"Güven Bana"nın galası yapıldı

Başrollerinde Cihangir Ceyhan ve Ufuk Bayraktar'ın yer aldığı komedi filmi "Güven Bana"nın galası Kanyon AVM Paribu Cineverse'de gerçekleştirildi.

Vizyona 13 Ekim'de girecek filmin yönetmen koltuğunda Selçuk Aydemir otururken yapımcılığını ise Aytaç Ağdağ ve Anıl Oğuz üstlendi.

Filmin başrol oyuncularından Ufuk Bayraktar, gala öncesi açıklamada, senaryoyu okurken kahkahalar attığını ve çekim sürecinin de çok eğlenceli geçtiğini söyledi.

Bayraktar, oyunculuk serüveni açısından iyi bir deneyim olduğuna dikkati çekerek, "Filmin klasik komedilerin dışında evrensel olabilecek bir kara mizahı var. Benim için farklı bir tecrübe oldu. Selçuk Aydemir'le çalışmak, başrolü paylaştığım Cihangir Ceylan'la çalışmak çok keyifliydi. Biz eğlendik. Komedi yapmayı hep düşünüyordum teklif gelince değerlendirmek istedim." dedi.

Sinema seyircisinin azaldığını düşünmediğini ifade eden Bayraktar, "Pandemi vardı, bir afet yaşadık, sonra yaz geldi. Yavaş yavaş insanların gidelim dev ekranda film izleyelim diyeceği zamanlar geldi. Dünyanın her yanında kötü olaylar var ama bir nebze bu gündemden çıkmak, tebessüm etmek isteyen herkesi sinemaya bekliyoruz." diye konuştu.

Bayraktar, gelecek projelerinden de bahsederek, "Dayı" filmine bir devam çekeceklerini ve "Dağ" filminin üçüncüsüne hazırlandıklarını sözlerine ekledi.

Cihangir Ceyhan ise sinemaseverleri klasik Türk filmi tadında bir komedi beklediğine işaret ederek, "Senaryosu güzel, gerçekten hakkı verilmiş bir film. Selçuk Aydemir'in 'çalışmak istediğim oyuncuları seçtim' dediği bir proje oldu. Bu da bizi motive etti." ifadelerini kullandı.

Filmin hem komik hem de samimi bir tarzı olduğunu aktaran Ceyhan, sinemaseverleri filmi izlemeye davet etti.

Dayılarından aldıkları sahte para yüzünden başlarını belaya sokan iki kardeşin hikayesini anlatan filmin kadrosunda Okan Cabalar, Erdal Özyağcılar, Özgür Emre Yıldırım, Pelin Karahan, Köksal Engür, Zihni Göktay, Serap Önder ve Tuncay Beyazıt da yer aldı.

Filmin hikayesi ise özetle şöyle:

"Özcan ve Sercan tefeciye olan senet borçlarını ödemek için Müslüm dayılarının kendilerine olan 150 bin lira borcunu almaya giderler. Dayı parayı vermek için elini cebine attığı an kalp krizi geçirir ve ölür. Dayının cebinde onlara ait para vardır ama henüz çıkarıp vermemiştir. Parayı dayılarının cebinden aldıkları gibi tefeciye borç ödemesine giden kardeşleri büyük bir sürpriz beklemektedir. Çünkü para sahtedir. Sahte paradan kurtulmanın yolunu, aldıkları yere bırakmak olarak gören kardeşler, cenaze evine parayı ölen dayılarının ceket cebine koymak için gelirler ve geri dönüşü imkansız bir maceraya girmiş olurlar."

Kaynak: Anadolu Ajansı