Görüş Bildir

Damla Sönmez Milano’da ödüle layık görüldü

Ünlü oyuncu Damla Sönmez, “Deniz Seviyesi” filmindeki başarısıyla Milano Uluslar arası Film Festivali’nde “ En İyi Kadın Oyuncu” seçildi. Milano’da ödüle layık görülen Damla Sönmez davetliler tarafından ayakta alkışlandı.

Damla Sönmez Milano’da ödüle layık görüldü

Milano Uluslararası Film Festivali’ne “Deniz Seviyesi” filmi damgasını vurdu. Filmin başrol oyuncusu Damla Sönmez “En İyi Kadın Oyuncu”, filmin yönetmenleri Nisan Dağ ve Esra Saydam ise “En İyi Yönetmen” dalında ödül kazandı. Film ekibi önceki gün ödüllerini teslim almak ve festival kapsamında filmin gösterimine katılmak üzere Milano’daydı. Sönmez, ödülü aldıktan sonra “Ödül kazanmak her zaman çok gurur verici. Bu ödülü uluslararası alanda kazanmaksa çok heyecan verici bir şey. Çünkü bu aynı dili, dini, kültürü paylaşmadığımız insanlarla duygudaşlık kurabiliyoruz demek. Bu sinemanın birleştirici gücü demek. Birlik olmak Türkiye için de bugün en çok ihtiyacımız olan şey. O yüzden bu ödül çok daha anlamlı hale geliyor. Çok teşekkür ederim” diye konuştu. Oyuncunun konuşması izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. 

GİORGİO ARMANİ DAMLA SÖNMEZ’İ TEBRİK ETTİ

Filmin gösterimine ve ödül törenine Giorgio Armani de katıldı. Ünlü modacı, tören sonrası filmi çok beğendiğini belirterek Damla Sönmez’i kutladı. Sönmez’e İtalyan TV kanalları da büyük ilgi gösterdi. ünlü oyuncu, kanallara verdiği röportajda “Bu sefer filmimiz için buradayım. Ama muhakkak Milano’yu gezmeye de geleceğim” dedi. Sönmez bu başarısıyla daha önce aynı ödülü alan Charlize Theron, Renee Zellweger, Kristen Stewart gibi dünyaca ünlü yıldızların arasına girdi.  

Kaynak: Hürriyet

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi