Big Brother Arsel ve İdil Naz Kaluç öyle bir öpüşür ki! Star TV'nin fenomen programı Big Brother ateşli öpüşme

Star TV'de yayınlanan ve kısa sürede fenomen olan tüm dünyadan sonra ülkemizde de yayın ağına dahil olan Big Brother Türkiye'nin kesinlikle ki en aykırı yarışmacısı İdil Naz Kaluç. Ve yayınlanan son bölümde İdil Naz Kaluç'un Big Brother Arsel ile yakınlaşması hatta öpücük sahnesi herkesi şaşırttı. Yayın kesildi. İdil Naz Kaluç Arsel öpüşme sahnesi izle.

Big Brother Arsel ve İdil Naz Kaluç öyle bir öpüşür ki! Star TV'nin fenomen programı Big Brother ateşli öpüşme

Sunuculuğu Asuman Krause'nin üstlendiği, 8 kadın 8 erkek yarışmacının yer aldığı Big Brother Türkiye'ye bu hafta öpücük skandalı damga vurdu. Hafta içi her gün gündüz ve gece kuşağında Star Tv ekranlarında yayınlanan Big Brother Türkiye'nin ilk gününden bu yana hem hal ve hareketleri hem de görüntüsüyle dikkat çeken ismi İdil Naz Kaluç ve yarışmanın bir diğer dikkat çeken isimlerinden Arsel'in canlı yayında, herkesin gözü önünde öpüşmesi kriz çıkardı. Yarışmada tanışan ve aşk yaşamaya başlayan İdil Naz Kaluç ve Arsel arasındaki yakınlaşma sonrasında Big Brother Türkiye yayını kesildi. Genellikle sık sık tartışan ikilinin öpüşme görüntülerinni sısa sürede internette hızla yayılan bu görüntü hakkında çok sayıda yorum yapıldı.

İDİL NAZ KALUÇ KİMDİR?

Big Brother Türkiye'nin daha ilk bölümünden dikkat çeken İdil Naz Kaluç, 20 yaşında ve Benden Eğitimi öğrencisi. İstanbulda anne ve babası ile yaşıyor. Egolu ve hırslı insanlarda hoşlanmadığını dile getiren İdil Naz Kaluç, kendisinin de egolu ve hırslı olduğunu ifade ediyor. Daha önce Bu Tarz Benim programına da katılan İdil Naz Kaluç, yarışmanın diğer isimleriyle sık sık karşı karşıya gelmişti. Öğrenci olan İdil Naz Kaluç beden antrenörlüğü okuyor. Aynı zamanda Tenis ve pilates eğitmenliği de yapan İdil Naz Kaluç, sosyal çevresi tarafından havalı olarak bilindiğini söylüyor.

BİG BROTHER'A VEDA EDEN SON İSİM KİM?

Big Brother'in 4. hafta elemesi 26 Aralık Cumartesi gecesi yapıldı. Yarışmaya veda edebilecek 4 kişi bulunuyordu: Tuğra, Rezan, Gökçen. Peki, bu isimlerden hangisi Big Brother evine ve hayallerine veda etti? SMS oylamasında en az oyu alarak yarışmaya veda eden isim ise Tuğra oldu. Elenme konuşması yapan Tuğra, kafaları karıştıran şu yorumu yaptı: "Burası dışarıdan göründüğü gibi değil. Ben daha fazla gülemedim, gülemeyeceğim, benim limitim buraya kadardı, kendim gitmek istedim. Mutluyum, üzüntü duymadım" dedi.

Big Brother Türkiye oldukça hızlı başladı. Big Brother Türkiye'de yarışmacılar tek tek tanıtıldı.  Göze çarpan ilk isim ise Arsel oldu. Kendisi 'Bela Çocuk' olarak tanıtan Arsel, yarışmayı kazanmak konusunda oldukça iddialı. Peki Big Brother Arsel kimdir? İşte tüm detaylar..

ARSEL KİMDİR?

Fransa’da doğan Arsel 27 yaşında ve şuan yaşamını İstanbul’da sürdürüyor. İşletme yönetimi mezunu ve asla emir almayı sevmiyor. Anı yaşayan bir kişilik olan Arsel en büyük hobisininaraba kullanmak olduğunu ifade etti. Arnavut asıllıdır ve işletmecilik yapmaktadır.

STAR TV

Star TV, 1989 yılında Ahmet Özal ve Cem Uzan tarafından kurulan, Türkiye'nin ilk özel televizyon kanalı. 17 Ekim 2011'den beri Doğuş Yayın Grubu bünyesinde bulunmaktadır. Tüm Türkiye'ye yayın yapan ulusal kanal, özellikle dizileri,yarışma programları ve UEFA Şampiyonlar Ligi maç yayınlarıyla öne çıkmaktadır.

KURULUŞ

Star TV, Lihtenştayn'da 50.000 İsviçre frangı sermaye ile 1 Mart 1989'da kurulmuş bulunan Magic Box Incorporated AG adlı şirket tarafından Türkiye'nin ilk özel televizyon kanalı olarak, Star 1 adı ile kuruldu ve Almanya üzerinden 7 Mayıs 1990'da, her gün 18:00 ile 23:00 saatleri arasında test yayınına başladı. 11 Mayıs günü yayın süresi 12 saate çıkarıldı ve yayın saatleri 13:00 ile 01:00 saatleri arasına çekildi. 4 Ağustos 1990'da ise normal yayına başladı.[4] Magic Box Incorporated AG'nin Türkiye temsilcisi olarak 1990 yılının Aralık ayı başında kurulan Magic Box International'ın patronları ise, Rumeli Holding'in sahibi Cem Uzan; Yapı ve Ticaret A.Ş., İmar Bankası ve Adabank'ın sahibi olan babası Kemal Uzan ile Turgut Özal'ın büyük oğlu Ahmet Özal'dı.

Anayasanın 133. maddesine göre, Türkiye'de radyo ve televizyon yayınları Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu'nun (TRT) elinde olduğundan özel televizyon kurulamıyordu. Yine anayasaya göre Türkiye'deki tüm vericiler TRT'nin elinde olduğundan verici ve link hattı bulmak gerekiyordu. Bu nedenle 3517 sayılı yasayla TRT'nin radyo-televizyon vericileri önce PTT'ye, oradan da Star 1'e devredildi.

TEST YAYINI

Test yayınına başlayan Star 1, Almanya'nın Ludwigshafen kentindeki AKK stüdyolarından Eutelsat F-5 uydusuna verdiği görüntüleri bu kentten Türkiye'ye yansıtmakta ve ilk dönemlerinde sadece özel uydu antenleriyle izlenebilmmiştir. Ülkedeki yayın tekelini TRT'ye veren anayasanın zikredilen 133. maddesi henüz yürürlükteyken özel bir televizyonun yayına başlaması, iletişim yönünden Türkiye'nin geleceğini etkileyen önemli bir dönüm noktası olmuştur. 100 milyar TL'lik bir yatırımla kurulduğu iddia edilen Magic Box'ta; şirketin yönetim kurulu başkanı ve Star 1'in genel koordinatörü unvanıyla işe başlayan Tunca Toskay, hemen hemen TRT'deki eski ekibinin tamamını buraya toplamış gibiydi. Genel müdürlüğü yürüten Mehmet Turan Akköprülü'nün yanı sıra, Ekrem Çatay ve Adem Gürses de yeni kanalda önemli görevler üstlenmişti. Asıl yayına Eylül ayında geçeceğini duyuran Star 1, günde 12 saat süreyle (13:00-01:00 arası) yaptığı test yayınlarında National Basketball Association karşılaşmaları ile bol bol yabancı müzik klibi yayınlamıştır. Bu arada yeni kanalın tanıtımı için, sinema oyuncuları başta olmak üzere birçok sporcu, yazar ve gazeteciyle yapılmış reklam spotları da sık sık Star 1 ekranına gelmiştir.

Aslında kanalın kuruluşunun resmi yoldan hiçbir engellemeye maruz kalmaması olayının içinde bizzat cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın olmadığını düşünmek mümkün değildir. Zaten Cem Duna'yı TRT genel müdürü seçtikten sonra Tunca Toskay'ı başbakanlık müşaviri olarak yanına alan ve ona özel televizyon yayınları ile ilgili bir fizibilite raporu hazırlatan da bizzat kendisidir. Ancak Tunca Toskay, başlangıçta kendisiyle yapılan bütün röportajlarda Ahmet Özal'ın Magic Box'la hiçbir organik bağı olmadığını özellikle vurgulamaya çalışmıştır. Nitekim, Ahmet Özal'ın şirkette %50 ortaklığı olduğu ve 100 bin doların üstündeki ödemeler için Cem Uzan'la birlikte imza yetkisine sahip olduğu, ancak iki ortağın anlaşmazlığa düştüğü 1991 yılı sonunda kesin bir şekilde ortaya çıkmıştır.

Mayıs ayında deneme yayınlarına başlamış olan Star 1, 1990 yılının Temmuz ayından itibaren Santa Barbara, Ateş Çemberi, Cimri, Aynadaki Yüz gibi pembe dizileri yayınlamaya başlamıştır. Özel bir kanalın kurulmasıyla ilk defa rekabetle karşı karşıya kalan TRT'deki huzursuzluk; Alp Buğdaycı, Kaan Yakupoğulları ve Rana Elik'ten sonra Gülgün Feyman, Müge Oruçkaptan gibi spikerlerin de elinden alınmasıyla artmaya başlamıştır. Ancak bardağı taşıran son damla; Star 1'in Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor başta olmak üzere birçok Türkiye 1. Futbol Ligi takımıyla naklen yayın anlaşması imzalaması ve 4 Ağustos Cumartesi günü de Galatasaray-Fenerbahçe arasındaki özel kupa maçını naklen yayınlaması olmuştur. Ayrıca bu maçla birlikte Magic Box Star 1, normal yayına geçmiştir. O güne kadar sadece sözlü olarak yeni kanala karşı çıkan TRT, bu gelişmeler üzerine "yayın tekelini çiğnediği" gerekçesiyle yeni kanalın kapatılması için mahkemeye başvurmuştur. Bu arada SHP'nin yaptığı itirazı inceleyen Anayasa Mahkemesi de, ANAP Hükümeti'nin (II. Özal Hükümeti) çıkarttığı 3517 sayılı yasayla PTT'ye devredilen verici ve yansıtıcıların TRT'ye geri verilmesine karar vermiştir. (Vericilerin TRT'ye iade işlemi ise ancak 25 Haziran 1992'de, yani DYP-SHP koalisyonu döneminde gerçekleşecektir.) Bu beklenmeyen gelişme üzerine, gazetelere tam sayfa ilan veren Magic Box, "Star-1'in verici ve yansıtıcılarla bir ilgisi yoktur. Yayınlar doğrudan uydu sistemiyle yapılmaktadır." diye duyuru yapmıştır.

Eylül ayında yayın saatini arttıran Star 1, Adalar ve Bakırköy belediyelerinin kurduğu yansıtıcılarla o civarda artık normal antenlerle seyredilmeye başlanmış, tahmini seyirci sayısı da 5 milyona yaklaşmıştı. Özel televizyon yayınlarının yasal olup olmadığının halen tartışıldığı bir dönemde bu hizmeti sunanlar, Adalar Belediye Başkanı ANAP'lı Recep Koç ve Bakırköy Belediye Başkanı SHP'li Yıldırım Aktuna'ydı.

6 Ekim 1990 Cumartesi günü hem TRT, hem de Star 1 aynı anda yeni yayın dönemine başlayarak büyük bir rekabetin içine girmişlerdir. TRT'nin mevcut 5 kanalına rakip olan Magic Box, yeni dönemde Bütün Çocuklarım (All My Children), Hastane Günlüğü (General Hospital), Uçak Gemisi (Super Carrier) gibi yabancı diziler ve çeşitli klipler yayınlamıştır. Hatta rekabeti kızıştırmak ve daha çok seyirci çekebilmek için, Dallas adlı diziye yeni yayın döneminden iki hafta önce, 23 Eylül 1990 Pazar günü başlamıştır.

Aralık ayının son günlerinde gazetelere verdiği reklamlarla seyirci sayısının 20 milyona ulaştığını ilan eden Star 1, 1990'a veda edilen 91 yılbaşı gecesi izleyicilerine iki BMW ile üç Mazda otomobil hediye edeceğini de bildirmiştir. TRT ile rekabeti arttırmak için yılbaşı gecesi ekrana on bir dansöz çıkartmıştır. TRT ise o gece tek dansöz (Buse Başar) çıkartmıştır. Dönemin TRT genel müdürü Kerim Aydın Erdem bu durumu, "özel kanallarla rekabet" diye tanımlamayı tercih etmiştir.

CEM UZAN KİMDİR?

Cem Uzan, tam adı Cem Cengiz Uzan’dır. 26 Aralık 1960 tarihinde Boşnak bir aileden gelen Kemal Uzan ve Melahat Uzan çiftinin oğulları olarak Adapazarı’nda doğmuştur. Ayşegül adında bir kız kardeşi ve Hakan Uzan (d.1967) adında erkek kardeşi vardır.

İstanbul Özel Alman Lisesi'ni bitirmiş, Amerika'da Pepperdine Üniversitesi’nde işletme eğitimi almıştır.

Şirketlerine (Telsim, Star TV gibi) BDDK tarafından el konulmuş olması ile Türkiye gündemini ve özellikle Motorola firması ile olan davası edeniyle uluslararası gündemi yoğun bir şekilde meşgul etmiştir.

Genç Parti'nin kurucusudur. Kurulmasından kısa bir süre sonra 3 Kasım 2002 seçimlerinde beklenmedik bir başarı elde etmiştir. Bu başarısı Genç Parti'yi Meclis'e taşıyamamış olsa da, AKP'nin tek başına iktidar olmasına dolaylı olarak katkıda bulunduğu görüşü dile getirilmiştir.

2002 yılının yaz aylarında siyasete girerek Genç Parti'yi kurdu ve genel başkanı oldu. Partisi, kurulmasından üç ay sonra katıldığı 3 Kasım 2002 genel seçiminde %7.25 oranında oy aldı. Uzan Grubu şirketlerine 2004 yılında TMSF tarafından el konulmuş olması nedeniyle Türkiye gündeminde tekrar yoğun bir şekilde yer aldı. Genç Parti, 22 Temmuz 2007 genel seçiminde %3.03 oy oranı almış, ancak iki seçimde de milletvekili çıkartamamıştır.

Uzan Ailesi'nin yönetiminde bulunduğu Çukurova ve Kepez Elektrik’te imtiyaz sözleşmeleri Haziran 2003’te iptal edildi, 3 Temmuz 2003’te de İmar Bankası ve Adabank’a el konuldu. Aile şirketlerine 2004 yılında, İmar Bankası soruşturması çerçevesinde birçoğu hakkında ihtiyati tedbir kararı bulunan 219 şirketinin yönetimine Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından el konulmasına dek babası Kemal Uzan ve kardeşi Hakan Uzan'la birlikte Türkiye'nin ekonomik olarak en güçlü ailelerinden birinin üyesiydi.

Cem Uzan, Ekim 2009'da, Türkiye'yi kaçak yollarla terk ederek gittiği Fransa'da siyasi iltica başvurusunda bulundu. Günümüzde siyasi sığınmacı olarak Fransa'da Paris’de yaşayan Cem Uzan; Almanca, Fransızca ve İngilizce’yi ana dili gibi konuşmaktadır. Genç Parti Genel Başkanı olarak siyasete devam etmektedir.

Türkiye'de ilk özel televizyonu (Star TV) kurdu, ilk tematik Tv.(Teleon TV), ilk video müzik kanalını (Kral TV) kurdu, ilk Türk sineması Tv.(Yeşilçam TV) ve ilk Türk dizileri (Dizi TV) televizyon kanalları, ilk özel radyo (Süper FM), ilk arabesk müzik yayını yapan (Kral FM), ilk yabancı müzik yayını yapan (Metro FM) ve ilk slow müzik yayını yapan (Joy FM) açtı.

1999 yılında Star gazetesini yayın hayatına soktu.

Evlilikleri

1.Evliliği : ilk evliliğini Şebnem Berker'le yapmış olup bu evlilikten Sinan Kemal ve Dilara Gizem adlarında 2 çocuğu vardır. 2. Evliliği : İkinci evliliğini 5 Kasım 1997 tarihinde Alara Zeynep Koçibey'le Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği’nde yapmış, bu evliğinden de Emre Renç ve Yasemin Paris isminde 2 çocuğu daha olmuştur. 2009 yılında boşandılar. 3. Evliliği : üçüncü evliliğini ise 28 Kasım 2012 tarihinde takı tasarımcısı Fransız sevgilisi Fanny Blanchelande ile yapmıştır. 

Kaynak: Diyarbakır Söz