Görüş Bildir

Efsane sanatçı Yasemin Kozanoğlu çöp poşeti ile sokak köpekleri için et topladı, kimden aldı?

Uzun süredir yurtdışında olan Yasemin Kozanoğlu, Etiler'de elinde çöp poşetiyle görüntülendi. Sokak hayvanları için et topladığını söyleyen Kozanoğlu, allbüm müjdesi verdi.

Efsane sanatçı Yasemin Kozanoğlu çöp poşeti ile sokak köpekleri için et topladı, kimden aldı?

Uzun süredir yurtdışında olan Yasemin Kozanoğlu, Etiler'de elinde çöp poşetiyle görüntülendi. Sokak hayvanları için et topladığını söyleyen Kozanoğlu, allbüm müjdesi verdi.

Türk müziğinin başarılı güzeli Yasemin Kozanoğlu sokakta yaptığı hareketle bir kez daha gönüllerde taht kurdu. Etiler'de elinde çöp poşetiyle görüntülenen güzel şarkıcı sokak hayvanları için et topladığını söyledi. Bu açıklamalarıyla tüm Türkiye’nin gönlünde bir kez daha taht kurdu.

Etilerde elinde çöp poşeti ile objektiflere yakalanan Yasemin Kozanoğlu açıklamalarıyla mest etti.

Yasemin Kozanoğlu’nun açıklamaları şu şekilde…

"Sokak hayvanları için et ve kemik topluyorum. Bu soğuk havada yardıma ihtiyaçları var" dedi. "Uzun süredir yurtdışında yaşıyorum. Ülkemi çok özledim. Bir albüm projem var. Bu devirde şarkı okumak ve seçmek çok zor. Zamanla şarkılarımı tamamlayıp, sizlerle paylaşacağım" şeklinde konuştu.

Yasemin Kozanoğlu Kimdir?

Yasemin Kozanoğlu, 7 Temmuz 1976 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Annesi Ahu Tuğbay, babası Ahmet Kozanoğlu’dur. Anne babası 1986 yılında boşanmıştır. Bundan sonra anneannesi Saadet Hanım tarafından büyütüldü. Beşiktaş Spor Kulübü'nün bir dönem 1940-1950 yılları arasında başkanlığını yapmış olan Abdullah Ziya Kozanoğlu’nun torunudur. İlk eğitimine Hasan Ali Yücel İlkokulu'nda başladı. Ortaokulu ve lisenin ilk iki senesini Ata lisesinde okudu. Son seneyi de Eseniş Lisesinde okuduktan sonra mezun oldu.

Sekiz yıl süresince profesyonel olarak artistik buz pateni sporu yaptı, birçok madalya kazandı.

Londra Amerikan Üniversitesi (American College Of London)'nde iki yıl boyunca 'video production' eğitimi alan Kozanoğlu, eğitimini tamamlayınca Türkiye'ye döner dönmez de çalışmaya başlar.

Bir müzik şirketi olan Raks Marşandiz'de başlayan çalışma hayatı, yönetmen Sinan Çetin'le tanışması sonucu film setlerine doğru kaydı. Önce bir reklam filmi ile kamera karşısına geçti. Ardından Sinan Çetin'in yönettiği Romantik'te rol aldı. ATV için çekilen Çilekli Pasta adlı filmle kamera önündeki çalışmaları devam etti.

Yasemin Kozanoğlu, 1993- 1994 yılları arasında Fenerbahçe eski Başkanı Ali Şen (spor adamı)'in oğlu Adnan Şen ile iki yıl nişanlı kaldı. Sonra ayrıldılar. 1995 yılında yarışma organizatörü Özcan Sandıkçıoğlu'nun oğlu Can'la tanıştı. Bir yıl süren aşktan sonra yollarını ayırdılar. Akmerkez'in sahibinin oğlu, Dinçkök ailesinin genç üyesi Raif Dinçkök'le flört etti. Sonraki aşkı ünlü kaçakçı sosyetik Ayşegül Nadir'in oğlu Serkan Nadir'di. 2004 yılında Kanadalı DJ Aly ile birlikte oldu.

Mankenlik ve oyunculuktan sonra DJ’lik yaparak müzik dünyasına da adım attı. İstanbul’da birçok gece kulübünde performans sergileyen Kozanoğlu bir de albüm hazırladı.

Yasemin Kozanoğlu 2003 yılında Gülfem karakterini canlandırdığı ve yayını sadece 8 bölüm süren Hürrem Sultan adlı dizide başrollerini paylaştığı, Ali Sürmeli, Gülben Ergen ve Deniz Türkali ile birlikte rol aldı.

2004 yılında ATV'de yayınlanan sunuculuğunu Seray Sever'in yaptığı “Ünlüler Çiftliği” adlı yarışmaya katılıp, Seren Serengil, Harun Kolçak, Zeynep Özal, Ferhat Güzel, Ercan Akışık, Yasemin Kozanoğlu, Yunus Günçe ve Hakan Ural ile yarıştı. Bu yarışmanın birincisi Ercan Akışık olmuştur.

2007 yılında “Avrupalı” adlı sinema filminde Cem Davran, Yasemin Kozanoğlu, Sema Öztürk, İlknur Soydaş ve Aydemir Akbaş ile beraber başrolde oynadı.

Filmleri ve Dizileri

Oyuncu

2007 - Avrupalı (Ela) (Sinema Filmi)

2003 - Hürrem Sultan (Gülfem) (TV Dizisi)

2002 - Romantik (Yasemin) (Sinema Filmi)

2001 - Yeşil Işık (Sinema Filmi)

2001 - Avcı (Duygu Güner) (TV Dizisi)

2000 - Çilekli Pasta (Burcu Burkan) (Tv Filmi)

Gülben Ergen Kimdir?

Gülben Ergen, 1972 doğumlu ünlü ses sanatçısı, sinema ve dizi oyuncusu. Mankenlikle başladığı kariyerinde Fırat, Marziye ve Dadı adlı dizileriyle tanınan Ergen, ayrıca albümleriyle de şarkıcılıkta kendini kanıtlamış bir isim. 2004 yılının eylül ayında Sultan’s of the Dance ve Anadolu Ateşi adlı şovlarıyla adını duyuran Mustafa Erdoğan ile evlenen Ergen, 18 Ocak 2007’de bir erkek çocuk dünyaya getirdi.

Gülben Ergen Erdoğan, 25 Ağustos 1972’de Mazhar ve Gülser Ergen’in kızı olarak İstanbul’da dünyaya geldi. İlkokuldan sonra Erenköy Kız Lisesi’nde orta öğrenimini tamamlayan Ergen, lise öğrenimini ise Kadıköy Ticaret Lisesi’nde aldı. Ergen, 1987’de lise 2. sınıftayken katıldığı Sinema Yıldızı Yarışması’nda 2. seçildi. Hürriyet Gazetesi tarafından düzenlenen bu yarışma sayesinde tanınan bir yüz haline gelen Ergen, liseyi bitirdikten sonra mankenlik yapmaya başladı.

1988 yapımı Bülent Ersoy ve İsmet Özhan’ın başrolünde olduğu Samim Değer filmi Biz Ayrılamayız (Mine rolünde), Ergen’in ilk sinema filmi oldu. Yine 1988‘de Kartal Tibet’in yönettiği ve Kenan Kalav’la birlikte oynadığı Deniz Yıldızı filminin ardından, Cüneyt Arkın ile Av (1989), Serdar Gökhan ve Eşref Kolçak’la birlikte ise Kanun Savaşçıları (1989) adlı filmler, 18’indeyken kendisinden beş yaş büyük ağabeyini trafik kazasında kaybeden Ergen’in oynadığı diğer filmler oldu.

Ergen, 1990’da Orhan Kemal’in ünlü eserini TRT ekranına taşıyan ve büyük beğeni toplayan Hanımın Çiftliği adlı dizi filmde; Erol Taş, İlknur Bozkurt ve Fikret Hakan’la birlikte rol aldı. 1991’de Osman F. Seden’in senaryosunu yazıp yönettiği ve Halide Edip Adıvar’ın eserinden uyarlanan Yol Palas Cinayeti, 1992’de ise yine Osman F. Seden imzalı İki Kız Kardeş adlı filmlerde, Aydan Şener’le birlikte kamera karşısına geçti.

1994’te ünlü Maksim Gazinosu’nda, İbrahim Tatlıses’in alt kadrosunda yer alan Gülben Ergen, aynı zamanda ünlü türkücünün Haydi Söyle adlı parçasının klibinde oynadı. Bunun ardından yine 1994’de Tatlıses’in başrolünde olduğu ve yönetmenliğini de üstlendiği ''Fırat'' adlı dizide rol aldı. Ergen, bu dizinin çekimleri sırasında Fırat Nehri’nde geçen bir sahne sırasında kuvvetli akıntı nedeniyle çok zor anlar yaşadı.

Şarkıcılık konusunda da yeteneğini ortaya seren Ergen, 1997‘de ''Merhaba'' adlı ilk albümünü çıkardı. 1998’de cuma, cumartesi ve pazar günleri, Bostancı Gösteri Merkezi’nde Huysuz Virgin (namı diğer Seyfi Dursunoğlu) ile ''Castra Castra Show'' adını verdikleri bir şov sergiledi. Televizyon izleyicileri için hazırladığı ''Gümbür Gümbür Gülbence'' programı ile hayran kitlesini iyice arttıran Gülben Ergen’in atladığı önemli basamaklardan birisi de Kadir İnanır ile birlikte çevirdiği ''Marziye'' isimli dizi oldu. Diziye de ismine veren Marziye karakterini canlandıran Ergen, 1998-2000 yılları boyunca televizyon izleyicisini ekrana kitlemeyi başardı.

1999 yılında Avşa Film Festivali, En İyi Kadın Oyuncu Ödülü başta olmak üzere birçok ödüle layık görülen Gülben Ergen, yıl biterken ''Kör Aşık'' adlı ikinci albümünü piyasaya sürdü. 2000 yılında Haldun Dormen ve Kenan Işık ile birlikte ''Dadı'' adlı dizide buluşan Ergen, ''Melek'' isimli bir dadıyı canlandırdığı bu komedi dizisinde de başarısını gösterdi ve Magazin Gazetecileri Derneği, 9. Altın Objektif Ödülleri’nde 2000 yılının En İyi Kadın TV Yıldızı Ödülü’ne layık görüldü. Ergen aynı zamanda Altın Kelebek, 2000 yılının En İyi Kadın Oyuncusu Ödülü’nün de sahibi oldu.

1998-2001 yılları arasında TGRT'de yayınlanan “Gülbence” adlı programı yayınlandı.

2001’de genel yayın yönetmenliğini üstlendiği Gülbence isimli bir dergi çıkaran Ergen, 2003’de Ali Sürmeli, Yasemin Kozanoğlu ve Deniz Türkali ile birlikte başrollerini paylaştığı, yayını sadece 8 bölüm süren Hürrem Sultan adlı dizide rol aldı. Ünlü kanuni ve Türk müziği orkestra şefi Taşkın Sabah’la çalışmaya başlayan Ergen, son 4 albümünü de (Sade ve Sadece-2002, Uçacaksın-2005, 9+1 Fıkır Fıkır-2005 ve Gülben Ergen-2006) Sabah’ın müzik yönetmenliği eşliğinde hazırladı.

Gülben Ergen, 2004 yılının eylül ayında ''Sultan’s of the Dance'' ve ''Anadolu Ateşi'' adlı şovlarıyla adını dıyuran ve Yılmaz Erdoğan’ın da kardeşi olan Mustafa Erdoğan ile evlendi. Ergen, 18 Ocak 2007’de Atlas ismini verdikleri bir erkek çocuk dünyaya getirdi. Gülben Ergen Erdoğan ve Mustafa Erdoğan çifti, yakınları ve hayranları tarafından hastaneye gönderilecek çiçekler yerine, Tema Vakfı aracılığıyla bağışlanan fidanlarla gerçekleşen Atlas Bebek Ormanı’nı oluşturdu. 2008 yılında müzik çalışmalarına devam eden sanatçı "Aşk Hiç Bitmez" adlı albümü ile müzik piyasasına güçlü bir dönüş yaptı.

14 Mayıs 2008 tarihinde atv'de yayınlanmaya başlayan “Gülben Ergen'le Sürpriz” adlı programı sunmuştur.

2010 yılında Gülben Ergen öncülüğünde başlatılan Çocuklar Gülsün Diye kampanyasının devamı olarak “Çocuklar Gülsün Diye Derneği” kuruldu. Gülben Ergen’in başkanlığını, Araştırmacı Elvan Oktar'ın ise başkan yardımcılığını üstlendiği Çocuklar Gülsün Diye Derneği, Türkiye’de okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmayı amaçlıyor. Şimdiye kadar; Tokat, Mardin, Trabzon, Erzurum, Sinop, Hatay, İstanbul, Aydın, Zolguldak,Van ve Sivas’da olmak üzere toplam 11 anaokulu inşaatı tamamlaıp, içlerini çağdaş bir eğitim için gereken tüm materyallerle donatarak Milli Eğitim Bakanlığı’na teslim edildi.

Meyvesiz bir gün geçiremeyen Gülben Ergen, ev yemeklerini tercih ederken; sebze yemeklerini, köfte-patates kızartmasını ve sıcacık bir domates çorbasını en şık yemeğe tercih edermiş.

Gülben Ergen, 16 Eylül 2013 tarihinde Show TV'de yayınlanmaya başlayan "GÜLBEN" adlı programla ekranlara geri döndü. Programın ilk konuğu Okan Bayülgen olmuştur.

Evlilikleri

1.eşi: Gülben Ergen, Anadolu Ateşi Grubu’nun kurucusu Mustafa Erdoğan ile 5 Eylül 2004 tarihinde evlendiler. 18 Ocak 2007’de Atlas ismini verdikleri bir oğlu oldu. Daha sonra 22 Haziran 2009 tarihinde Ares ve Güney adını verdikleri ikiz oğulları dünyaya geldi. 11 Nisan 2012 tarihinde boşandılar.

2.eşi:Gülben Ergen, 28 Eylül 2014 tarihinde TV sunucusu Erhan Çelik ile İzmir'in Selçuk ilçesinin Şirince köyünde evlendi.

Gülben Ergen, Acun Ilıcalı'nın kanalı TV8'de 3 Ağustos 2015 Pazartesi akşamı yayın hayatına başlayan ve sunuculuğunu Acun Ilıcalı'nın yaptığı 'Rising Star' (Yükselen Yıldız) yarışmasında, Demet Akalın, Mustafa Sandal ve Fuat Güner ile birlikte jüri üyeliği yaptı.

Ödülleri

1987 - Hürriyet Gazetesi Sinema Güzeli 2. ödülü,

1999 - MGD Tv Başarı Ödülü,

1999 - Avşa Film Festivali En İyi Bayan Oyuncu ödülü,

1999 - TGRT Evita Gülbence programının gösterdiği başarılı grafik ödülü

1999 - Magazin Gazetecileri Derneği - 7.Altın Objektif Ödülleri- 1998 yılının televizyon başarısı ödülü

2000 - MGD En İyi TV yıldızı,

2000 - Magazin Gazetecileri Derneği - 8. Altın Objektif Ödülleri - 1999 yılının televizyon en iyi kadın tv yıldızı ödülü

2001 - Magazin Gazetecileri Derneği - 9. Altın Objektif Ödülleri - 2000 yılının televizyon en iyi kadın tv yıldızı ödülü

2001 - Altın Kelebek - 2000 yılının en iyi kadın oyuncusu ödülü

2001 - Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı Onur Üyeliği,

2002 - MGD En İyi Kadın Oyuncu,

2002 - Altın Kelebek En İyi Tv Oyuncusu,

2004 - Kral Tv Video Müzik Ödülleri - En iyi arabesk - fantazi kadın şarkıcı,

2005 - Kadir Has Üniversitesi - En has albüm: Uçacaksın

2005 - 2004 Yılının en iyi tüketicisi ödülü

2005 - 6.Tüketiciyle Dost Altın Kalite Zirvesi 2004 yılının en iyi sanatçısı ödülü

2005 - Fatih Üniversitesi 2004 Yılının En Aktif Kadın Sanatçısı Ödülü

2005 - Müyap en çok satan albüm ödülü (600 binlik satış ile uçacaksın albümü).

2006 - Altın Nota Müzik Ödülleri 2005 yılının en iyi Pop-Fantezi Kadın Sanatçısı ödülü

2006 - Kadir Has Üniversitesi - En has albüm: 9+1 Fıkır Fıkır

2006 - Jetix Ödül Töreni - En iyi kadın şarkıcı

2008 - En İyi Kadın Sanatçı

2008 - En İyi Şarkı (Sürpriz)

2009 - En Çok Satan Albüm (Aşk Hiç Bitmez)

2009 - En Çok İndirilen Albüm (Aşk Hiç Bitmez)

2009 - En Has Albüm (Aşk Hiç Bitmez)

2009 - Yilin Yorumcusu

2009 - AB Kalite Onur Ödülü

2009 - En İyi Pop-Fantezi Kadın Şarkıcı

2009 - Yılın Klibi (Yalnızlık)

2010 - En İyi Düet (Oğuzhan Koç - Giden Günlerim Oldu)

2010 - Yılın Şarkısı (Giden Günlerim Oldu)

2010 - En İyi Pop Kadın Şarkıcı

2010 - En İyi Düet (Oğuzhan Koç - Giden Günlerim Oldu)

2010 - En İyi Albüm

2010 - Yılın Sosyal Girişimcilik Projesi Ödülü

2010 - En Çok İndirilen Şarkı (Giden Günlerim Oldu)

2011 - En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi

2011 - En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi

2011 - En Has Sosyal Sorumluluk Projesi

2011 - En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi

2011 - En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi

2012 - En Çok İndirilen Şarkı (Şıkır Şıkır)

2013 - Yılın Sanatçısı

2013 - Yılın En Başarılı Sosyal Medya Kullanıcısı

2013 - Vakıf Özel Ödülü

2013 - En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi

Albümleri

1997 - Merhaba

1999 - Kör Aşık

2002 - Sade ve Sadece

2004 - Uçacaksın

2005 - Gülben Ergen Live in İstanbul

2005 - 9+1 Fıkır Fıkır

2006 - Gülben Ergen

2008 - Aşk Hiç Bitmez

2009 - Uzun Yol Şarkıları

2011- Şıkır Şıkır

2011 - Hayat Bi Gün

2012 - Durdurun Dünyayı

2013 - Düşman Olmaz Benden

2013 – Sen

2015 - Kalbimi Koydum

Filmleri

1988 - Biz Ayrılamayız

1988 - Deniz Yıldızı

1989 - Av

1990 - Hanımın Çiftliği (TRT)

1991 - Kanun Savaşçıları (TRT)

1992 - İşgal Altında (TRT)

1994-1995 - İki Kız Kardeş (Show TV)

1997 - Fırat (Star TV)

1998-2001 - Marziye (TGRT)

1998-2001 - Gümbür Gümbür Gülbence (TGRT) (talk show, sunucu )

2001-2003 - Dadı (Show TV, atv, Star TV)

2002-2003 - Hürrem Sultan (Star TV)

2006 - Gönül (Kanal D)

2008 - Gülben Ergen'le Sürpriz (atv) (talk show, sunucu )

2009 - Popstar Alaturka (Fox TV) (yarışma, juri )

2011 - 2012 - Gülben (TRT) (Gündüz programı, sunucu)

2012 - Benzemez Kimse Sana (Star TV) (Yarışma )

2013 - Bir Milyon Kimin? (Show TV) (yarışma, juri)

2013 - Gülben (Show TV) (Gündüz programı, sunucu) 2015 - Rising Star (TV8)

Talat Bulut Kimdir?

Talat Bulut, 23 mart 1956’da Sarıkamış Kars'da Medet Bulut - Altun Bulut çiftinin 10uncu çocukları olarak doğdu. Talat Bulut doğduğunda babası Medet Bulut TCDD’a Sarıkamış istasyonunda görevli bir yol memurudur.

1975 yılında Ankara Kurtuluş lisesini bitirdi. Eğitimini, Hacettepe Üniversitesi, Elektronik Mühendisliği bölümünde sürdürürken 2. sınıfta iken tiyatro için okuldan ayrıldı. Talat Bulut, Aynı yıl Ankara Sanat Tiyatrosu'nun oyuncu seçmelerine katıldı, 15 kişi alacaklarmış müracaat eden 450 kişi içinden 15’e girmeyi başardı. Bir sene süren kursu birincilikle bitirdi ve sanat yaşamına 1976 yılında Ankara Sanat Tiyatrosu'nda Dimitrov adlı oyunda sahneye çıkarak başladı.

1979 da Ali Özgentürk’ün yönettiği “Hazal” filminde Türkan Şoray’la birlikte oynayarak sinemaya geçtiği ilk filmi oldu.

Yeşilçam'ın "Binbir surat"ı Talat Bulut, Abuzer Kadayıf'taki rolü için yıllardır uzattığı saçlarına acımadı kestirdi.

Talat Bulut; halen sinema ve dizi filmlerde rol almanın yanısıra bir yıl tekstille uğraştı, şimdilerde ise seslendirme çalışmaları da yapmaktadır.

Talat Bulut, Tiyatro sanatçısı Esin Afşar ile Kerim Afşar'ın kızı Pınar Afşar (Bulut) ile evli ve Hazal (d.1996) adında bir kız babasıdır.

Müzik olarak; en çok Cecilia Bartoli dinliyor, cazz bach ve Fransız chansonlar. Türkiye’den de sadece otantik türküleri. Yönetmen olarak Fasbinder, Lars von Triers, Tarkovsky Almodovar; oyunculardan ise Al Pacino, Jeremy Irons, Emma Thompson'ı beğeniyor.

1 Ocak 2015 tarihinde vizyona giren, senaryosunu yazan ve yönetmenliğini Mahsun Kırmızıgül'ün yaptığı "Mucize" adlı sinema filminde Talat Bulut başrolde olarak bir öğretmeni canlandırırken Mahsun Kırmızıgül, Mert Turak, Erdem Yener, Büşra Pekin ile birlikte rol aldı.

Ödülleri

1983’te 25. Karlovy Vary Film şenliği (Çekoslavakya) Prag Ün. Sinema Enstitüsü “Karakter oyunculuğu ödülü” , Derman

1983’te 20. Antalya Film Festivali’nde ‘Derman’ adlı filmle ‘En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu

1988’de Orhan Oğuz’un ‘Her Şeye Rağmen’ adlı filmiyle I. Antalya Film Festivali’nde ‘En İyi Erkek Oyuncu’ seçildi.

1995’de 7. Ankara Film Festivali , En İyi Erkek Oyuncu, Manisa Tarzanı

2000’de 37. Antalya Film Şenliği, En İyi Erkek Oyuncu, Melekler Evi

2000’de 22. Siyad Türk Sineması Ödülleri, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Abuzer Kadayıf

Rol aldığı tiyatro oyunları

1978 - Tak-Tik : (Bertolt Brecht) - Ankara Sanat Tiyatrosu

1977 - Akıllı Hayvanlar : (Ahmet Tünel) - Ankara Sanat Tiyatrosu

1977 - Sakıncalı Piyade : (Uğur Mumcu) - Ankara Sanat Tiyatrosu

1976 - Komün Günleri : (Bertolt Brecht) - Ankara Sanat Tiyatrosu

1976 - İşçi (oyun) : (Ömer Polat) - Ankara Sanat Tiyatrosu

1975 - Aladağlı Mino : (Ömer Polat) - Ankara Sanat Tiyatrosu

1975 - Nereye Payidar : (Bilgesu Erenus) - Ankara Sanat Tiyatrosu

1974 - Dimitrof : (Hedda Zinner)- Ankara Sanat Tiyatrosu

1974 - Ana : (Maksim Gorki) - Ankara Sanat Tiyatrosu

Filmleri

2015 - Mucize

2009 - Kasaba

2007 - Mutluluk

2007 - Annem

2005 - Saklambaç

2003 - Aşk Olsun

2000 - Melekler Evi

2000 - Abuzer Kadayıf

2000 - Köçek

1995 - Cemile Ve Umudun Masalı

1994 - Manisa Tarzanı

1988 - Herşeye Rağmen

1987 - Kurtar Beni

1986 - Prenses

1986 - Son Urfalı

1986 - Su

1986 - Yapayalnız

1986 - Yunus Emre

1985 - Kurbağalar

1985 - Kuyucaklı Yusuf

1984 - Fidan

1984 - Karanfilli Naciye

1984 - Firar

1983 - Derman

1982 - Göl

1982 - Çayda Çıra

1982 - Yaşamak Seninle Güzel

1981 - Yılanı Öldürseler

1980 - Beni Böyle Sev

1979 - Hazal

Serdar Ortaç Kimdir?

16 Şubat 1970 tarihinde İstanbul’da annesi Nesrin Ortaç ve babası Mehmet Ortaç’ın ilk oğlu olarak doğdu. Üç kardeştiler; Serdar, Sertaç, Serkan. İlk öğretiminii Kocamustafapaşa'da ve ortaokul öğretimini Suadiye Lisesi'nde tamamladı. Haydarpaşa Meslek Lisesinde torna-tesviye bölümünde liseyi bitirdi. Babası küçücük bir dükkanda torna tezgahı olan plastik kalıpçısıydı. 1977 yılında torna dükkanında babasının yanında çalıştı, sokakta simit ve su sattı, iş hayatını öğrendi.

Yüksek öğretimine Bilkent Üniversitesi Amerikan Dili ve Edebiyatı Bölümünde başladı. Fakat tahsilini tamamlamadan üniversiteden ayrıldı.

1993 senesinde İstanbul'da özel radyolarda program yapımcısı ve sunucu olarak çalıştı. Programlarını dinleyen bir plak yapımcısı tarafından Raks müzik şirketi ile anlaşma yapması teklif edildi. Böylelikle o güne kadar yazdığı şarkılarını, kendi sesi ile seslendirme şansını yakaladı ve ilk albümünü yaptı. 1994 yılında ilk albümü "Aşk İçin-Karabiberim" ile müzik dünyasına merhaba dedi.

1996'da ikinci albümü olan Yaz yağmuru'nu yaptı.Bu albümün tamamını ispanyolca seslendirerek Meksikada bir albüm yaptı. Albümün açılış parçası olan “Ben Adam Olmam”ın İspanyolca versiyonu “Loco Para Amar” Meksika radyolarında da çalındı. Daha sonra Türkiye'de de bu albümü , İspanyolca bir single olarak hazırladı. 3. Albümü olan GECELERİN ADAMI, 1998 senesinde piyasaya çıktı. 4. Albüm calısması BILSEMKI 2000 senesinde çıktı. 5. Albümü OKYANUS oldu.2002 senesinde piyasaya çıktı. 6. Albüm BENİ UNUT/ÇAKRA 2004 senesinde satışa sunuldu.

2001 yılında daha önce Sibel Can'ın seslendirdiği “Padişah”adlı şarkısı koca bir sene boyunca yılın en sevilen şarkısı oldu. Bu bestesi ile “Milliyet Yılın Şarkısı” ödülünü aldı.

2005'in ilk haftasında “Bu Şarkılar Kimin İçin” adlı Mavi Ağaç Yayıncılık' dan yayımlanan ilk kitabıyla hayranlarının karşısına çıkan Serdar Ortaç, aynı yıl “Kral TV Video Müzik Ödülleri”nde hem “En Çok Albüm Satan Sanatçı” hem de “En İyi Pop Erkek Sanatçı” kategorilerinde iki ödüle birden layık görüldü.

Beste fabrikası olarak anılan Serdar Ortaç, yurt içi ve yurt dışında yüzlerce konser verdi. Ortaç’ın şarkıları her zaman en sevilen şarkılar arasında yer aldı.

Serdar Ortaç, 1999 yılında askerlikten kurtulmak için hile yaptığı iddiasıyla on yıla kadar ağır hapisle yargılandı ve 54 gün Mamak Askeri Cezaevi'nde hapis yattı.

Çapkınlıklarıyla ünlü ve aşk defterleri oldukça kabarık olan Serdar Ortaç, Banu Öztürk, Selin Toktay, Müge gibi birçok isimle birlikte oldu.

KRAL TV Müzik Ödülleri töreninde Serdar Ortaç’ı tuvalet koridorunda; MGD gecesinde Ahmet Kaya’ya sergiledigi tutum nedeniyle yumruklayarak iki dişini kıran müzisyen Cafer Arat, kasten yaralama ve tehdit suçlarından toplam 11 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Serdar Ortaç, 6 Haziran 2014 tarihinde İrlanda’lı model Chloe Loughnan ile evlendi. Nikahını Mustafa Sarıgül'ün oğlu Şişli Belediyesi Başkan Vekili Emir Sarıgül kıydı.

Ödülleri

1994 Kral tv Video Müzik Ödülleri - En iyi çıkış yapan sanatçı

1997 Milliyet Yılın En Sevilen Şarkısı - Padişah

1999 Hürriyet Altın Kelebek - Yılın en başarılı sanatçısı.

2000 Kral tv Video Müzik Ödülleri - Pop Müzik en iyi erkek sanatçı

2003 Radyo ve TV Oscarları - En iyi Show Programı : Serdar Ortaç'la Hep Beraber

Albümleri

2014 - 20.yıl Bana Göre Aşk

2012 - Ray

2010 - Kara Kedi

2008 - Nefes

2006 - Mesafe

2004 - Beni Unut/Çakra

2002 - Okyanus

2001 - Sahibinin Sesi Remix

1999 - Bilsem Ki

1998 - Gecelerin Adamı

1997 - Loco Para Amar

1996 - Yaz Yağmuru

1994 - Aşk İçin

Serdar Ortaç’ın diğer sanatçılara verdiği belli başlı eserler:

- Nehir gözlüm - Sibel Can 2005

- Bittim - Demet Akalın 2005

- Kanasın - Sibel Can

- Padişah - Sibel Can

- Umurumda değil - Muazzez Abacı

- Cesaretim var - Muazzez Abacı

- Erkekler - Ebru Gündeş

- Aradın mı? - Hülya Avşar

- Affet beni bu halimle - Ebru Gündeş

- Yorgun seneler - Ebru Gündeş

- Kaç kere Sever insan & Bensiz olsun - Fulden Uras

- Kurudum - Petek Dinçöz

- Her kuşun eti yenmez - Yılmaz Morgül

- İçmek İstiyorum - Yılmaz Morgül

- Sulukule - Yılmaz Morgül

- İhtiyacım yok - Coşkun Sabah

- Yorma - Coşkun Sabah

- Vururum kendimi - Birol

- Yalancı Bahar - Birol

- Bu gecenin hatırına - Seren Serengil

- Boşver - Birol

- Hiç Tadı Tuzu Kalmadı Aşkın - Birol

- Vururum seni kalbinden - Aydın Uğurlular

- Kalbim buz gibi - Aydın Uğurlular

- Deli Dünya - Emel Müftüoğlu

- Acemi Aşık - Emel Müftüoğlu

- Doyamadan aşkına - Fatih Ürek

- Senin için ömrümü verdim - Gülben Ergen

- Ben aşkı böyle bilmezdim - Sibel Turnagöl

- Ben böyleyim - Gülşen

- İhanet ettin - Gülşen

- Şikayetim var - Sibel Turnagöl

- Gel bana burcunu söyle - Ufuk Yıldırım

- Karalım - Aşkın Nur Yengi

- Gül yarim - Mert

- Yine sen varsın - Mert

- Sana aldanmam – Mert

- Çek kürekleri - Fulden Uras

- Yanlış Anladın - Burhan Çaçan

- Terelelli - Rusça - Mama Vukadam

- Gamzelim-Rumca - Mama Vukadam

- Nar Çiçeğim-Rumca - Mama Vukadam

- Asrın Hatası - Aziza

Demet Akalın Kimdir?

23 Nisan 1972 tarihinde Kocaeli, Gölcük'de doğan Demet Akalın ilköğretim ve lise öğrenimini Gölcük'te bitirdi. Gölcük Barbaros Hayrettin Lisesinden mezun oldu.

İlkokul yıllarında gazeteci ya da öğretmen olma hayalleri kurardı. O zamanki Üniversite sınavı şartları günümüze göre daha zor olduğu için hayalleri suya düştü.

Ne yapacağım ne yapacağım diye düşünürken annesinin elinden tutmasıyla soluğu Yaşar Alptekin'in Mankenlik kursunda aldı ve arkası geldi...

1990 senesinde Mayo Güzeli seçildi. Ardından Neşe Erberk ajansda mankenlik yapmaya başladı. Hani o zamanlarda mankenlik ciddi ve iyi bir meslekti. Büyük performansla mesleğini sürdürürken bir gün sesinin güzelliğinin farkına vardı ve mankenlikte zirvedeyken "hadi bir de şarkı söyliyim" dedi ve en iyi gazinolarda dev isimlerin kadrosunda başladı yeni mesleğini icra etmeye..

Başardığını düşündüğü bir zamanda "hadi bir albümün olsun" dedi ve "SEBEBİM" adlı albümünü piyasaya çıkardı, işler yolunda gitti yani başarıya bir başarı daha eklendi ve artık mankenliği bırakıp tamamen şarkı söylemeyi seçti.

Daha sonra da "SENİN ANAN GÜZEL Mİ?" dedi ve ilk single çalışmasını çıkardı. O ekstra senin bu exstra benim derken artık sahnelerin bir parçası oldu.

Sonrası mı? "UNUTTUM" dedi ve 3. albüm çalışmasını müzik severlerin beğenisine sundu. Ehhh iyi de tepkiler aldı ve kendini bir kez daha kanıtlamış oldu. Bu kız da okuyo ya dedirtti.....

Uzun ve sıkı bir çalışma sonunda, nihayet beklediğimize değen radyolarda ve clublerde en çok istek alan albümü "BANANE" ile Türkiye'de hala konuşulmaya devam ediyor..

Demet Akalın 2006 yılında çıkardığı “Kusursuz 19” albümünü için MÜ-YAP'tan altın ödül aldı. Yine 2006 yılında Kral TV Video Müzik Ödüllerinde "Afedersin" adlı şarkısı ile "En İyi Pop Kadın Sanatçı" ve "Yılın Şarkısı" ödülünün sahibi olmuştur. Bunlardan başka daha bir çok ödül sahibidir.

2013 yılında “Popstar” yarışmasında Orhan Gencebay, Bülent Ersoy ve Serdar Ortaç ile birlikte jüri üyeliği yaptı.

Mankenlik döneminde de, adını ülkeye duyuran Demet Akalın, İbrahim Kutluay ile olan uzun birlikteliği ile de magazin haberlerinde bol bol yer aldı.

Demet Akalın, Acun Ilıcalı'nın kanalı TV8'de 2015 temmuz ayında başlayacak olan ve sunuculuğunu Acun Ilıcalı'nın yapacağı 'Rising Star' (Yükselen Yıldız) yarışmasında, Mustafa Sandal, Gülben Ergen ve Fuat Güner ile birlikte jüri üyeliği yapacaktır.

Evlilikleri

1.evliliği: Oğuz Kayhan ile Temmuz 2006 yılında evlendi, 3 ay sonra boşandı.

2.evliliği: Önder Bekensir ile 22 Ocak 2010 tarihinde evlendi, 27 Temmuz 2010 tarihinde boşandı.

3.evliliği: Demet Akalın, 23 Nisan 2012 yılında Okan Kurt ile evlendi.

Albümleri

1996 - Sebebim

2003 - Unuttum

2004 - Banane

2006 - Kusursuz 19

2008 - Dans Et

2010 - Zirve

2012 - Giderli 16

2014 - Rekor

2015 - Pırlanta

Oynadığı Diziler ve Filmler:

1992 - Günlerden Pazar, (TV Filmi)

1994 - Sensiz Olmaz (TV Filmi)

1994 - Tele Anahtar (TV Filmi)

1998 - Sibel (dizi)

2004 - Avrupa Yakası 5. Sezon (Konuk Oyuncu)(dizi)

2010 - Evlilik Hayatı (Televizyon programı)

2011 - Yıldız Masalı (dizi) 2014 - Arkadaşım Hoşgeldin (Kendisi) (Tv Programı)

Al Pacino Kimdir?

Uzun süren sinema kariyeri boyunca, Hollywood'un baş aktörlerinden biri olarak görülen Al Pacino, 25 Nisan 1940'ta New York, Doğu Harlem'de dünyaya geldi. Güzel sanatlar Okulu'na giderken 17 yaşında okuldan ayrıldı ve çeşitli işlerde çalışmaya başladı.

Bir yandan da oyunculuk dersleri alan Pacino, zaman zaman çıktığı gösterilerde oyunculuğunu geliştirdi. 1966 yılında " Actors Studio " da eğitim için hak kazandı. Daha sonra James Earl Jones ile çalıştığı The Place Creep'de rol aldı. 1967-68 tiyatro sezonunda zalim bir sokak serserisini oynadığı " The Indian Wants the Bronx " ile Obie Ödülleri En Iyi Erkek Oyuncu ödülünü aldı.

Al Pacino'nun Broadway'de sahneye çıktığı ilk oyun " Does the Tiger Wear a Necktie ? " dir. Her ne kadar oyun kırk gösterimden sonra kaldırıldı ise de Pacino, topluma uyum sağlayamayan bir uyuşturucu bağımlısını canlandırdığı rolüyle Tony Ödülü'nün sahibi oldu. Al Pacino'nun kariyerindeki ilk filmi, 1969 yılında çevirdiği Me, Natalie' dir. Bir sene sonra yine bir uyuşturucu bağımlısını canlandırdığı Panic in Needle Park her ne kadar başarısız bulunsa da, üstün bir performans sergileyen Al Pacino büyük övgüler aldı.

Buradaki başarısıyla, yapımcılığını Paramount'un üstlendiği, Francis Ford Coppola'nın " The Godfather " ( Baba ) filminde Michael Carleone rolünü oynamaya hak kazandı. Bu filmdeki muhteşem performansı ile En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Oscar'ına aday gösterilerek çıkışına devam eden Pacino, 1973'te Scarecrow filmiyle pek iyi bulunmazken, polis draması " Serpico " ve " The Godfather Part II " ( Baba 2 ) gibi sükse yapan filmler ile karnesini düzeltti.

Baba 2 ile üçüncü defa Oscar'a aday gösterilen Al Pacino, 1975 yılında çevrilen " Dog Day Afternoon "da, homoseksüel sevgilisinin cinsiyet değiştirme ameliyatının parasını karşılamak için banka soymaya kalkan bir aşığı canlandırdı. Başarılı filmlerle ününe ün katan Pacino, 1977 tarihli, otomobil yarışlarını konu alan " Bobby Deerfield " daki kötü performansı ile inişe geçti.

Çareyi Broadway oyunlarına dönmekte buldu ve başrolünü oynadığı The Basic Training of Pavlo Hummel ile ikinci kez Tony ödülünün sahibi oldu. Hollywood'a döndükten sonra rol aldığı ...And Justice for All ile eleştirmenlerin gönlünü alamasa da sinemaseverlerin gönlünde bir defa daha taht kurdu.

Pacino'nun daha sonra rol aldığı filmleri, seri bir homoseksüel katilin peşinde olan bir polis memurunu canlandırdığı " Cruising " ve " Author Author " adlı komedi iş yapmadı. 1983 yılında Brian De Palma'nın yönettigi, şiddeti bol " Scarface " ( Yaralı Yüz ) ise ilk gösterildiğinde vasat bulunmasına karşın daha sonra sinemanın kült filmleri arasındaki yerini aldı.

Fakat başarının arkasından tekrar başarısızlık geldi ve Pacino tarihsel epik " Revolution " ( Devrim )'dan sonra gözlerden uzaklaştı. Bu arada " The Local Stigmatic " filmiyle yönetmenliği denedi. Ki bundaki başarısı filmin sinemalarda hiç gösterilmemiş olması ile eşleştirilebilir.

Al Pacino'nun dönüşü, 1989'da çekilen " Sea of Love " ( Aşk Denizi ) filmi ile oldu. Film büyük sükse yaptı. Pacino yeniden bir stardı! 1990'da gösterişli bir gangsteri oynadığı " Dick Tracy " ile altıncı kez Oscar'a aday olan Pacino, aynı yıl çevrilen, üçlemenin üçüncü ayağı " The Godfather Part III " ( Baba 3 ) 'de kendisinden bekleneni veremedi.

Ertesi yıl çevirdiği romantik komedi " Frankie and Johnny " ve ardından gelen " Glengarry Glen Ross ", vasatı geçemeyen filmleriydi. Uzun süren sessizliğin ardından " Scent of a Woman " ( Kadın Kokusu ) 'ndaki muhteşem oyunculuğu ile nihayet Oscar heykelciğine kavuşmayı başardı.

1993'te Brian De Palma ile tekrar çalıştığı " Carlito's Way " ve 1995'te Michael Mann'in yazıp yönettigi, ve Robert De Niro'nun canlandırdığı bir hırsızın peşindeki polisi oynadığı Heat ile kariyerine devam eden Pacino, 1996'da politik bir dram olan " City Hall " da rol aldı. Fakat o sene dikkatleri daha çok yazıp yönettiği ve rol aldığı " Looking for Richard " ile çekti.

1997 senesinde genç Hollywood starları ile çevirdiği filmler gündemdeydi. Önce Johnny Depp ile " Donnie Brasco " ve sonra Keanu Reeves ile " The Devil's Advocate " ( Şeytanın Avukatı ) ... Al Pacino, 1999 yapımı " The Insider " ( Köstebek ) ile sinemaseverlerin karşısındaydı. Başrolü Russel Crowe ile paylaşan Pacino , sigara şirketlerinin halktan gizlediği sırların anlatıldığı ve yayın aşamasında kıyametin koptuğu " 60 Dakika " adlı programın yapımcısı Jeffrey Wigand'ı canlandırdı.

2000 yılında yönetmenliğini Oliver Stone'un üstlendiği ve başrollerinde Cameron Diaz, James Woods ve Dennis Quaid gibi deneyimli oyuncuların yer aldığı " Any Given Sunday " ( Kazanma Hırsı ) adlı filmde oynayan aktör, Tony D'Amato adında futbol aşığı bir koçu canlandırdı.

2002 yılında görevi sırasında zor duruma düşen deneyimli bir dedektifi canlandırdığı " Insomnia " (Uykusuzluk) filmi ve kurnaz bir yönetmeni canlandırdığı " Simone " filmi ile izleyicilerin karşısına çıktı.

2003 yılında " The Recruit " (Çaylak) filmi ile CIA ajanını canlandıran Al Pacino, televizyonda izlenme rekorları kıran tv dizisi " Angels in America " ile sevenlerinin gönüllerinde bir kez daha taht kurdu. 2005 yılında gişede başarısız olan Kirli Para adlı film ile sevenlerini üzen ünlü aktörün, 2007 yılında rol aldığı 88 Minutes (88 Dakika) adlı film de gişe başarısı gösteremedi.

Righteous Kill adlı, 2008 yapımı filmde, on üç yıllık aradan sonra Robert De Niro ile beraber rol aldı.

Usta aktör 2009 yılı itibarı ile sinema projelerine tekrar hız vermiştir. 2009 yılında gösterime girmesi beklenen You Don't Know Jack ve de 2010 yılında gösterime girecek olan Mary Mother of Christ adlı filmler ile sinema hayatına devam etmektedir.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi