Esra Erol: Beni daha korkak hale getirdi!

Yıllardır tartışılan evlilik programlarının bir numarası olan Esra Erol, yarın eski kanalı ATV’de izleyicilerine tekrardan ‘Merhaba’ diyecek. Türkiye’de televizyon kanalı çok, ama gündüz kuşağında yaptıkları canlı yayınlarla iyi reyting alan iki TV yıldızı var; Biri Müge Anlı diğeri güzel sunucu Esra Erol. Erol, Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu ile röportaj yaptı. Esra Erol: Beni daha korkak hale getirdi!

Esra Erol: Beni daha korkak hale getirdi!

Yeni yayın dönemine böyle bir avantajla başlayacak ATV’nin gündüz kuşağı yıldızlarından Esra Erol’la buluşup, evlilik programlarını, ekran macerasını ve hamileliğini Ali Eyüboğlu ile konuştu. İşte Milliyet Yazarı Ali Eyüboğlu’nun güzel sunucu Esra Erol ile yaptığı röportaj;

 Şimdiye kadar kaç kişiyi evlendirdiniz? Bunlardan kaçının evliliği sürüyor? Kaç çift boşandı?

Şimdiye kadar  320 çifti evlendirdik, ama artık 10 aylık yayın süresince 20 - 25 çifti evlendiriyoruz. Sayıyı biraz azalttık. Çünkü ne kadar çok evlilik olursa o kadar çok sıkıntı oluyor. Tanışıyor, aşık oluyor, evleniyorlar. aşkları bitince evlilikleri de bitiyor. O yüzden acele etmeyin, 3 - 4 ay flört - nişanlılık süreci yaşayın ondan sonra kesin kararınızı verin diyoruz. Esra Erol: Beni daha korkak hale getirdi!

Aslında gerçek anlamda evlilik programı yapmaya 2010’da başladım. Diğerleri stajdı. İlk zamanlar sadece televizyon programı yapıyorsun. Gittikçe yaptığın işi idrak ediyorsun, bilincine varıyorsun. Programdaki evlilik yaş ortalaması düştü. 25 - 35 yaş grubu çok daha sağlıklı, uzun ömürlü evlilikler yapıyor. Evlenenlerin boşanma oranı ise yüzde 19.

 ‘Şikayetler yönümü belirledi’                              

 RTÜK’e en çok şikayet edilen işlerden biri de evlilik programları. Bu nedenle kendinizi hiç diken üstünde hissettiğiniz oluyor mu?

Olmaz olur mu? Sürekli ensede bir kılıç var…  Onunla yaşıyorum. Ama o şikayetleri gerçekten önemsiyorum. Onlar benim yolumu belirledi ve bugün geldiğim noktayı sağladı. Programcılık anlamında beni eğitiyor.

Ekrana çıkınca o gücün etkisiyle şuursuzluk yaşıyorsun. O güç seni şöyle bir sersem ediyor. Yaptığım işin zorluğu beni daha korkak hale getirdi.

 Evlilik programlarının bu denli eleştirilmesine karşın insanların bu programlara başvurmaya devam etmesini nasıl açıklıyorsunuz?

Kendi adıma konuşmam gerekirse; bizde gerçek anlamda karakterler ve hikayeler var. Onların talipleriyle ilişkileri ya da evliliğe giden süreçlerini hep arkası yarın gibi ekrana taşıyoruz. Bu da bağımlılık yapıyor. Sokaktan aldığım tepki bu.

Benim bu konuda en övündüğüm şey bu. Sahte iş yapamam, sahte dostluk da kuramam. Bana gerçek insanlar, gerçek hikayeler lazım.

Hatta şunu da tavsiye ediyorum adaylara. Diğer programlara gidenler lütfen bize gelmesinler. Çünkü bu durum işi bir süre sonra yapaylaştırıyor, sahteleştiriyor.

Çok uzun süre evlilik  programlarına katılmış biri söz konusu ve ekran müdavimi biri olunca profesyonel gelin adayı gibi davranıyor. Çok çekingen biri, kabak çiçeği gibi açılabiliyor ve içindeki gerçek kişi ortaya çıkıyor. Küstah, ukala biri büyük bir özgüvenle geliyor ve içinden bambaşka biri çıkıyor. Benim işim biraz kalplerle aslında. Görüneni değil, içindekini ortaya çıkarmayı seviyorum.

‘Adayların talepleri değişti'

İlk günden bu yana Esra Erol’un bir TV yıldızı olduğunu ısrarla yazan, ama buna karşın insanların evlilik programlarında eş ararken, “Evin var mı? Gelirin ne gibi?” salt maddiyatla ilgilenmesine, eş adaylarının ekranda bir anlamda kendilerini pazarlamasına karşı biriyim. Beni bu konuda ikna  edebilmek için söyleyecekleriniz  neler?

Şunu söylerim. Artık 2 - 3 sezondur ekrana getirdiğimiz adayların kimlik kartlarında bile kişinin işi, yaşı ve çocuk sayısı haricinde hiçbir bilgi yazılmıyor.

Senin o kızdığın ‘yat - kat’ mevzularına artık asla izin vermiyorum. Gelen profil o kadar değişti ki, tek dertleri elektrik ve aşk oldu. Vallahi daha zorlaştı işim. Eskiden bir evi var deyip gidiyordu. Şimdi yaşam, giyim, kuşam, iş sektörü, karizması, güzelliği ve özgüveni her şeyden önemli hale geldi.

 Esra Erol’un yaptığı işte başarılı olmasının sebebi ne?

Ben gerçeğim demek kadar komik bir şey var mı? Bunu nasıl izah edeyim ki ben! Benim ekran numaram yok!

Rol yapmıyorum, oynamıyorum. Hiçbir zaman da ben oldum moduna girmedim. Girmek de istemiyorum.

 Programa başvuranların ciddi mi yoksa gönül eğlendirmek veya şöhret için geldiklerini anlayabiliyor musunuz, yoksa insanoğlunu tanımak çok zor mu diyorsunuz?

İnsanoğlunu tanımak gerçekten zor. Biri gerçekten evlenmeye geliyor, biri şovuna geliyor. Biri günlerce güldürüyor ve gidiyor. Bunlar programın parçaları. Tek düze bir program değil bizimki. Hayatta ne varsa, bizimki de onun bir yansıması. Güzellik Esra Erol: O gücün etkisiyle şuursuzluk yaşıyorsun

 Evlenmek için gelenlerden amacına ulaşanların sizi mutlu etmesine karşın, eli boş dönenlerin  sizde bıraktığı izler neler?

Bence artık hepsi terapi için geliyor. Kendini iyi hissetmek için. Özellikle de 45 yaş üstü kadınlar. Orada kıymet görmeleri, kendilerini tanımaları, ekrana çıkacağım diye kendilerine bakmaları. Yalnızlıktan kurtulup ekrana çıkmak onlara terapi gibi geliyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz