Böyle de olmaz ki! İnci Türkay'ın eski eşi nafaka ödeyemiyormuş!

İnci Türkay’ın eski eşi iş adamı Ahmet Eroğlu eskisi kadar zengin olamadığı ve İnci Türkay’a ödediği 25 bin TL’lik nafakayı karşılayamadığı için dava açtı. İş adamı Ahmet Eroğlu ayrıca İnci Türkay’dan olan oğlunun da velayetini istedi. Böyle de olmaz ki! İnci Türkay'ın eski eşi nafaka ödeyemiyormuş!

Böyle de olmaz ki! İnci Türkay'ın eski eşi nafaka ödeyemiyormuş!

İstanbul'da işyerinde çıkan yangın nedeniyle maddi durumu kötüye giden ve eskisi kadar zengin olmayan işadamı Ahmet Eroğlu (62) aylık 25 bin lirayı geçen iştirak nafakası, okul masrafı ve ev kredisi borçlarını ödeyemediğini iddia ederek 6 yıl önce boşandığı eski eşi oyuncu İnci Türkay'a (42) dava açtı.

12 BİN 700 LİRA

Beşiktaş Rumelihisarı'ndaki eve halen aylık 12 bin 700 lira ve müşterek 10 yaşındaki çocuğuna da ayda yaklaşık 6 bin lira ödediğini belirten Eroğlu, çocuğun velayetinin kendisine verilmesini, ödediği nafakanın kaldırılmasını ya da indirime gidilmesini talep etti. İstanbul Aile Mahkemesi'nde açılan davaya göre çift 6 yıl önce anlaşmalı olarak boşanmıştı. Boşanma protokolü gereği çocuğun velayeti anneye verildi. Eğitim ve diğer masraflarını baba karşılayacaktı.

O ÖDEMELERİ DE YAPACAKTI AMA!

Yine Rumelihisarı'nda evin kredi ödemeleri de Eroğlu tarafından yapılacaktı. Eroğlu’nun toplam ödemesi gereken miktar ayda 25 bin lirayı geçiyordu. Ancak Eroğlu'nun işleri kötüye gitti. Deposunda büyük bir yangın oldu. Ödemeleri yapamaz hale geldi. Eroğlu, mal varlığının araştırılarak nafaka miktarında indirime gidilmesini ya da nafakanın kaldırılmasını istedi. Artık aylık kredi borcunu ödeyemeyeceğini belirten Eroğlu, bundan sonra ev taksitlerinin davalı Türkay tarafından ödenmesini talep etti.

Çocuğun şu an 10 yaşında olduğu ve boşanma tarihinde yaşı küçük olduğu için velayetin anneye verildiğinin hatırlatıldığı dava dilekçesinde çocuğun artık büyüdüğü ve çocukla baba arasındaki ilişkinin artması gerektiği belirtilerek, velayetinin babaya verilmesi gerektiği görüşü yer aldı.

Kaynak: Akşam

Kaynak: Diyarbakır Söz