Beyazıt Öztürk'e Terör Propagandası Soruşturması Açıldı! Beyaz Show'un Yaratıcısı Beyaz Hapse Mi Giriyor? Beyazıt Öztürk Nasıl Özür Diledi?

Cuma günü yayınlanan programında telefon ile bağlanan Diyarbakırlı öğretmen Ayşe Çelik'in yarattığı deprem hala yankılarını devam ettiriyor. Çocuklar ölmesin diyerek alkışlanan kadın sebebiyle programın sunucusu Beyazıt Öztürk'e terör propagandası yaptığı gerekçesiyle soruşturma açıldığı iddia edildi. İşte detaylar ..

Beyazıt Öztürk'e Terör Propagandası Soruşturması Açıldı! Beyaz Show'un Yaratıcısı Beyaz Hapse Mi Giriyor? Beyazıt Öztürk Nasıl Özür Diledi?

Beyaz Show'a Ayşe Çelik ismiyle bağlanan bir yurttaşın Diyarbakır'da yaşananlara ilişkin "İnsanlar ölüyor" demesi üzerine gündeme oturan programla ilgili bir gelişme daha yaşandı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Beyazıt Öztürk ve programın sorumlusu hakkında "terör propagandası" iddiasıyla soruşturma başlatıldığı duyuruldu.

Duyuruyu gazeteci Musa Kesler Twitter hesabından yaptı.

Beyaz Show'a bağlanarak Diyarbakır’da yaşananlara dikkat çeken ve kendisini öğretmen olarak tanıtan konuk hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan soruşturma başlatılmıştı.

Beyaz, Canlı Yayında Yaşananlardan Dolayı Özür Diledi

Beyazıt Öztürk, Beyaz Şova Diyarbakır'dan telefonla bağlanan Ayşe Çelik hakkında Kanal D Ana Haber Bülteni'nde açıklamalar yaptı. Öztürk, programında yaşananlardan ötürü izleyicilerinden özür diledi.

Öztürk'ün açıklamalarından satır başları:

ÜZGÜNÜM VE ŞAŞKINIM

"Üzgünüm ve şaşkınım. Benden beklenebilir mi böyle bir şey. Benim tavrım belli, vatana toprağa bayrağa olan bağlılığım belli. O ilk cümleyi duyunca benim beynim durdu orada. Kendi iç sesimi dinlemekten konuşan kişiyi dinleyemedim.

ÖĞRETMEN OLMADIĞI ORTAYA ÇIKTI

Öğretmenim deyince ben de Milli Eğitim Bakanlığı'mızdan bir öğretmen zannettim ama öyle olmadığı ortaya çıktı zaten.

POLİS ÇOCUĞUYUM

Ben bir polis çocuğuyum, ben çok içinden geldim bu milletin. Üzüldüm biz hep millete, vatana bağlılıkla büyüdük. Şansızlık oldu mu diyeyim, ne diyeyim bilmiyorum ama istemeden birini kırdıysak özür dilerim.

ÖZÜR DİLİYORUM

Ama lütfen kimse beni politikaya malzeme etmesin. Ben bu zamana kadar politikadan uzak durmaya çalıştım, şimdi ise tam ortasındayım. İşimi çok seviyorum ve işime de devam edeceğim Kanal D'de. İstemeden bir şey yaptıysam özür diliyorum."

Beyaz Show

Beyaz Şov'a telefonla bağlanarak öğretmen olduğunu söyleyen ve doğu illerinde devam eden terör operasyonlarını eleştiren kadın hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan soruşturma başlatıldı.

 Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, "8 Ocak 2016 tarihinde Kanal D isimli televizyon kanalında yayınlanan Beyaz Show isimli programda terör örgütü propagandası yapıldığı iddiasıyla ilgili olarak cumhuriyet başsavcılığımızca 9 Ocak tarihinde soruşturma başlatılmıştır. Program CD'si incelenmeye alınmış olup, program sorumlusu, canlı yayına bağlanan ve program sunucusu soruşturma kapsamına alınmıştır" denildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz