Görüş Bildir

Gonca Vuslateri'den akıl almaz paylaşım! Ne demek istedi?

Son dönemde alınan şehit haberlerine sessiz kalan ünlü komedi oyuncusu Gonca Vuslateri sessizliğini bozdu. Güzel oyuncu Gonca Vuslateri, “Ben ölürsem cenazemde yakanıza kendi fotoğrafınızı” asın diyerek herkesi şaşırttı. Gonca Vuslateri'den akıl almaz paylaşım! Ne demek istedi?

Gonca Vuslateri'den akıl almaz paylaşım! Ne demek istedi?

SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN SESSİZLİĞİNİ BOZDU

“Babası, dedesi, amcası, dayısı, eniştesi subay, yarbay olan bir ailenin çocuğuyum. Resmi bir törenle defnedilmeleri ulusal anlamda yas içinde ülkemizi savundukları bilincini keşfetmemiş olamam. Bu yüzden kimi apolitik tuhaf insanların son dönemde hiçbir şey hakkında “konuşamayışlarından” dolayı şehit haberlerini bağıra bağıra gözümüze sokmalarından sıyırıp onurumu, o evlatlar için ağlayan annelere… Evladının cansız bedenini kıyıdan alan babaya… Bütünüyle dışlanan tekmelenen göçmen çocukların trafik lambalarını lunaparka çeviren gözlerine: Kalbimizi elimize verip yumruğumuzu sıktıran bu acı dolu günleri bir de sosyal paylaşım alanlarından yayarak günlerce günlerce defalarca hatırlatmamayı istemeyi bir borç bilirim. Acının ve evrenin planını biz yazmadık. Kimseyi paylaşım önceliği konusunda yargılayamayız. Herkesi çok seviyorum. Müthiş bir linç enerjisi var ülkede. Buna 'dur' diyecek bir güç yaratmalıyız. Sevgiyle… Adaletle… Yardımlaşarak… Gel kardeşim diyerek… Eğer böyle olmayacaksa, ben ölürsem cenazemde rica ediyorum yakanıza kendi fotoğrafınızı asın çünkü siz de yaşamıyorsunuz demektir. Sevgi ile ışık ile güzellik ile kocaman sevgi barış ve huzur gönderiyorum kalplerinize.”

İşte Gonca Vuslateri’nin ilginç vasiyeti;

“Yorumlar geliyor … Ara ara … 'Neden şehitlerimizle ilgili fotoğraf paylaşmıyorsun?.. Neden kıyıya vuran çocuğu paylaşmıyorsun?.. Neden sen de üzülmüyorsun'… Gerisi küfürler… Hakaretler… hakaretler… İnsanin kalbini boğazına saplayan cümleler bakıldığında ..lakin az çok okumuş , az çok da son bir kaç yılda huzurlu olmak için sükuneti kendime armağan ettiysem… Eğer “sosyal paylaşım alanlarında” gündemin ağır basan başlıklarına değinmiyorsam devamlı… Fiziksel anlamda bir şey yapmak istemeyişimdendir. Kalbimi acıtan şeyi kalbimde yaşatmak ve internetimi kullanırken de tüm hayatımda yaptığım gibi bana iyi gelecek olan şeyleri seçmemden kaynaklıdır…”

Kaynak: Hürriyet

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi