Bir Twitter trajedisi: İlk Kadın Savaş Pilotçu Safiye Soymanmış!

İki gün önce sosyal medyanın dev platformlarından olan Twitter’da traji komik bir olay yaşandı. Twitter’da ‘Historical Pics’ (Tarihi Fotoğraflar) hesabından paylaşılan ve Sabiha Gökçen’in bulunduğu fotoğrafta “1937 yılında ilk kadın savaş pilotlarından biri olan Türk Havacı Safiye Soyman uçakta” ifadesi kullanılınca olanlar oldu. Sosyal medyadaki birçok kişi bunu espri malzemesi haline getirirken, Safiye Soyman da ‘Allah yaptırdı herhalde bu hatayı, hep pilot olmak istemiştim’ dedi.

Bir Twitter trajedisi: İlk Kadın Savaş Pilotçu Safiye Soymanmış!

Binlerce kişi tarafından Tarihi Fotoğraflar’ın tweet’i paylaşıldı, hatta Atilla Taş başta olmak üzere birçok ünlü esprili yorumlar yaptı.

BİR ANDA TREND OLDU

"Safiye Soyman" da böylelikle kısa bir süre içinde hem Twitter'da hem de Google’da Trend listesinde üst sıralarda yer aldı.

UÇMAYAN ŞARKICI SAFİYE SOYMAN VE FAİK ÖZTÜRK

Twitter'da yapılan esprili yorumlar üzerine yaptığı hatayı bir gün sonra ancak fark edebilen hesap, Sabiha Gökçen'in fotoğrafını kaldırıp "Türk takipçilerimiz için; işte uçmayan şarkıcı Safiye Soyman, Faik Öztürk'le birlikte" yorumuyla aşağıdaki fotoğrafı paylaştı.

ALLAH YAPTIRDI BU HATAYI HERHALDE

Aniden Twitter ve Google’da trend olarak gündemin ilk sırasına yerleşen ve gelişen bu bu olay karşında şoke olan güzel ve sempatik sanatçı Safiye Soyman,  hurriyet.com.tr'ye konuştu:

Soyman; “Ben de ne olduğunu anlamadım. Telefonlarım susmuyor. Başta olayı anlamadığım için büyük panik yaşadım. ' Allah yaptırdı bu hatayı ' diyorum çünkü benim en büyük hayalim pilot olmaktı. Ama hayat beni başka yollara götürdü. Bugün imkanım olsa küçük bir uçak almak isterim” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz