin Yıl Önce Bin Yıl Sonra : Yavuz Turgul Vural Sözer - Şan Tiyatrosu

1985 - Lüküs Hayat : Ekrem Reşit Rey, Cemal Reşit Rey - İstanbul Şehir Tiyatrosu

1985 - İkinin Biri : Ray Cooney - Dormen Tiyatrosu

1980 - Hisseli Harikalar Kumpanyası : Haldun Dormen - Şan Tiyatrosu

1978 - Gençliğin Tatlı sesi : Tennessee Williams - İstanbul Şehir Tiyatrosu

1973 - Bir Kış Masalı : William Shakespeare - İstanbul Şehir Tiyatrosu

1971 - Gigi : Colette - Dormen Tiyatrosu

1971 - Elden Ele : George Ferdeau - Dormen Tiyatrosu

1971 - Evimizdeki Hayat : Lindsey ve Craise - Dormen Tiyatrosu

1966 - Paramparça : Turgut Özakman - Dormen Tiyatrosu

1965 - Puntila Ağa ile Uşağı Matti : Bertolt Brecht - Dormen Tiyatrosu

1964 - Almanya'dan Bir Yar Gelir : Dormen Tiyatrosu

1963 - Şahane Züğürtler (Tovarisch) : Jacques Deval - Dormen Tiyatrosu

1962 - Ayı Masalı : Dormen Tiyatrosu

1962 - Altın Yumruk : Dormen Tiyatrosu

1961 - Sokak Kızı İrma : Alexandre Breffort, Marguerite Monnot - Dormen Tiyatrosu

1959 - Sözde Melekler : Dormen Tiyatrosu

1959 - Müfettiş : Nikolay Gogol - Dormen Tiyatrosu

1958 - Zafer Madalyası : Thomas Heggen, Joshua Logan - Dormen Tiyatrosu

1957 - Çikolata Asker : Dormen Tiyatrosu

1957 - Beş Parmak : Peter Shaffer - Dormen Tiyatrosu

1957 - Papaz Kaçtı : Phıllıp Kıng : Dormen Tiyatrosu

Filmleri ve Dizileri

Yönetmen

1997 - Son Kumpanya (TV Dizisi)

1989 - Lüküs Hayat (TV Dizisi)

1988 - Hisseli Harikalar Kumpanyası (TV Dizisi)

1987 - Kaçış (TV Filmi)

1967 - Güzel Bir Gün İçin (Sinema Filmi)

1966 - Bozuk Düzen (Sinema Filmi)

Senaryo

1999 - Direklerarası (Sinema Filmi)

1997 - Son Kumpanya (TV Dizisi)

1988 - Hisseli Harikalar Kumpanyası (TV Dizisi)

1966 - Bozuk Düzen (Sinema Filmi)

Yapımcı

1967 - Güzel Bir Gün İçin (Sinema Filmi)

1966 - Bozuk Düzen (Sinema Filmi)

Oyuncu

2012 - Aşkın Halleri (TV Dizisi)

2007 - Hicran Sokağı (Seyfettin Usta) (Sinema Filmi)

2006 - Unutulmayanlar (Konuk Oyuncu) (Sinema Filmi)

2004 - Sayın Bakanım (Burhan) (TV Dizisi)

2001 - Yeşil Işık (Yakup) (Sinema Filmi)

2000 - Dadı (Uşak Pertev) (TV Dizisi)

1994 - Şahane Züğürtler (TV Filmi)

1982 - O Kadın (Modacı) (Sinema Filmi)

1982 - Düşkünüm Sana (Sinema Filmi)

1981 - Gırgıriye (Televizyoncu) (Sinema Filmi)

1971 - Hüdaverdi-Pırtık (Ali Bey) (Sinema Filmi)

1967 - Güzel Bir Gün İçin (Hırsız) (Sinema Filmi)

Danışman

1990 - Kocakarılar (Danışman) (TV Filmi)

1989 - Güzel Bir Gün İçin (Danışman) (TV Filmi)

1989 - Garip Bir Cinayet (Danışman) (TV Filmi)

1980 - Renkli Dünya (Danışman) (Sinema Filmi)

Yazım Ekibi

2007 - Naşitten Naşite (Arşiv) (TV Filmi)

Öykü Serter Kimdir?

Öykü Serter, 26 Şubat 1975 tarihinde Ankara’nın Çankaya semtinde doğmuştur. Ankara Ted Kolejinden mezundur. Hacettepe Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı mezunu. Ayrıca Latin Dili ve Edebiyatı okudu. Galatasaray Üniversitesi’nde Radyo-TV yüksek lisansı yaptı. Bahçeşehir Üniversitesi’nde sinema-medya doktorasına devam ediyor.

Öykü Serter, kurbağa branşında milli takım düzeyinde yarışan bir yüzücüdür. Yüzme dalında 250’si altın olmak üzere toplam 800 madalya kazanmış. Öykü Serter, 1.67 boyunda ve 47 kilo olmasına rağmen sporcu olmasının doğal bir sonucu olarak; bir kadın için oldukça kaslı sayılacak şekilde adaleli, atletik bir vücudu var.

Medya sektörüyle Capital radio da dj lik yaparak tanıştı. Ardından Number One Fm'de çalışmıştır. Daha sonra Cine 5'te yayınlanan “5'de 5” isimli müzik programıyla dikkat çekti. 5 te 5'ten sonra bir süre haber/ belgesel programı hazırlamış daha sonra da konuklu müzik programı sunmuştur. En büyük özelliklerinden biri bütün metinlerini kendisi hazırlamasıdır. Biri Bizi Gözetliyor “BBG” isimli programın yayınlanan tüm bölümlerini sundu. Osmanlıca merakının yanı sıra kendi yarattığı "sevgili izlekler" cümlesi de epey dikkat çekmiştir. Biri Bizi Gözetliyor'dan sonra Akademi Türkiye ve Anadolu Rüzgarı yarışma programlarınında vazgeçilmez sunucusu olmuştur.

Öykü Serter oyunculuk tutkusu ile iki de dizi filmde oynamıştır.

Uzun süreli ilişkiler kuran Öykü Serter 1999 2005 arasındaki altı sene Kargo Grubu’nun solisti Koray Candemir'le arkadaşlık etti. Sonraki dönemde Senkron TV’nin sahibi Levent Altınay’la birlikte oldu.

2006 yılında Öykü Serter ile Ragga Oktay’ın birlikte hazırladıkları (Bilimsel Uygulama Merkezi) "B.U.M" adlı yarışma izleyicilerden büyük ilgi gördü.

14 Temmuz 2007 Cumartesi günü evinden spor yapmak için çıkan Öykü Serter, yan komşusunun Pitbul cinsi köpeğinin saldırısına uğramış ve sol uyluk kemiği ve iki ayak bileğinden yaralanmıştır.

2010 yılında TRT1’de Bank Asya 1.Lig Günlüğü ve MasterChef Türkiye isimli programı ve 2011 yılında Star TV'de yayınlanan Star Akademi'nin sunucusu olmuştur.

2014 yılının Eylül ayında başlayan ve Öykü Serter'in sunuculuğunu Uğurkan Erez ile beraber yaptığı “Bu Tarz Benim” adlı yarışma programında Nur Yerlitaş, İvana Sert, ve Kemal Doğulu ile birlikte jüri görevi yaptı.

2015 yılı ocak ayında Tv8 kanalında başlayan ve Öykü Serter’in sunuculuğunu yaptığı 2.sezon “Bu Tarz Benim” adlı yarışma programında Nur Yerlitaş, Uğurkan Erez, İvana Sert, ve Kemal Doğulu ile birlikte jüri görevi yaptı.

Acun Ilıcalı'nın kanalı TV8'de 2015 temmuz ayında başlayacak olan ve sunuculuğunu Öykü Serter'in yapacağı 'Rising Star' (Yükselen Yıldız) yarışmasında, Mustafa Sandal, Demet Akalın ve Fuat Güner ile birlikte jüri üyeliği yapacaktır.

2016 yılının başında başlayacak olan 5.sezon İşte Benim Stilim Ünlüler yarışmasında jüri koltuğunda Neslihan Yargıcı ve Hakan Akkaya da oturacak.

Nur Yerlitaş ve Kemal Doğulu’nun olmadığı bu yeni sezonda İşte Benim Stilim Ünlüler yarışmasında yine sunuculuğu Öykü Serter yaparken, jüride Neslihan Yargıcı, İvana Sert, Hakan Akkaya ve Uğurkan Erez olacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz