Görüş Bildir

Efsane sanatçı Turan Özdemir anjiyo oldu, Turan Özdemir’in sağlık durumu nasıl?

Efsane sanatçılardan olan Turan Özdemir, bir süredir yaşadığı bacak ağrısı nedeniyle anjiyo oldu. Turan Özdemir’in sağlık durumu iyi olduğu için aynı gün taburcu edildi. Efsane sanatçı Turan Özdemir’i hastanede sevenleri yalnız bırakmadı.

Efsane sanatçı Turan Özdemir anjiyo oldu, Turan Özdemir’in sağlık durumu nasıl?

Efsane sanatçılardan olan Turan Özdemir, bir süredir yaşadığı bacak ağrısı nedeniyle anjiyo oldu. Turan Özdemir’in sağlık durumu iyi olduğu için aynı gün taburcu edildi. Efsane sanatçı Turan Özdemir’i hastanede sevenleri yalnız bırakmadı.

Akşam’ın haberine göre Efsane oyuncu Turan Özdemir’in bacağındaki ağrının sebebini öğrenmek için el bileğinden girerek Radial arter yoluyla anjiyo yaptıklarını kaydeden İzmir Üniversitesi Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. İstemihan Tengiz, “Bacak damarlarının yanı sıra kalp damarlarını kontrol ettik ve gerekli müdahaleyi yaptık. Kendisi kısa sürede eski sağlığına kavuşarak sahneye dönecek. Radial arter girişimleri hasta için oldukça konforlu bir uygulama. Aynı seansta bacak ve kalp damarlarını kontrol edilebiliyoruz. İşlem sonrası kum torbası ve kapama cihazı gibi kanamayı durdurmaya yönelik ek cihaz veya yönteme gerek kalmıyor. İşlemin ardından kanama kontrolü için sadece bandaj ile hafif bası uygulaması yeterli oluyor. Radial arterin etrafında sinir veya başka bir damar yer almadığı için komplikasyon oranları oldukça düşük. Bu yöntemle hasta konforlu şekilde operasyon geçiriyor ve operasyondan birkaç saat sonra taburcu ediliyor” dedi.

“HİÇ AĞRI HİSSETMEDİM”

Sohbet ederek anjiyo olduğunu anlatan tiyatro sanatçısı Turan Özdemir ise hiç ağrı hissetmediğini belirterek "Ayrıca sağlık kalitemin yükselmesi için hepimizin düşmanı olan sigarayı bıraktım. Son filmim Mavi Bisiklet ile ay sonunda Berlin Film Festivalinde Türkiye’yi temsil edeceğiz. Sağlığıma kavuşmanın ardından ikinci bir mutluluğu da kazanacağımız ödülle yaşayacağım” diye konuştu.

Turan Özdemir Kimdir?

Turan Özdemir, 10 Kasım 1952 tarihinde Muğla’nın Yatağan ilçesinde doğmuştur. Annesinin adı Suzan, abisinin adı Esat’tır.

Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nden mezun olduktan sonra İzmir Devlet Tiyatrosu’nda görev aldı. Bir süre İzmir Devlet Tiyatrosu'nda görev yaptıktan sonra, ardından İstanbul’a yerleşti.

2001 yılından itibaren kamera karşısına geçerek bir çok sinema filminde görev aldı.

Turan Özdemir, oyuncu kadrosu Muğlalı vatandaşlardan oluşan ve çekimleri de yine Muğla’da gerçekleştirilen “Dondurmam Gaymak” adlı sinema filminin başrol oyuncusu bu filmle ünlendi. Pis Yedili dizisinde öğretmen Hasan Paşa karakterini canlandırmaktadır.

Turan Özdemir, reklam filmasının yanında, seslendirme sanatçılığı yapmaktadır. Turan Özdemir, bir sakız markasının reklamlarında da oynadı.

10 Haziran 2006 tarihinde 13. Altın Koza Film Festivali'nde en iyi erkek oyuncu ödülünü aldı.

21 Mayıs 2010 günü Muğla'nın Ortakent beldesinde yolun üzerindeki kedinin ezilmesini önlemeye çalışırken bir motosikletin çarpması sonucu ağır yaralandı. Beyin kanaması geçiren sanatçı 9 Haziran 2010 gününe kadar yoğun bakımda kaldı.

Turan Özdemir, Müzeyyen hanım ile evli olup Ezgi adında biri kız, 2 çocuk babasıdır.

Filmleri

2011 - Pis Yedili

2010 - Geniş Aile

2009 - Gölgedeki Renkler

2009 - Babam Büfe

2008 - Üvey Aile

2008 - Mevlana Aşkın Dansı

2008 - Geç Gelen Bahar

2008 - Yağmurdan Sonra

2007 - Adem'in Trenleri

2007 - Mavi Gözlü Dev

2007 - İki Yabancı

2005 - Dondurmam Gaymak

2004 - Kadın İsterse

2004 - Cennet Mahallesi

2003 - Estağfurullah Yokuşu

2002 - Çekirdek Aile

2002 - Aslı ile Kerem

2001 - Tatlı Hayat

Dondurmam Gaymak

Dondurmam Gaymak, 2005 Yüksel Aksu yapımı film. Filmde Muğla'da bir sahil kasabasında motorsikletiyle dondurma satan bir adamın hikâyesi anlatılır. Oyunculardan sadece Turan Özdemir'in profesyonel oyuncu olması dikkati çekmiştir. Diğer oyuncuları ise yörenin insanlarıdır. Memet Ali Alabora ise çekimlerden önce oyuncuları eğitmiş, çekimler sırasında ise oyuncu koçluğu yaparak filme katkıda bulunmuştur.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi