Göksel: Hala aşkın kimyasını çözemedim!

Yıllardır kendi yazdığı bir sürü aşk şarkısına hayat verdi. Aşk acısı yaşayanların dert ortağı oldu. Güzel şarkıcı Göksel bu gece Harbiye Açıkhava’da şarkılarını seslendirmeye hazırlanıyor. Konser öncesinde Hürriyet muhabiri ile buluştu ve aşk konuları hakkında röportaj yaptı. Ünlü şarkıcı Göksel “Hala aşkın kimyasını çözemedim” diye konuştu.

Göksel: Hala aşkın kimyasını çözemedim!

Yıllardır aşk şarkıları yazıyor ve söylüyorsunuz. Çözdünüz mü aşkın kimyasını?

- Çözemedim. Ama daha ileriye gidebilmek, ruhumu büyütmek için aşka her zaman ihtiyacım olduğunu düşünüyorum.

Aşk ruhu nasıl büyütüyor?

- İnsan âşık olduğunda egosunu sıfırlıyor. O da çok  şey öğretiyor. Bazen karşımızdakini aslında olduğundan daha büyük görüyoruz. Kusurlarını görmüyoruz. Öylesi parlak bir şeyin varlığına inanmak bile yaşam sevinci veriyor. Bazen canımız yanabiliyor ama olsun, ben bayılıyorum!

“Bir insanın gerçeğinden ziyade hayalini seviyorum” demişsiniz. Aşkta hayaller daha mı çekici?

- Aşk büyüttüğümüz bir şey. Hiç kimse o kadar mükemmel değil. Ama bunu eskiden söylemiştim. İnsan değişiyor.

Şarkılardaki kahramanlar gerçekten var mı?

- Maalesef benim hiç olmadı. Çünkü kendi ayaklarımın üzerinde fazlaca duruyorum. Karşımdakine kahramanlık alanı tanımıyorum. Ama tanımak isterdim. Özellikle benim jenerasyonum kahramanlar, güçlü adamların hayaliyle büyütüldü. Ama kadın ve erkek figürü değişti. Kadınlar çalışma hayatında çok aktif. “Ben yalnızım, özgürüm” derken hepimiz içten içe başımız sıkıştığında o kahramanı arıyoruz. Bu da şehirli kadının çelişkisi.

Kaynak: Hürriyet

Kaynak: Diyarbakır Söz