Görüş Bildir

Bu hafta vizyona girecek filmler

Bu hafta 6 yeni film vizyona giriyor. Ahmet Kural ve Murat Cemcir’in başrolünde oynadığı Düğün Dernek 2: Sünnet, Tolga Karaçelik’in hem yazıp hem de yönettiği Sarmaşık, Oscar adayı Michael Fassbender ve Oscar ödüllü Marion Cotillard'ın başrollerini paylaştığı "Macbeth" sinemaseverlerle buluşacak.

Bu hafta vizyona girecek filmler

Gişe rekortmeni olmuş Düğün Dernek’in devamı olan Düğün Dernek 2: Sünnet bu hafta vizyona giriyor. İlk filmde yakaladığı başarıyı ikinci filmde de devam ettirmek isteyen Ahmet Kural’ın başrolünü oynadığı filmde torunun sünnet telaşı işleniyor.

"SARMAŞIK"

Tolga Karaçelik’in yönettiği filmde Nadir Sarıbacak, Kadir Çetin, Hakan Karsak ile Osman Alkaş başrolde oynuyor.

Bir gemide mahsur kalan 6 kişinin yaşadıklarını konu alan filmin hikayesi şöyle:

"Sarmaşık gemisi Mısır'dan yük aldıktan sonra tahliye limanına doğru yola çıkar. Sefer devam ederken geminin armatörü iflas eder ve Mısır'a vardıklarında armatörün liman parasını ödemediği anlaşılır, geminin üstünde haciz vardır. Liman yetkilileri gemiyi kimsenin uğramadığı demirleme alanına çekerler. Mürettebattan gemiyi olası tehlikelere karşı hareket ettirebilecek sayıda kişinin kalması gerektiğini belirtirler. Zabitlerden bir kişi, iki gemici, bir makineci, mutfaktan bir kişi, bir usta gemici ile beraber toplamda altı kişinin gemide kalması gerekmektedir. Pasaportları ellerinden alınan mürettebatın ne zaman biteceği belli olmayan maceraları, Mısır açıklarında böylece başlar. Yolculuğun başında başlayan gruplaşmalar zamanla yerini sert tartışmalara bırakır. Yiyecek ve içeceğin iyice azalmasıyla kavgalar büyür ve gemi insanın insanı avladığı bir alana dönüşür."

"DOLANMA"

Muhammet Uzuner, Defne Halman, Baran Şükrü Babacan ile Murat Kılıç'ın oynadığı filmin yönetmenliğini Tunç Davut yaptı.

Batı Karadeniz'in bir köyünde kaçak odun keserek dış dünyadan yalıtılmış aile yadigarı bir evde yaşamlarını zorluklarla sürdüren iki erkek kardeş ile bir kadının hikayesini anlatan film, doğaya ve kendilerine yabancılaşan, ilişkileri birbirine dolanan bu üç kişinin umutsuzluklarını sorguluyor.

"AŞKA ÖZGÜRLÜK"

Başrollerinde Julianne Moore, Ellen Page, Steve Carell ve Michael Shannon gibi oyuncuların bulunduğu filmin yönetmenliğini Peter Sollett üstlendi.

2008 yılında Oscar ödülü alan aynı isimli kısa belgesele dayanan "Aşka Özgürlük", iki kadının toplumda kabul görmeyen ilişkileri nedeniyle, devlete ve önyargılara karşı verdiği mücadeleyi konu alıyor.

"LİFE"

Anton Corbijn'in yönettiği filmde Robert Pattinson, Dane Dehaan, Joel Edgerton ile Alessandra Mastronardi oynuyor.

 Toronto ve Los Angeles'ta çekimleri yapılan film, 1955 yılında Magnum fotoğrafçısı Dennis Stock'un (Robert Pattinson) Life dergisi için oyuncu James Dean'in (Dane Dehaan) fotoğraflarını çekmekle görevlendirilmesini ve zamanla gelişen dostluklarının hikayesini anlatıyor.

"MACBETH"

Oscar adayı Michael Fassbender ve Oscar ödüllü Marion Cotillard'ın başrollerini paylaştığı filmde; Elizabeth Debicki, Sean Harris, David Thewlis ile Jack Reynor gibi isimler rol aldı.

Shakespeare'in en önemli eserlerinden birinin başkahramanı olan "Macbeth"i anlatan ve gösterime girdiği ülkelerde oldukça ses getiren film, korkusuz bir savaşçının hırs, ihanet ve ihtiras dolu hikayesini anlatıyor.

İddialı savaş sahneleriyle daha önceki Shakespeare uyarlamalarından ayrılan filmin yönetmeni Justin Kurzel, hikayenin acımasız tarafına odaklanarak savaşın ve kanın kuralları nasıl değiştirdiğini perdeye taşıyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi