En iyi Kadın Oyuncu Damla Sönmez: Kariyer planım yok!

Kanal D’nin fenomen dizisi Güllerin Savaşı dizisinde Gülru karakterine hayat veren ve oyunculuğuyla birçok kesimin beğenisini kazanan güzellik abidesi Damla Sönmez, Deniz Seviyesi filmindeki rolüyle de “En iyi Kadın Oyuncu” unvanını eline alarak kariyerinde önemli bir sıçrama yaptı. Güzel oyuncu Damla Sönmez Bugün’e konuştu ve hakkındaki tüm bilinmeyenlere içtenlikle yanıt verdi.

En iyi Kadın Oyuncu Damla Sönmez: Kariyer planım yok!

‘Deniz Seviyesi’ filmindeki rolüyle Milano Uluslararası Film Festivali’nde “En İyi Kadın Oyuncu” seçilen güzel oyuncu Damla Sönmez, hakkındaki tüm bilinmeyenlerini Bugün’e anlattı. İşte o röportaj;

Uluslararası alanda çok önemli bir ödül kazandınız, İlk duyduğunuzda ne hissettiniz?

Çok mutlu oldum, gurur duydum. Deniz Seviyesi, Milano Film Festivali'nde, En İyi Kadın Oyuncu ödülü ile birlikte yönetmenlerimiz Esra Saydam ve Nisan Dağ'a da En İyi Yönetmen ödülü getirdi. Siz bir iş yapıyorsunuz, kilometrelerce ötede aynı dili bile konuşmadığınız insanlar o işi sevip, o dertle dertleniyorlar. Ödülden çok bu birleştirici güç heyecanlandırıyor beni.

İlk kiminle paylaştınız?

İlk ailemi aradım.

Deniz Seviyesi’nden teklif geldiğinde kabul etmenizdeki etken ne oldu?

Hikayeyi ve senaryoyu çok sevdim. Filmdeki Damla'yı daha senaryoyu ilk okuduğumda tanıyor gibi hissettim kendimi. Bir de hayattaki yarım kalmış hikayeler beni çok etkiliyor. Yarım kalan hikayeler  hayatın size söylemek istedikleri sanki…Film de yarım kalmış bir hikayeyi sonlandırarak/tamamlayarak büyümeye çalışan bir kadının hikayesi.

Aklınıza geliyor muydu size bu kadar ödül kazandıracağı?

Ödüller birilerinin size "yaptığınız işi çok sevdik" demesi. Tabii ki çok mutlu ediyor, manevi katkısı çok büyük. Ama süreçte bu film ödüllü olur ya da olmaz diye düşünmüyorsunuz. Zaten bunu düşünerek seçim yaparsanız, filmi çekerken bunu düşünürseniz, yaratıma harcayacağınız enerjiyi endişeye harcamış olursunuz.

Filmin gişesinin düşük olması size ne hissettiriyor?

Hiçbir filmi gişeyle değerlendirmemek gerek. Bir de festival filmi ve gişe filmi ayrımı var. . İnsanlarda festivallerden ödül kazanmış filmler ağır, sıkıcı olur diye bir algı var. Esra ve Nisan da zaten biz bu ayrım olmayan filmler yapmak istiyoruz diyorlar.

Oyuncu olmaya karar verdiğinizde bir kariyer planı yaptınız mı yoksa olaylar kendiliğinden mi gelişti?

Belli bir planım yoktu... Çocukluğumdan beri eğlendiğim şeyi yaptım. Ortaokulda ve lisede okul tiyatrosu, sonra Fransa, sonra Yeditepe Üniversitesi... Siz bir şeyi istediğinizden emin olduğunuzda hayat gerekli şartları olgunlaştırıyor zaten önünüzde...

İki sezondur Tilbe Saran, Sermet Yeşil, Onur Gürçay ve Ecem Uzun ile birlikte Lars Noren’ın yazdığı Savaş oyununu oynuyorduk. Bu sezon yeni oyun geliyor. Yine Serdar Biliş yönetecek. Temmuz ayında provalara başlıyoruz”

Röportaj kaynağı: www.bugün.com.tr

Kaynak: Diyarbakır Söz