Filinta 24. Bölüm (TRT1)- Kız Çocuğunun ölümcül sırrı!

TRT1’in heyecan ve aksiyonu eksik olmayan dizisi Filinta’nın 24. Bölümünde bu özellik değişmiyor ve aksiyon son sürat devam ediyor…

Filinta 24. Bölüm (TRT1)- Kız Çocuğunun ölümcül sırrı!

Bir Osmanlı Polisiyesi sloganıyla her Salı akşamı TRT1’de ekranlara gelen Filinta dizisinde aşk, heyecan ve aksiyon hiçbir bölümde eksikliğini hissettirmiyor.

FİLİNTA 24. BÖLÜMÜ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

24.Bölüm Özet

PADİŞAH’IN SERT KARARLAR HAFTASI!

Padişah (Bülent Alkış) canına kast eden bu esrarengiz kadının kim olduğu konusunda şüpheye düşer. Esat Paşa'yı (Yosi Mizrahi) sert bir dille uyarır: "Ya çözersin, ya düşersin..." Esat Paşa hiç olmadığı kadar köşeye sıkışmıştır. Bu olayın peşine düşerse, işin ucu iş birliği içindeki Boris'e çıkacak, vazgeçerse de görevinden azledilecektir!.. İngiliz Sefiri, Padişahın huzuruna çıkıp, İngiltere'nin Osmanlı ile müttefik olduğunu arz ettiği sırada Padişah kararlıdır ve net bir cevap bekler: "Canıma kast eden o kadın neden Sefaretinizdeki bir çalışanı öldürdü?"

GALATA’DAKİ ESRARENGİZ CİNAYET

Galata'daki esrarengiz cinayetlere bir yenisi daha eklenir. Kadı Gıyaseddin'in karşısına çıkan bir kız çocuğu, bir cinayete dair bazı açıklamalarda bulunur! Kadı şaşkın! Bu malum cinayetle bu kız çocuğunun ilgisi nedir? Abdullah (Kamil Güler), Filinta Mustafa'nın geçmişine dair iz bulmaya ve taşları yerine oturtmaya ant içmiştir. Büyük bir heyecan ve istekle emin adımlarla ilerlemektedir. Kız çocuğu cinayetin aydınlatılması için Filinta Mustafa ve Bıçak Ali'ye para teklif eder. Mustafa ve Ali bu cinayeti ayrıntılarıyla çözmeleri gerektiğini fakat bunu para için değil, Adalet emrettiği için yapacaklarını söylerler. Kadı Gıyaseddin bu sahipsiz sabiyi kime emanet edecektir? Bankanın İcra Kurulu toplantısında Süreyya'nın Boris Zaharyas'ı köşeye sıkıştıracağı teklif ne olacaktır? Mustafa ve Ali, Galata'daki esrarengiz cinayetin failini bulmak için kimin kapısını çalacak?

FİLİNTA

Mustafa oldukça zeki, maharetli, yakışıklı bir gençtir. Kendisi gibi öksüz ve yetim olan en yakın arkadaşı Ali ile birlikte zaptiye olarak görev yapmaktadır. Kadı Gıyaseddin ise, köklü bir aileye mensup, küçük yaşlardan itibaren Şam, Buhara, Kahire ve Konya’da eğitim görmüş bir kadıdır. Kalender ve soğukkanlı bir yapısı vardır. Damıtılmış bilgeliğini her sahnede bize gösterir. Ayrıca sarayda şehzadelere eğitim vermiştir. Sultan ile hoca- öğrenci ilişkisi vardır. Hikâyemiz, Mustafa ve Ali’ye kurulan bir komplo ile başlar.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler