Diva Bülent Ersoy, o sahnede ben kız oğlan kızım diyerek şoke etti! Kimdir?

Şarkılarının yanı sıra esprileriyle de beğeni toplayan Diva, kendisini yanına çağıran bir dinleyicisine, “Geleceğim fakat korkuyorum, başıma bir şey gelir. Biliyorsunuz hâlâ kız oğlan kızım” diye takıldı.Geçtiğimiz günlerde “evleniyor” iddialarına yönelik açıklamalar yapan sanatçı, “Hamileyim. Bu ne kadar doğruysa o haberler o kadar doğrudur” diyerek şaşırtmıştı.

Diva Bülent Ersoy, o sahnede ben kız oğlan kızım diyerek şoke etti! Kimdir?

Sanatçı sözlerini şöyle sürdürdü: “Evlilik defteri kapandı. Türkiye’de beni cezbedecek yakışıklılıkta erkek yok.” Ersoy’un adı bir süredir Berk Yılmaz ile anılıyor.

Birçok ünlü ismin katıldığı düğüne Bülent Ersoy’un sözleri damga vurdu. Nikah salonuna girer girmez, “Ben bu düğüne şahit olarak değil gelin olarak geldim, herkes ona göre davransın” diyen sanatçı, herkesi güldürdü. Ersoy, nikah töreni sırasında yaptığı “Benim gibi afet bir hatun dururken, bu sıska hatunu mu aldın Hasan! Allah seni bildiği gibi yapsın” esprisiyle de damadı terletti. burcu Esmersoy törene sevgilisi Tuna Aksu ile katıldı. Türk müziğinin en güçlü seslerinden birisi olan geçtiğimiz haftalarda hakkında çıkan domuz gribine yakaladı söyletileri çıkan Diva dünya evine giriyor iddiaları gelmeye başladı. Beyazlar içinde sahneye çıkan Bülent Ersoy, “Evlilik hazırlıkları içerisindeyim” diyerek sevgilisi Berk Yılmaz’la nikâh masasına oturacağının sinyalini verdi.

Belçika’dan özel olarak sipariş ettiği beyaz bir elbise giyen ünlü sanatçı, yaklaşık üç saat boyunca konuklarına unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşattı. Sahne performansı ayakta alkışlanan Ersoy, “Galiba ben sahnelerde ölürsem en çok Zeki Müren sevinir” diye konuştu. Beyazlar içinde sahneye çıkan Bülent Ersoy, “Evlilik hazırlıkları içerisindeyim” diyerek sevgilisi Berk Yılmaz’la nikâh masasına oturacağının sinyalini verdi.

Whatsapp Haber Aboneliği

 Türkiye sanat müziği denilince akla gelen ilk isim olan diva bekarlığa veda mı ediyor bakın o açıklama kimden geldi.Geçtiğimiz yıllarda yaptığı evililikler ile adından söz ettiren bülent ersoy en son olarak yarışmacısı ile evlenmişti Yeşilçam Oyuncusu Oya Aydoğan Yaptığı Açıklamada öyle bir iddia ortaya attıki yenilir yutulur gibi değil.Türkiye türk sanat müziğine sesi ve yorumlarıyla bir döneme damgasını vuran diva lakaplı bülent ersoy hakkında sanatçı dostu oya aydoğan’dan vahim açıklama geldi Aydoğan çıktığı tv programında yaptığı açıklama ile divanın evlilik yolunda olduğunu iddia etti.İzmir’deki birkaç sene süren ilişkisinin tamamen bittiğini, eski kayınvalidesinin de çok iyi arkadaşı olduğunu, hala görüştüklerini, onunla bir dargınlıklarının olmadığını söyleyebilirim

Oya Aydoğan Ünlü şarkıcı Diva’nın evlilik yolunda olduğunu söyledi.Genç yakışıklı biriyle flört eden Bülent Ersoy evliliklerinin çok yakında olacağını dile getirdi.

“Söylemezsem Olmaz” programının yorumcularından Oya Aydoğan, canlı yayında yakın arkadaşı Bülent Ersoy hakkında şok açıklamalarda bulundu.

İZMİR’Lİ ESKİ EŞİYLE İLİŞKİSİNİ BİTİRDİ

İşte Aydoğan’ın olay yaratan açıklamaları: “Bülent şu sıralar gelinlik diktiriyor olabilir. Çok ani bir nikâh yapabileceğinden cuma günü bahsetmiştik. Ben de çok detaylı bilmiyorum ama İzmir’deki birkaç sene süren ilişkisinin tamamen bittiğini, eski kayınvalidesinin de çok iyi arkadaşı olduğunu, hala görüştüklerini, onunla bir dargınlıklarının olmadığını söyleyebilirim.

GENÇ BİRİYLE FLÖRT EDİYOR

Ancak çok yakışıklı bir gençle flört ettiğini ve en kısa zamanda evlilik hazırlığı içinde olduğunu net biçimde biliyorum. Bülent bu aralar terzilerde dolaşıyor, onun aklında bir gelinlik vardır onu arıyordur.”

Bülent Ersoy, 1998’de bir yıl süren ilk evliliğini 20 yaşındaki Cem Adler ile yapmıştı.4 ay süren ikinci evliliğini ise 2007’de 24 yaşındaki Armağan Uzun ile yapmıştı.Ersoy, son olarak kendisinden 38 yaş küçük Berk Yılmaz ile aşk yaşamıştı

Bursa’da hayranlarıyla buluşan Bulgaristanlı dünyaca ünlü pop şarkıcısı Azis’in söylediği “En büyük hayalim Bülent Ersoy ile düet yapmak” sözleri kendisine sorulan usta sanatçı, “Kendisini hiç tanımıyorum, beni bağışlasın. Bu belki benim bir eksikliğim olabilir. Ben bir tek Tarkan Bey’le bir düet yaptım. Ondan sonra pek düşünmedim. Sakın ukalalık olarak nitelendirilmesin” diye konuştu.

GELİNLİK ARIYORDUR”

“Bülent şu sıralar gelinlik diktiriyor olabilir. Çok ani bir nikâh yapabileceğinden cuma günü bahsetmiştik. Ben de çok detaylı bilmiyorum ama İzmir’deki birkaç sene süren ilişkisinin tamamen bittiğini, eski kayınvalidesinin de çok iyi arkadaşı olduğunu, hala görüştüklerini, onunla bir dargınlıklarının olmadığını söyleyebilirim. Ancak çok yakışıklı bir gençle flört ettiğini ve en kısa zamanda evlilik hazırlığı içinde olduğunu net biçimde biliyorum. Bülent bu aralar terzilerde dolaşıyor, onun aklında bir gelinlik vardır onu arıyordur.”

Türkiye türk sanat müziginin en usta isimlerinden birisi olan giyidiği ve yaşamında her hareketi dikkat çeken diva lakaplı bülent ersoy bursada vereceği konser öncesi çok ömenli açıklamalar verdi. Bulgar sanatçı Azis’i tanımadığını belirterek, Tarkan’dan sonra kimseyle düet yapmayı düşünmedim dedi.Ondan sonra pek düşünmedim. Sakın ukalalık olarak nitelendirilmesin diye konuştu.

Bursa’da, vereceği bir konser öncesi kameralara konuşan müziğin divası Bülent Ersoy, kendisiyle düet yapmak isteyen Bulgar sanatçı Azis’i tanımadığını belirterek, “Tarkan’dan sonra kimseyle düet yapmayı düşünmedim” dedi.

Türk müziğinin divası Bülent Ersoy dün gece bir gece kulübünde sahne almak için Bursa’daydı. Konser öncesi, gece kulübünün önünde bekleyen gazetecilerin sorularını cevaplayan Ersoy, Bursalı olduğunu hatırlatarak “Burada kendi yerim gibi rahatım. İnşallah insanlarla da bütünleşebilirim. İçeride de çok güzel bir ortam olduğunu sanıyorum” dedi.

“AZİS’İ HİÇ TANIMIYORUM”

Bursa’da hayranlarıyla buluşan Bulgaristanlı dünyaca ünlü pop şarkıcısı Azis’in söylediği “en büyük hayalim Bülent Ersoy ile düet yapmak” sözleri kendisine sorulan usta sanatçı, “Kendisini hiç tanımıyorum, beni bağışlasın. Bu belki benim bir eksikliğim olabilir. Ben bir tek Tarkan Bey’le bir düet yaptım. Ondan sonra pek düşünmedim. Sakın ukalalık olarak nitelendirilmesin” diye konuştu.

“YAŞAYANLARIN İÇERİSİNDE EN BÜYÜK REPERTUVARA SAHİBİM”

Bülent Ersoy sahip olduğu repertuvar için de iddialı konuştu. TRT repertuvarında 52 bin eserin kendisinde bulunduğunu iddia eden Ersoy, şunları söyledi: “Yaşayanların içerisinde en büyük repertuvara sahibim. Bu konuda pek mütevazi olamayacağım çünkü gerçek. Güzellik veya şıklık söz konusu olsaydı farklı yorumlanabilirdi ama repertuvar konusunda söylediğim son noktadır. Bunun üzerine kimse konuşamaz zaten.”

Bülent Ersoy konserde sevenlerine unutulmaz bir gece yaşattı. Hayranları bazı şarkılarda usta sanatçıya eşlik ederken bir hayranı Ersoy’a, üstünde “sana mutluluk ve huzur vermesi dileğiyle” yazan bir hediye verdi. Diva ise hediyenin üstündeki yazıyı sahnede okuyarak hayranına teşekkür etti. Bülent Ersoy zaman zaman orkestra ile de şakalaşırken, Ersoy ve orkestranın performansı birçok kez alkış aldı.

 Yaptığı Her Hareket ile olay olan usta solist bu kez trafiği kilitledi haliyle olnlar oldu sürücüler zor anlar yaşadı.Türk Sanat Müzğinin divası sayılan ersoy yolu kapattı olanlar oldu Türkiyenin gelmiş geçmiş en güçlü seslelerinden birisi olan geçtiğimiz günlerde 7 saat bakım salonunda makyaj yaptıran bülent ersoy’a Protesto şoku geldi.usta sanatçı Bülent Ersoy önceki akşam Nişantaşı’nda bulunan modacısını ziyaret etti. Ersoy’un minibüsünün sokağı kapatmasına tepki gösteren vatandaşlar araçlarından inerek Diva’nın minibüsünü çekmesini istedi.Tepkilere duyarsız kalmayan sanatçı şoförüne talimat vererek yolu açtırdı.

Ersoy’un minibüsünün sokağı kapatmasına tepki gösteren vatandaşlar araçlarından inerek Diva’nın minibüsünü çekmesini istedi.Konser kıyafetlerinin dikimi için yaklaşık 5 saat provada kalan sanatçı, kırmızılar içerisinde modacısının binasını terk etti.Moda binasının olduğu tek şeritlik sokağını VIP minibüsüyle kapatan Ersoy’a halk tepki gösterdi.Ersoy’un minibüsünün sokağı kapatmasına tepki gösteren vatandaşlar araçlarından inerek Diva’nın minibüsünü çekmesini istedi.Tepkilere duyarsız kalmayan sanatçı şoförüne talimat vererek yolu açtırdı.

Türk Sanat Müziğinin Duayen İsimlerinin Başında Gelen Söylediği şarkılar ile bir döneme damgasını vuran Bülent Ersoy gününü kuaförde bitirdi Türkiyenin gelmiş geçmiş en ünlü sanatçılarından birisi olan diva lakaplı bülent ersoy adından yine söz ettirmeyi başardı Bakım Salonunda 7 saat kalarak kendi rekorunu egale etti.Bülent Ersoy önceki gün Etiler’deki bir kuaför kaldı. Tepeden tırnağa bakıma giren sanatçı, içeride tam 7 saat kaldı.Güzel şarkıcı yine kuaförde tepeden tırnağa değişerek yine güzelliğiyle herkesi üzerine çekti.Sürpriz buluşma yıllar önce bir yarışma programında işbirliği yapan ikilinin yeni proje üzerinde çalıştığı ihtimalini akla getirdi.

Bülent Ersoy, pazartesi gününü kişisel bakıma ayırdı. Sanatçı, saat 15:00 sularında girdiği kuaföründen 22:00’de çıkabildi. Bu süre içinde cilt bakımı, saç ve makyaj uygulaması yaptıran Ersoy, çıkışta Etiler Günaydın Steak House’a geçerek yapımcı Osmantan Erkır’la buluştu.Sürpriz buluşma, yıllar önce bir yarışma programında işbirliği yapan ikilinin yeni proje üzerinde çalıştığı ihtimalini akla getirdi.İddialı tarzıyla her zaman dikkatleri üzerine çeken Bülent Ersoy, kuaförde biri beyaz diğeri siyah renkte iki farklı peruğu üst üste taktırdı.

BÜLENT ERSOY KİMDİR?

Türk Sanat Müziği’nin güçlü sesi.Bülent Ersoy, 1952 yılında Malatya’da dünyaya geldi. 1960 yılına kadar Malatya’da kaldı. Daha sonra ailesiyle birlikte İstanbul’a göç etti. Esas adı Bülent Erkoç’dur. Çok küçük yaşlardan itibaren müzikle ilgilenmeye başladı. Melahat Pars, Rıdvan Aytan gibi üstadlardan ve belediye konservatuarı hocalarından özel dersler aldı. İstanbul Belediye Konservatuarı‘nı bitiren değerli sanatçı, aldığı akademik terbiye vasıtasıyla hem Tanrüzikal tecrübelerini geliştirme fırsatı buldu.İlk olarak 1970 yılında Üsküdar Fıstıkağacı’nda dönemin ilk aile gazinolarından birisi olan “Özlem” Aile Gazinosu’nda sahneye çıkarak sahne hayatına başladı. Fikret Torun‘un Sunar Konser Bürosu olarak düzenlediği ses yarışmasına katılarak bu yarışmada birinciliği kazanmış ve 1000 lira para ödülü almıştır. Sonrasında bu gazinoda üç ay kadar assolist olarak çalışmıştır.1971 yılında Saner Plak’tan çıkan kırkbeşlik plağı ilk albüm çalışması oldu. Bu çalışmada, güfte ve bestesi bestekâr Muzaffer Özpınar‘a ait “Lüzûm Lalmadı” ve “Neye Yarar Gelişin” adlı eserleri seslendirdi. Sahneye ilk adımını 1974 yılında Büyük Maksim Müzikholleri‘nde attı ve müzik dünyasına bomba gibi düştü. Ancak gerçek soy ismi Erkoç olan sanatçının soyadı Müjdat Gezen tarafından Ersoy olarak değiştirilmiştir. Bu yıllardan itibaren gerek ismi gibi “bülend-paye” sesiyle gerekse hanımefendi kişiliğiyle Türk halkının beğenisini kazandı.Bülent Ersoy, Müzeyyen Senar Ekolü’nün temsilcisi olarak başladığı sanat hayatında, akademik sanat kariyerinin de yüksek olması hasebiyle olağanüstü bir yorumcu ve büyük bir tavrın sancaktarı oldu.

 “Baharı Bekleyen Kumrular Gibi“, “Dert Çekmeye Gidiyorum” gibi her okuduğu şarkıyla grafiği sürekli yukarı tırmandı. O yıllarda TRT’ye, musikimizin bahtsızlığından ötürü kenara itilmiş, klasik makamlarda eski ve kalıcı eserler yorumladı. Yetmişli yılların ortasında daha da ileri giderek; o günkü müzik piyasasında pop, arabesk ve fantezi vb. gibi ticari şarkılar revaçta olmasına karşın Itrî‘nin “Tut-î Mucize-I Gûyan“ı gibi eserlerden oluşan koyu klasik bir uzunçalar yaptı. Bu ilk uzunçalar çalışması müzik piyasasında ki tüm hesapları altüst etti ve satış rekoru kırdı.Ağustos 1980’de İzmir Fuarı’nda seyircilerden gelen tezahürat sonrası göğüslerini açınca İzmir Cumhuriyet Savcılığı, hakkında soruşturma açtı. Eylül 1980’de İzmir Kordon’daki evinde bir hâkime hakaret edince tutuklanarak 45 gün hapis cezası aldı ve Buca Cezaevi’nde tutuklu kaldı.14 Nisan 1981’de Londra‘da Charring Cross Hastanesi’nde geçirdiği cinsiyet değiştirme ameliyatıyla kadın oldu, ancak “pembe nüfus kağıdı” alması yıllar sonra, sahne yasağını da kaldıran dönemin başbakanı Turgut Özal‘ın öncülüğünde çıkartılan bir kanun sayesinde oldu.Bülent Ersoy’a 12 Eylül darbesi sonrası Haziran 1981’de diğer travesti ve transseksüel sanatçılarla birlikte sahne yasağı getirildi. Bu dönemde kariyerine Almanya’da devam eden sanatçı orada Türk filmlerinde oynamaya devam etti, bir müddet de Avustralya’da yaşadı. 1988 yılında Türkiye’ye döndü.Yurtiçinde ve yurtdışında yüzlerce konser veren Bülent Ersoy, “Düşkünüm Sana“, “Yaşamak İstiyorum“, “Biz Ayrılamayız” ve “Ablan Kurban Olsun Sana” gibi satış grafiği çok yüksek albümlere imza attı. 1995 tarihini taşıyan “Benim Dünya Güzellerim“, S Müzik etiketiyle çıkan ilk albümü oldu. Selçuk Tekay‘ın müzik yönetmenliğini, Özkan Turgay‘ın aranjörlüğünü yaptığı albümde on şarkı seslendirdi. Aynı yıl janrına ve yorumuna uygun olarak “Alaturka 95” adında bir albüm yaparak Klasik Türk Musikisi’ne hizmetini de eksik etmedi. Muzaffer Özpınar’ın yönetmenliğini yaptığı albümde Hacı Arif Bey, Münir Nureddin Selçuk, Selahaddin Pınar, Kadri Şençalar, İsmail Hakkı Bey, Kemani Serkis Efendi gibi birçok üstâdın eserlerine yorumuyla hayat verdi. Ondört eserin yeraldığı çalışmada; “Aziz İstanbul”, “Dönülmez Akşamın Ufkundayım”, “Nerelerde Kaldın Ey Servi Nazım” gibi klasik eserlerin yanında “Alıverin Bağlamamı Çalayım” ve “Karam” adlı iki de anonim türküye de yer verdi.1989 yılında Adana’da verdiği bir konser sırasında bir seyirciden gelen “Çırpınırdı Karadeniz” adlı isteği okumadığı için Hacı Tepe isimli kişi tarafından kurşunlanarak bir böbreğini kaybetti.

Bülent Ersoy, bir sonraki çalışmasını 1997 yılında yayınladı.

“Maazallah” ismini taşıyan albüm, piyasaya sürülmeden dahi yüksek siparişler aldı ve büyük yankı uyandırdı. Albümün hazırlık aşamasında bu sefer Halil Karaduman ve Osman İşmen‘le çalışan sanatçı, popüler şarkılardan ve anonim türkülerden oluşan bir repertuar seslendirdi. Albüme ismini veren “Maazallah” adlı şarkısının video klibi ise büyük ses getirdi.Bülent Ersoy’un son albümü ise 2002 senesinde çıkardığı “Canımsın” albümüdür.Otuz yıla yaklaşan sanat yaşamında pek çok ilke imza atan Bülent Ersoy, dünyaca ünlü yıldızların sahne aldığı salonlarda konser verdi. 1980 yılında London Palladium‘da ve 1983 yılında Madison Square Garden‘da sahne alan ilk Türk sanatçısı oldu. 30 Mart 1997’te ise Ümmü Gülsüm‘den sonra, etnik müzik sazlarıyla Paris Olympia müzikholünde sahne alan ilk sanatçı oldu. Dario Moreno‘dan sonra Olympia’da konser veren ilk Türk sanatçısı olan Bülent Ersoy, elli kişiden oluşan orkestrasıyla dört saat süren bir program sundu.Bugüne değin otuzun üstünde albüme imzasını atan sanatçı, Türk Müzik Tarihi’ne ismini altın harflerle yazdırdı ve klasik, alaturka şarkılar alanında gelmiş geçmiş en önemli yorumcular arasında yer aldı. Müzik yaşamı boyunca sayısız ödül aldı. Herkesin takdirini kazanan geniş entervalli ve yüksek volümlü sesi, Japonya’da ses laboratuvarlarında yapılan testler sonucu “yüzde yüz kusursuz” bulundu ve 1997 yılında Uluslararası Montu Merid Müzik Doktoru ünvanıyla ödüllendirildi.

Evlilikleri :

1. evliliği :1998 yılında Cem Adler ile evlendi, 1999 yılında boşandı.

2. evliliği : 2007 yılında Armağan Uzun ile evlendi, 2008 yılında boşandı.

Popstar Alaturka adlı şarkı yarışmasında jüri üyeliği yapmıştır.

Albümleri :

1973 – Ah Tut-i Mucize Guyem

1975 – Şöhretler

1975 – Konser 1

1976 – Toprak Alsın Muradımı

1976 – Bir Tanrıyı Bir de Beni

1976 – Konser 2

1977 – Konser 3

1978 – Orkide 1

1978 – Ölmeyen Şarkılar

1979 – Orkide 2

1979 – Meyhaneci

1980 – Dolmamış Çilem

1980 – Beddua

1981 – Mahşeri Yaşıyorum

1981 – Yüz Karası

1983 – Ak Güvercin

1983 – Ne Duamsın Ne De Bedduam

1984 – Düşkünüm Sana

1985 – Yaşamak İstiyorum

1986 – Anılardan Bir Demet

1987 – Avustralya Konseri

1987 – Suskun Dünyam

1988 – Biz Ayrılamayız

1988 – Anılardan Bir Demet

1989 – Öptüm

1989 – İstiyorum

1989 – Şiirlerle Şarkılarla

1989 – Seçmeler

1989 – Bizim Hikayemiz

1991 – Bir Sen, Bir De Ben

1992 – Ablan Kurban Olsun Sana

1993 – Sefam Olsun

1995 – Benim Dünya Güzellerim

1995 – Alaturka 95

1997 – Maazallah

2000 – Alaturka 2000

2002 – Canımsın

2011 – Aşktan Sabıkalı

Filmleri :

1976 – Sıralardaki Heyecan

1977 – Ölmeyen Şarkı

1978 – İşte Bizim Hikayemiz

1980 – Beddua

1981 – Yüz Karası

1984 – Acı Ekmek

1984 – Asrın Kadını

1985 – Tövbekar Kadın

1986 – Efkarlıyım Abiler

1988 – Biz Ayrılamayız

1989 – Anılar

1989 – İstiyorum

Kaynak: Diyarbakır Söz